Do školy s num padem.

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Speirs
Nováček
Nováček

Do školy s num padem.

Příspěvek od Speirs »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
Do 25.000,-

Jakou velikost notebooku preferujete?
15" - 16" možná 17" kvůli široké pracovní ploše,( hlavně aby se na to pak dala sehnat brašna:))

Preferujete nějaké značky?
-

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Programování, internet, hudba.

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Nosit.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Víceméně ne.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Samozřejmě co nejdelší, alespoň dvě hodiny běžné práce.

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Vista (Home Premium). Nevím jak je to s nabídkou, nikde se o tom nezmiňují, ale chtěl bych 64bit verzi

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
10:16

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
u PC mám LCD s 1440x900 a to mi vyhovuje takže asi něco takového

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Nerozhoduje, nevadí mi ani jeden typ.

Kvalita zpracování a design
Rád bych nějaké ty Hotkeys na přehrávač, otevřít tento počítač atd. není podmínkou ale výhodou. Co bych ale určitě chtěl je numerická klávesnice.

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
-

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2-3 roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Začal sem se porozhlížet nedávno, takže nemám představu jáká značka teď "vede". Chystám se na vysokou, předpokládam že se bude využívat počítač k fyzikálním simulacím. Nicméně nevím přesně zda vůbec a do jaké míry budou případné nároky software a tak chci mít rezervu. Chtěl bych 64bit a dvoujádro je asi samozřejmostí. Docela se mi líbí P8400

Jak velká má být operační paměť?
3 nebo 4GB viz výše zmíněné důvody

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Stejně jako u procesorů, nevím jak si kdo stojí. Vždycky mi byla sympatyštější nVidia. Nepožaduju žádné dělo na nejnovjejší hry, ale znovu, nevím do jaké míry bude případně používaný software náročný na grafickou kartu. Niméně předpokládám že celkově bude důležitější výkon CPU než GPU

Jak velký má být pevný disk?
Kolem 200GB a víc

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
-

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ani ne, otisky mi přijdou jako zbytečnost. Když to tam bude nezblázním se.

Máte nějaké speciální požadavky?
TV tuner by byl výhodou, ale absolutně není podmínkou.
___
Co jsem zatím projížděl obchody tak z toho vyplynul Asus M50, M51 a ještě nějaké jednotlivé popř. Acer Aspire (některé nemají numerickou některé ano), ale co sem tady pročítal většinou na Asus je spíše negativní názor. Předem díky za vaše názory a návrhy
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Do školy s num padem.

Příspěvek od OndraSter »

Spolužák má toto MSI a nevypadáa nijak špatně, má num. kláavesnici, 4GB RAM atd.

A OEM Visty 64bit si už koupíš zvlášt.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OndraSter píše:Spolužák má toto MSI a nevypadáa nijak špatně, má num. kláavesnici, 4GB RAM atd.

A OEM Visty 64bit si už koupíš zvlášt.
otázka je jestli to zvládne sám nainstalovat... ne vždycky to jde jednoduše
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Speirs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Speirs »

Zvládne :) Vypadá dost dobře, další návrhy také uvítám.
Swarleey
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swarleey »

Dobry den,
doporucil bych MSI GX630 nebo MSI GX620X. Jsem s obema spokojeny (vlastnim GX620X a druhy ma bratr). Muj byl 1x na servisu, cca po tydnu se vratil opraveny a plne funkcni. Takze spokojeny i se servisem. Myslim, ze v pomeru cena/vykon/vzhled nema konkurenci

zde jsou nejake recenze:
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... msi-gx620x
http://www.extranotebook.cz/msi-gx630-h ... page=0%2C0

hodne stesti pri vyberu ;-)
Speirs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Speirs »

Co říkáte na Toshiba řada P300? Pokud bych preferoval spíše kvalitu zpracování, bude na tom toshiba lépe?
Speirs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Speirs »

Tak jsem upustil od numerické klávesnice, jelikož se to ukazuje jako dosti nepraktické, vhledem k tomu že bych ho často nosil. Nový objekt v hledáčku je Lenovo R500 (NP76EMC), ale nalezl jsem ještě doprodeje podle všeho stejné sestavy s procesorem P8400. Nevíte proč se už ten "lepší" neprodává?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Těžko říct, asi chce Lenovo v době krize zaujmout cenou a taky možná uvolnit prostor vyšším řadám (T a W) - aby jim Rko moc nekonkurovalo... Každopádně jestli je to ta verze s Core 2 Duo P8400 a Radeonem HD 3470, tak to je myslím hodně dobrá koupě po všech stránkách :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“