Ktorú Tecru A10, či M10 s nVidia Quadro 150M grafikou???

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Ovca
Začátečník
Začátečník

Ktorú Tecru A10, či M10 s nVidia Quadro 150M grafikou???

Příspěvek od Ovca »

Nechcem zakladať novú tému, došiel som k záveru, resp. k ukecaniu na Tecru, len neviem aký model, resp. čo zač je grafika NVQ 150M?

či je tichá, či nehreje, ked sa NB bežne používa?

Pôvodný text:

Zdravím, nejde o hráčsky výkonny NB, ale ide hlavne o kvalitu a nejaký taký vzhľad.

Viem, že nákupy NB sú otrepané, ale mal som vybratý NB Toshibu A300 1MP, ale ked som videl toto:
http://www.zive.sk/Spravy/Test-notebook ... fault.aspx

Ako tam ohýba display, tak ma až zamrazilo a nejako som sa toho modelu zľakol a teraz neviem.

Idem mi hlavne o kvalitu, ale musí to aj nejako vypadať, lebo je to pre priateľku. (no baby)
Ja by som bral Lenovo R500, ale to nechce.

Tak či mi neviete povedať, či je tá A300 1MP tak hrozná, alebo je to len extrém autora a diskutujúcich?

Ešte by bol na výber Tecra A10 11M:
http://www.alza.sk/toshiba-tecra-a10-11m-d99291.htm
A300 1MP:
http://www.alza.sk/notebook-toshiba-sat ... 106051.htm

Alebo nejaké HP pavilion?

Ide o toto:
Cena do 22-23 tis sk s dph, resp. 760 euro max. +/-
Procesor C2D, mal by mať aspoň centrino (nemusí, ale musí to byť presvedčujúce)
žiadne grafické radiatory, žiadne ATI! bud nVidia, alebo intel 4500HD

Nie je to na hry! čiže kvalita je pred výkonom.

Ide o kvalitu tela, ale aj nejakú tú krásu. Hlavne nech sa to neláme ako niektoré Acery, nech to nepreská, neprehýba, ....

ďakujem pekne za pomoc
Naposledy upravil(a) Ovca dne stř 21. led 2009, 18:14, celkem upraveno 3 x.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Re: Toshiba A300, či Tecra A10 alebo HP, alebo aký?

Příspěvek od bonavox »

No můžu ti nabídnout svůj HP 2710p (výbava viz podpis).
Koupený byl někdy na konci léta, takže ještě 1 a 3/4 roku v záruce, krásně jasný dotykový LED displej, webkamera, osvětlení klávesnice integrované v rámu displeje (bomba věc!), USB, FireWire, při nenáročném využití na internet / dokumnety výdrž až krásných 5 hodin (!), velmi lehký a příjemně malinký, kvalitní materiály (opěrná plocha před klávesnicí je např. z hliníku), atd. Při provozu vůbec netopí.
Kdyby tě to zaujalo, napiš.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ta Tecra bude podle mýho hodně dobrá, to jsou podle mýho jedny z nejlepších business notebooků vůbec, pokud nevadí ta integrovaná grafika od Intelu...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

integrovaná nevadí, ved ju tam mám aj napísanú.
Ona sa nehráva, a integrovaná veľa nežere a nehučí

A čo tento:
Sony VAIO NR31Z
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

tak našiel som dobrú cenu na M10-11U a M10-12O

je tam ale grafika NVQ 150M, a neviem čo je to zač???
Nechcem, aby to hučalo a pieklo, keď sa píše, alebo kuká net,...

Ako hovorím, nejde o grafický výkon.

čo vy na to grafiku?

Dík

PS: ukecal som ju na nejaký model Tecra
Hlavné výhody:
Centrino 2, P procák, lepšie šasi, lepší odvod tepla, tichosť u A10 modelov u M10 neviem
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ktorú Tecru A10-11M, M10-11U alebo M10-12O ???

Příspěvek od Don Martinez »

Tam bude NVidia Quadro v základní verzi, bude mít o něco vyšší výkon, než integrovanej Intel, topit to zase tolik nebude, takže bych se toho nebál. Ty Mka jsou, pokud se nepletu, 14" kousky, takže bych spíš vybíral, podle toho jestli se víc hodí menší nebo větší laptop...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Ovca
Začátečník
Začátečník

Re: Ktorú Tecru A10-11M, M10-11U alebo M10-12O ???

