Problem pre ozajstnych expertov (uprava driverov)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
j_m
Začátečník
Začátečník

Problem pre ozajstnych expertov (uprava driverov)

Příspěvek od j_m »

Zdravim, mam taky stary Dell notebook : http://support.euro.dell.com/support/ed ... ms/pmojav/ :D pouzivam ho ako jukebox na intraku (samozrejme po zapojeni 16 gb kluca). Je tam pentium 233mhz, 64mb ram, 4,3GB hdd, Mam tam win Xp (konkretne micro XP 0.82 - je to 100mb iso a win folder ma po nainstalovani 200mb). Slape to dost dobre, vela ludi co to videlo sa cudovalo ... ale ten problem co mam je ze je tam grafika NeoMagic 2160 (MagicGraph128XD) 2mb a Dell nevydal ovladace pre win XP ani pre win 2000, hladal som na nete asi cely den a nenasiel som takyto driver ani od inych vyrobcov. Ten driver mi chyba, lebo mi nejdu hry ako bomberman, worms armagedon, age of empires II :) ktore isli dobre pod win98. Ten driver pod win98 je tu : http://support.euro.dell.com/support/do ... leid=19997
A teraz chcem poprosit niekoho, kto sa do toho rozumie, nech mi poradi ako upravit ten diver aby fungoval pod Xp -ckom, ked ho dam instalovat, tak aj sa to aj zacne kopirovat, aj napise ze hardware MagicGraph128XD ... ale potom vyhodi windows okno ze ten driver neni podporovany Xpckom .
Dakujem za pomoc

/MOVED by Wuduu
Multimedia: MSI EX623X 16", Intel Dual Core 2,16Ghz 1,2125V@1,0125V, 4Gb Ram, Geforce 9500M Gs 512mb 1,2V@1,15V in 3D, HDMI, FP, eSata, 7.1 sound ... Windows 7
Work: Lenovo Thinkpad T400 14", C2D P8400 2.26Ghz + docking st. + LCD = extended desktop
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem pre ozajstnych expertov (uprava driverov)

Příspěvek od cruzz »

Ahoj,
nepovazuji se osobne za prilis odbornika a pockej si jeste spis na vyjadreni nekoho povolanejsiho, nicmene troufam si tvrdit, ze modifikovat ovladace z w98 na wXP je prakticky nemozne, pripadne alespon "temer" prakticky nemozne uz jen kvuli naprosto odlisnemu jadru a architekture obou OS.
Zkusil jsem chvilku googlit zminenou grafiku, nalezl jsem tady. Sice tam v polozce uvadi jen w98 a w95, ale podle hlasovani vedle to vypada ze funguji i pod XP a i v prehledu ovladacu na predchozi hlavni strance je zminena kompatibilita pod XP, zkus.
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
j_m
Začátečník
Začátečník

Re: Problem pre ozajstnych expertov (uprava driverov)

Příspěvek od j_m »

Diky za ochotu, ale presne ten driver som skusal ale nejde :( aj ked tam je rating pre XP :(
Multimedia: MSI EX623X 16", Intel Dual Core 2,16Ghz 1,2125V@1,0125V, 4Gb Ram, Geforce 9500M Gs 512mb 1,2V@1,15V in 3D, HDMI, FP, eSata, 7.1 sound ... Windows 7
Work: Lenovo Thinkpad T400 14", C2D P8400 2.26Ghz + docking st. + LCD = extended desktop
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“