Jaký radiátor??

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Rob323
Nováček
Nováček

Jaký radiátor??

Příspěvek od Rob323 »

Dobrý den, plánuji upgrade svého pc, chtel bych pouzít gk: nv gtx 295 ( mozná i ve sli, ale radeji bych sel do inteláckého chipsetu x48/p45 nez do problemoveho 790 ) popř. ati 4870x2 v crossu. Procesor bych si nechal sveho starouse q6600@3600MHz (rev.g0), gk bych asi nechal bez oc- tedy podle mozností :D.
Vodou bych chtel chladit jak cpu, tak graf. kartu (karty\??\). Vodu bych rad chladil pasivně, ale nwm, jaky radiator mam pouzít. Na internetu jsem nasel tyto kousky:

http://g-elektro.cz/index.php?main_page ... cts_id=959

nebo:

http://g-elektro.cz/index.php?main_page ... ts_id=2865

.... jsou to klasické bytove radiatory, které jsou vyrobeny z medi ( žebra jsou al ) a výrobce slibuje mimoradnou ucinnost.
1. Budou tyto radiatory vykonove stacit, nebo bych mel radeji uvazovat o mo-ra 2 + 9x120mm fans?? - max. rozmery se musí vejít do cca 700x700x100 ( umístení pod stolem, ale dobrý přístup vzduchu )
2. Jaké čerpadlo by potom bylo vhodné pouzít??

Předem děkuji
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký radiátor??

Příspěvek od Mrtvola »

Tohle patří do tématu výběr jednotlivých dílů. Na radiátory bytové se vyprdni. MORA na to stačí, jak píše Mawa. Utáhne CF HD4870X2 plus Quad. A řpi použití Laingu s XSPC Topem se nemusíš bát ani průtoku, ani teplot. Laingy jsou na vyšší teploty stavěné. A stačí i pasivně.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Já bych ten bytovej radiator uplne neodsuzoval..... Když chce nekdo chladit pasivne.. tak je to dobra volba.. sám mam neco podobneho v planu. Ono když chce clovek opravdu tichy pocitac tak tech 9 fanu je docela palka...
+ ten bytovej radiator muzes pouzit jako expanzku a defakto ma 0lovou restriktivitu a to je znat :)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mora neni zase takova slabota jak si myslis. Staci jen par fanu pro jistotu.
Bytove rad byvaji plne necistot. O hmotnosti a prenositelnosti PC nemluve.
Dobre. Mora sice taky krava ale lepe ji pridelas na bok skrine.
Nejakej vodnik s normalnim radem tu kdysi byl a vykonove myslim nic moc.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Přesně tak. Výrobci vodního chlazení vědí, jak takový rad udělat. Dneska jsou už prvky vodního chlazení velmi sofistikované, tak proč tam tahat něco jiného. MO-RA jsem myslel pasivně, nepadlo ani slovo o 9fanech. A jak píše Woyta, jde přidělat k bočnici.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Mrtvola píše:MO-RA jsem myslel pasivně, nepadlo ani slovo o 9fanech.
Verim ze C2Q + 2x 4870x2 utahne
Ale neverim ze to utahne s normalni teplotou vody.. vesmes tyhle radiatory jsou delany na fany a bez nich se v nich akumuluje teplo a ta teplota vody de docela nahoru... takze fany jsou na miste :)
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Hlavně pořádná 360 má s fanama lepší odevzdávání tepla než Mora nehledě na restriktivitu tolika zahnutých trubek, Sice cenově to vyhází dobře a Moru bych doporučil třeba pokud někdo chce chladit normální stolní PC vodou nebo HTPC, bohužel stejně do skříně sse u výkonějších sestav musí dát ventilátory, nebo hluk dělá čerpadlo které musí být výkoné na moru.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Rob323 píše:Vodu bych rad chladil pasivně, ale nwm, jaky radiator mam pouzít. Na internetu jsem nasel tyto kousky:

http://g-elektro.cz/index.php?main_page ... cts_id=959

nebo:

http://g-elektro.cz/index.php?main_page ... ts_id=2865

.... jsou to klasické bytove radiatory, které jsou vyrobeny z medi ( žebra jsou al ) a výrobce slibuje mimoradnou ucinnost.
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL takhle jsem se už dlouho nenasmál... :lol: :lol:
Klasické radiatory na vytápění místnosti,boha jeho.
Opravdu bych do ničeho takového nikdy nešel,je to nesmysl.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Moru 2 mám.Je to dobrý radiátor,ale opravdu chladit to pasivně není dobrý nápad :!:
Mam na něm 4 x 800RPM Noctuy a je to v pohodě.
Chladím procesor,2x grafické karty,základní desku.
Stačí malý průvan pro zajištění velmi slušného výkonu :D
Razza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Razza »