Příspěvek od Ovca »

to viem, že je to 14,1" W, segra má pavilion 14,1"W a rozdiel proti 15,4"W som si ani moc nevšimol.
A je to o pol kila lahšie.

Len nikde nemôžem najsť, či to má rovnako výkonnú batérku.
Lebo pri A10 píšu výdrž 4:20 hod a pri M10 píšu len 3:20 (nejde o to či to je pravda), tak ma zaujalo či nie je aj slabšia batéria.

Nevie niekto tu o uživateľovi s grafárnou NVQ ?, že by som s ním popísal?

A to M10 sa jej aj páči farebne, myslím, že má viac možností pripojenia, takže uvidím, čo najdem o tej karte, o výkon nejde, ale o to či to fučí, hučí a peče ;)

Ale zatiaľ dík
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Ktorú Tecru A10, či M10 s nVidia Quadro 150M grafikou???

Příspěvek od SS_Rambo »

Osobně mám v R61čce Quadro NVS 140M. Výkon je tak na úrovni GO 8400, ono to je vlastně stejný chip, jen s jiným Biosem. Něco se na tom dá i zahrát, ale zázraky nečekej, například Fallout 3 jel tak tak, o pár FPS miň a byl by nehratelný. Ale pokud to budeš mít jen an práci tak bych se možná podíval po něčem od Intelu, protžoe ten bude mít menší spotřebu.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

rozmýšlal som nad A10-11M, ten mal intel 4500HDM, ale ked som pozrel na parametre tej grafiky a tej quadro, tak tam bol obrovký rozdiel vo výkone a v čase to bolo 30 minút +/-.

Na hry to isto nebude na to mám desktopové PC s 8800 ;)

Pôjde aj o video,...

Uvidím, hadam to bude OK, ved potom napíšem
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Quadro NVS150 je to iste ako Geforce9200GS (65nm,8SP atd. ) Pomerne vykonne v porovnani s MHD4500 a hlavne podstatne lepsia kompatibilita atd. z hrami ale pokial to nepotrebujes tak radsej si Pozri Thinkpad R400 je to tiez 14,1 bude mat vela vyhod oproti tecre a ma MHD4500...
'Cause life is like a game sometimes
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

Ako som pôvodne písal, lenovo R alias IBM T, nie! Ja by som to bral, ale je to pre priateľku.

Nakoniec som zobral M10-12O za cenu A10-11M ;)(nové a s 3 ročnou medzinárodnou zárukou, proti 2 ročnej) a mal som to chvilu v ruke.

V pondelok to mám doma.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

potom napis vsetky postrehi celkom ma ten notebook zaujima(vydrz,chladenie,pevnost krytu displeja atd. )
peterbiely
Nováček
Nováček

Příspěvek od peterbiely »

Na zaklade tohoto fora som ten NB kupil aj ja, aj ked prispievatel predomnou uz nenapisal detaily po kupe co a ako.
Dnes si ho idem zobrat ku predajcovi a po vikende napisem ja ake som mal z neho pocity.
Dufam ze to nedopadne, ako u mojho predchodcu a niekomu pomozem ;)
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

nejde o tom, ale pýtal som sa na viacerých forach a nie všade som si zapamätal kde som písal ;)

NB je super, možno niekoho bude hnevať, že sa stále točí vetrák, ale osobne mi to nevadí, je to len taký stlabý akustický hluk.

Prepracovanie plastov super.

žiadne zahrievanie plastov nikde, okrem vzadu kúsok LCD (ale to je elektronika LCD).
Vetrák sa mi ešte nepodarilo, okrem testu, max. vytočiť.
Vzduch vyfukuje len z boku a taký teplejší.

s touchapatchom nemám žiadne problémy, ani tracpointom, x-nastavení, každý si to nastaví ako potrebuje.

