GF GTS 240/GTS 250 (G92b) - vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Re: GF GTS 240/GTS 250 (G92b) - vše okolo
nake OC verze meli snad vsichni, ale na to kaslu, kartu jsem pri testech stahl na zakladni takty a s temi jsem i pocital pomer cena/vykon, kde OC verze chybi, protoze jeji cena zatim znama neni.
Co se tyce poskytovani samplu na testy, je to opravdu nake podivne a pokud je pravda to, co pisi nektere weby ohledne situaci se samply, opravdu to smrdi. Ja osobne jsem nikomu zadny papir ani nic ustne nesliboval, recenze byla zcela v me rezii. Mirror's Edge jsem do testu zaradil jako zajimavost k otestovani PhysX, ale jak pisi v clanku, tak v zaverecnych grafech zahrnuty neni. Vyber a pocet testovanych her zalezel vyhradne na mne a za sebe mohu rict, ze ucelove jsem rozhodne nevybiral (pokud nekdo ten pocit ma, necht to rekne).
Co se tyce poskytovani samplu na testy, je to opravdu nake podivne a pokud je pravda to, co pisi nektere weby ohledne situaci se samply, opravdu to smrdi. Ja osobne jsem nikomu zadny papir ani nic ustne nesliboval, recenze byla zcela v me rezii. Mirror's Edge jsem do testu zaradil jako zajimavost k otestovani PhysX, ale jak pisi v clanku, tak v zaverecnych grafech zahrnuty neni. Vyber a pocet testovanych her zalezel vyhradne na mne a za sebe mohu rict, ze ucelove jsem rozhodne nevybiral (pokud nekdo ten pocit ma, necht to rekne).
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem ktere dalsi weby nemely GTS 250 na test, i kdyz ji chtely? Aby to nebylo nahodou tak, ze bit tech se pohadal s NVIDII a snazi se z toho udelat ukrivdenou aferu? Toho se samozrejme chytl Fuad a Charlie, ale ti se chytaji vseho, ty bych do toho nepocital.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- no-X
- Středně pokročilý

Mno, první nesrovnalosti tuším zmiňovali na Hardware.fr / BeHardware.com:
http://www.behardware.com/html/news/cat4/page1.html
Ostatní už se jen přidali s těmi svými.
A důvod, že všichni výrobci poskytli jen OC verze je prostě ten, že to tak nVidia stanovila:
3/3 – Reviews go live of GTS 250 1GB fast boards (738/1100)
http://www.behardware.com/html/news/cat4/page1.html
Ostatní už se jen přidali s těmi svými.
A důvod, že všichni výrobci poskytli jen OC verze je prostě ten, že to tak nVidia stanovila:
3/3 – Reviews go live of GTS 250 1GB fast boards (738/1100)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Na TechPowerUp i Guru3D mají 2x 6-pin a dokonce 2048MB 1100Mhz GDDR3 (0,8 ns)

TechPowerUp - Palit GeForce GTS 250 2048 MB / Guru3D - Palit GeForce GTS 250 2048MB review | test