Ahoj, taky potrebuju poradit jaky radiator.
Sestava viz podpis, grafiku chci jeste taktovat.
Premejslel jsem nad Swiftech 320 (jednu nebo dve?) + Noctua P12 na 800 rpm
Moru nechci, je restriktivni a zebra jsou velmi blizko u sebe.
Pls poradte.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Razza píše:Ahoj, taky potrebuju poradit jaky radiator.
Sestava viz podpis, grafiku chci jeste taktovat.
Premejslel jsem nad Swiftech 320 (jednu nebo dve?) + Noctua P12 na 800 rpm
Moru nechci, je restriktivni a zebra jsou velmi blizko u sebe.
Pls poradte.
Jen tak mimochodem ty tvoje argumenty proti MORA2 jsou dost zcestné a to dost.
Restriktivní není vůbec,trubičky jsou široké akorát.Žebra jsou od sebe normálně,slyšim poprvé,že by to bylo na závadu!
Argumenty proti jsou zcela jiné,například že je drahá a velká.

Jinak jsi nenapsal,kam chceš umístit radiátor,jestli dovnitř nebo mimo case.
Stačit by ti mohl klidně tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N25W2JQNRC
Na jednu grafiku a procesor je to akorát.
Ventilátory pak třeba 3x http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKONA
Nebo nejlépe 1200RPM Noctua,ale to je opět záležitostí peněz.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Cus, všem se omlouvám za mýho mladšího bráchu (Spammer jeden z.......)
Stavim mu pc a tak zatim občas leze na můj, už jsem mu to vysvětlil.
Tak sry... Ten předchozí prispěvek se mi nepodařilo odstranit :evil:
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
fillias
Nováček
Nováček

Příspěvek od fillias »

Morou chladim pořádný kamna - 4870x2 + phenom 9950. Mam rad ticho tak na ni mam jen dvě noctuy, jednu na 800rpm jednu normalne. je pod stolem uplne mimo case. Pumpa Laing s topem.
Jako úplně bez větráků by to možná šlo ale ja si to nelajsnul přišlo mi to fakt hodně horký, teplota grafiky a cpu by se sice asi vešla do hodnot jako bez vodnika ale tak nejak jsem se bal o pumpu a vubec, blbej pocit... S těma dvěma větrákama mam takovej přijatelnej kompromis ticho/teplota. Gpu v zátěži kolem 55st (mem I/O 65), idle 35. A voda nevaří :)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

DDC dle manualu zvlada vodu do 60st.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Jo asi tak nějak,alespon minimální průvan tam být musí.
A ty ventilátory mají vskutku pozitivní vliv,jednou jsem zkoušl bez větráků,ale teplota vyletěla pěkně nahoru.
Dva ventilátory jsou minimum.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Ahoj kluci, co vy a thermochill PA120.3?
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Lepčejší je XSPC RX360.
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Ladin píše:Ahoj kluci, co vy a thermochill PA120.3?
Taktéž dobrá volba.V podstatě většina dnešních velkých radiátorů lze doporučit,
kromě zrůdností typu "Cape CORA" nebo "Innovatek Konvekt",tyto radiátory jsou z hliníku(není podstatné že je tam elox,galvanická koroze si najde cestu i přes elox,dřív nebo později....maximálně se oddálí konec radiátoru) ,hliník prostě nemá v okruhu co dělat,ten je použitelný jen na lamely radiátoru.

Jinak si nenapsal,jestli chceš výměník umístit dovnitř nebo mimo case.
Hodilo by se také info o sestavě a co všechno chceš chladit.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Zajimaly mne spis vase osobni zkusenosti s timto radiatorem.
Co se tyka umisteni v case tak neni pro mne vubec podstatne a vzhledem k 2x360 ani mozne.
Testy jsem si cetl.
Zajima mne, jestli ho nekdo z vas vlastni a jak je na tom s dilenskym zpracovanim (pevnost lamel, kvalita laku, atd.), abych vedel co si k nemu muzu dovolit az mi konecne dovali dom.
PS: s vyberem komponent poradit nepotrebuji, ale dekuji. Zajima mne pouze technicka stranka tohoto radiatoru.
Odpovědět

Zpět na „Voda“