Výdrž cca. 3 hodky (mp3, word, wifi, FF)
peterbiely
Nováček
Nováček

Příspěvek od peterbiely »

Moje dojmy z Toshiba Tecra M10-11U:
Podotykam ze tento nb som kupoval pre priatelku koli odolnosti pri prenasani cestovanim a na druhu stranu chcel som za tych par Eur z toho vyzmykat co najviac.
Notebook posobi velmi kompaktnym dojmom, plasty su fakt pevne.
Klavesnica je podla mna velmi pohodlna. Tuch pad a trackpoint sa bez probelmov ovlada, (trackpoint som doteraz nemal moznost skusit cize to bolo moje poprve) A pravda je ta ze ovladanie je cez Trackpoint v autobuse ovela pohodlnejsie ;) Touchpad nieje ani moc ani malo citlivy (pouzitiy ovladac je original z Vista)
Citacka prstov OK, zvladol som ju na prvy pokus - tiez moje poprve.
Co sa tyka hriatia, notebook pri beznej praci je velmi chaldny, pri vyssej zatazi (napr. vela instalacii) vyfukoval len mierne teply vzduch, no neprehrieva sa. Ventilator inak velmi tichy hoci stale bezi.
Pri este vyssej zatazi (Hranie stareho UnrealTournamentu cca pol hodiny) bol ohrev o5 minimalny, hoci ventilator uz bolo pocut trochu viac no nic hrozne.
Vydrz baterie: tak tu som ostal milo prekvapeny :)
Kedze sa mi nepacilo to vsetko "svinstvo" co je tam poinstalovane, rozhodol som sa ze to prevalim nanovo cistym windowsom a potaham potrebne drajvre z netu a teraz: Notebook bol nabity na 100% este u mna v praci ptm som to vsetko zbalil a doniesol domov kde som zacal instalovat. 2 instalacie (prva hoci prebehla uspesne som hned vypol system restore a pri nainstalovani nespravneho drajvra mi padol system tak ze to neslo ani cez Repair - hehe poucenie, druha uz bola OK) Po tahani vsemoznych veci cez wifi a cca 2.5 hodine mi odrazu ukazal v taskbare battery indicator ze ma low batery, kukam jak puk ze preco, ved je zapojeny a po podrobnom preskumani problemu som prisiel na to ze som dobre nezatlacil elektr. kabel do adapteru.
Inak ked som browsoval po nete (o5 wifi a ptm pozeral film spolu cca tiez 2.5 hodiny) tak battery indicator ukazoval este 34 minut....
Pravda je ze som hned od zaciatku znizil jas displeja na minimum.
Teraz k displeju: Kvalita displeja je trochu nizsia (kua co by sme za tie prachy chceli, zvysok je fakt spica) hlavne farby sa mi zdaju take "mierne vysedivene" ale na druhu stranu nemozem nadavat. Odlesky na lesklom povrchu su sice dost zretelne ale ked vie clovek "spravne zaostrit ocami", prestane to po case vnimat.
Dizajn sa priatelke velmi pacil - oproti Lenovo R400 (nechcem kydat teraz na lenovo ale ked videla R400 a ten sa jej nepacil lebo "je hnusny cireny a hranaty...", no proste zeny :-D)
Perlicka k zaveru: indikator otrasov je dost citlivy takze neskusajte napalovat vo vlaku alebo autobuse so zapnutym detektorom otrasov :-)
Na zaver mozno len skonstatovat ze tento nb je fakt dobry pre ludi ktori neocakavaju od notebooku svety. Grafiku som na hrach poriadne neotestova, bo nebol cas, jedine co som skusil bol "starucky" UnrealTournament a ten na max. detailoch a rozliseni 1024x768 isiel bez problemov.
Ako velke plus je ta dedikovana pamat na grafike.
Tot vsjo. Cize kocka je spokojna, ja som spokojny.
PS:
Este chcem skusit supnut do card readeru 8GB SD kartu supnut na to nejake bubuntu, bo XP asi nepojdu, ved uvidim;) - bolo by to super ak by to slo lebo v zime by som disk uplne vybral a notebook by takto znasal aj "velke" teplotne rozdiely bez rizika straty dat.
Na pripadne otazky odpoviem.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Nevie niekto ci je medzi M10-120 a M10-11U aj iny rozdiel ako v ramke ?
A ma niekto otestovany DVI vystup na docku ? (pripadne jeho sucasne pouzivanie v kombinacii s VGA)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“