TechPowerUp - Palit GeForce GTS 250 2048 MB / Guru3D - Palit GeForce GTS 250 2048MB review | test
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Hardware.fr zacal sirit ty famy ohledne pameti, takze je naprosto logicke, ze jim za odmenu NVIDIA kartu neposlala.
Druhym serverem je onen ukrivdeny bit tech, ktery mel s NVIDII nejake problemy uz predtim, takze ti take za odmenu kartu nedostali a tedka breci o tom, jak je NVIDIA zla. Zda se, ze vse sedi.
Co se tyce situaci s temi pametmi, tak to popisuji v clanku. NVIDIA vsem vyrobcum doporucuje pouzivat 0,8 ns 2200 MHz pameti a pokud se rozhodnou jinak, musi to byt na obalu karty citelne napsane. Vzdyt podobna situace uz tady byla i drive, tusim, ze i u Radeonu. Karty 738/1836/2200 tedy za OC verze rozhodne povazuji, mel jsem spis na mysli ruzne EVGA Superclocked (PCT), Zotac APM! (CB.de) atd, ktere maji zvysene takty jadra a shaderu. I to je logicke, protoze NVIDIA se snazi, aby jeji karta v testech vysla co nejlepe. To je proste PR, tak to funguje. Recenzenti temer bez vyjimky proto takty karty stahli na default.
Mimochodem ciste teoreticky jaky bude rozdil ve vykonu u GTS 250 s pametmi na 2200 MHz a 2000 MHz? Dve procenta v prumeru?
Druhym serverem je onen ukrivdeny bit tech, ktery mel s NVIDII nejake problemy uz predtim, takze ti take za odmenu kartu nedostali a tedka breci o tom, jak je NVIDIA zla. Zda se, ze vse sedi.
Co se tyce situaci s temi pametmi, tak to popisuji v clanku. NVIDIA vsem vyrobcum doporucuje pouzivat 0,8 ns 2200 MHz pameti a pokud se rozhodnou jinak, musi to byt na obalu karty citelne napsane. Vzdyt podobna situace uz tady byla i drive, tusim, ze i u Radeonu. Karty 738/1836/2200 tedy za OC verze rozhodne povazuji, mel jsem spis na mysli ruzne EVGA Superclocked (PCT), Zotac APM! (CB.de) atd, ktere maji zvysene takty jadra a shaderu. I to je logicke, protoze NVIDIA se snazi, aby jeji karta v testech vysla co nejlepe. To je proste PR, tak to funguje. Recenzenti temer bez vyjimky proto takty karty stahli na default.
Mimochodem ciste teoreticky jaky bude rozdil ve vykonu u GTS 250 s pametmi na 2200 MHz a 2000 MHz? Dve procenta v prumeru?
- no-X
- Středně pokročilý

No ony to právě fámy nejsou, protože se zatím do puntíku stalo to, co uvedli.
Ad rozdíl ve výkonu - když se podíváš na výkonnostní rozdíl mezi GF9600GT (G94) a GF9800GT (G96), je to téměř stejné (20%). Přitom 9800GT má o 75% víc SPs i texturovacích jednotek. Což znamená, že výkon G92 je čímsi limitován... a tím "čímsi" je právě propustnost sběrnice, kterou mají obě karty stejnou. Takže při plnohodnotné G92 (tnz. o 100% víc SPs i texturovacích jednotek, než má G94) nataktované na (o 13,5%) frekvenci vyšší, než má G94, je už propustnost paměťové sběrnice tak limitujícím faktorem, že bych se nedivil, kdyby v některých hrách s MSAA znamenalo 10% na pamětech rozdíl 8% ve výkonu - což je dost klíčové, když pod CB.de vychází rozdíl mezi GTX250 a HD4850 právě kolem 6%...
Ad rozdíl ve výkonu - když se podíváš na výkonnostní rozdíl mezi GF9600GT (G94) a GF9800GT (G96), je to téměř stejné (20%). Přitom 9800GT má o 75% víc SPs i texturovacích jednotek. Což znamená, že výkon G92 je čímsi limitován... a tím "čímsi" je právě propustnost sběrnice, kterou mají obě karty stejnou. Takže při plnohodnotné G92 (tnz. o 100% víc SPs i texturovacích jednotek, než má G94) nataktované na (o 13,5%) frekvenci vyšší, než má G94, je už propustnost paměťové sběrnice tak limitujícím faktorem, že bych se nedivil, kdyby v některých hrách s MSAA znamenalo 10% na pamětech rozdíl 8% ve výkonu - což je dost klíčové, když pod CB.de vychází rozdíl mezi GTX250 a HD4850 právě kolem 6%...
- durod
- Středně pokročilý

Pro nas zakazniky je dobre, ze ceny po dlouhe dobe opet klesnou.
Pri cene 129USD bude lepsi volba GTS250 512MB proti HD4850, je mi sympatickejsi, PhysX, lepe se bude prodavat v bazaru...
Ale, rozdil 20USD proti HD4870 512 je minimalni, HD4870 zazije renesanci v prodeji
Pri cene 129USD bude lepsi volba GTS250 512MB proti HD4850, je mi sympatickejsi, PhysX, lepe se bude prodavat v bazaru...
Ale, rozdil 20USD proti HD4870 512 je minimalni, HD4870 zazije renesanci v prodeji
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- no-X
- Středně pokročilý

A poslední kapka
Miksu@Beyond3D píše:Anyone here got the original Anandtech's conclusion of GTS 250? According to Xtremesystem's forums the review was pulled and then released again with a more positive tone.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Už zase zasahují PRno-X píše:...
Jinak jsem trochu zmatený... když se podíváte na karty vystavované na Cebitu, skoro všechny jsou vybaveny 2x 6-pin (ASUS, Zotac, Forsa, Gainward, Palit atd. i ty s referenčními takty a 512MB GDDR3). Jak to tedy je s tím napájením???
Kami, kde jsi vzal to že GTS potřebuje pouze jeden napájecí PCI-Express konektor?
Tomáš Šulc píše:Jeden napájecí konektor
Úpravami prošlo napájení karty, která má nově o něco nižší spotřebu v klidu i zátěži. To má za důsledek odebrání jednoho PCI Express napájecího konektoru, takže GTS 250 už má jen jeden.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Tak jednak referencni navrh GTS 250 ma jen jeden napajeci konektor a temer vsichni recenzenti dostali na testy sice pretaktovanou GTS 250, ale porad s jednim konektorem (vyjimkou snad jen ten jeden kousek s 2 GB pameti).Krteq píše:...
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... fikace.png
Dale oficialni specifikace (screen prevzat z prezentace NVIDIE) uvadeji jen jeden sestipinovy konektor. To jsou ony zdroje informaci pro recenzi.
Treba czc uz ma par GTS 250 od EVGY v cenicich, samozrejme s jednim konektorem. Jen ty ceny jsou teda maso, ale to je u CZC obvykle, treba to par volu koupi.
I v praxi se mi vsak zda vsechno v poradku. Ja nameril rozdil oproti 9800 GTX+ 10 W v zatezi, napr. takovy ComputerBase.de uplne stejny. Proc jsou tedy u nekterych karet dva, to nevim. Vzdyt i 8800 GTS 512 mela jen jeden a to byla 65nm karta. Pak prisla nataktovana 9800 GTX(+), ta mela dva, ale spotreba jen s vyssimi takty nevzrostla zase o tolik. Tedka je tady vylepsene PCB, vyladena 55nm vyroba, takze nevidim duvod, aby mely nektere karty dva. Ze by to tam vyrobci treba davali pro jistotu z duvodu, aby ta karta jela i po pretaktovani na nakych sux zdrojich jako Eurocase, kde napeti lita dle aktualni nalady a ve spicce zdroj neodpalila? Imho ta karta proste musi jet i s jednim.
- smoula
- Mírně pokročilý

- smoula
- Mírně pokročilý

- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
První nabídky na GTS250 v českých e-shopech:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... US\GTS+250
http://www.spolehlivyobchod.cz/produkty ... -hdmi.aspx
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... US\GTS+250
http://www.spolehlivyobchod.cz/produkty ... -hdmi.aspx
- smoula
- Mírně pokročilý

GTS 250 od Axtromu
Hned na první pohled upoutá její chlazení.
Hned na první pohled upoutá její chlazení.
- kowyk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mě, jestli na GTS 250 půjde napasovat water blok, který je určen pro 8800GTS. Pokud ano, tak je to super, protože cena bloku je krásná.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0AA25RGQS
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0AA25RGQS
Q6600,MSI P35-Neo2 FR, 320 GB WD, 4GB Zeppelin, GF 8600GT..
Home made water cooling..
Home made water cooling..
- barco
- Středně pokročilý

Nie, blok určený pre G80-based karty na GTS 250 nenasadíš. Btw chladenie sa rieši v sekcii Chladiče a chlazení 
.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
NVIDIA kvůli nátlaku partnerů mění plány s přejmenováním 9800GT->GTS240
Více na DailyTechDailyTech píše:NVIDIA will not be going ahead with its controversial GTS 240 rebrand of the GeForce 9800 GT graphics card, according to a confidential email that DailyTech has seen. The GPU firm has been under pressure from frustrated GPU board partners.
- smoula
- Mírně pokročilý

- smoula
- Mírně pokročilý

- smoula
- Mírně pokročilý