Zdravim,
mam problem s VMWare a uz jsem z toho docela zoufaly. Jde o to, ze mi pod VMWare nefunguje zadne linux distro. Pokud se mi jej vubec podari nainstalovat, tak jej nasledne nespustim. Windowsy mi pod VMWare behaji bez problemu, ale treba Ubuntu, Suse nebo Mandriva ani omylem. Intalace, cerna obrazovka, zatuh a vic ani tuk.
Netusi nekdo, cim by to mohlo byt.
Pouzivam VMWare verzi 6 na Win XP Professional SP3.
Jinak PC je AMD X2 4850+, Gigabyte deska s 780G chipsetem, 3GB RAM.
Dekuji za kazdou radu
VMWare - nefunkcnost Linuxu
- jessie.james
- Začátečník

VMWare - nefunkcnost Linuxu
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: VMWare - nefunkcnost Linuxu
A co nějaké distro co se instaluje z konzole, bez použití X? Tzn debian, gentoo?
V jaké fázi černá obrazovka? Hned na začátku? Zobrazí se ještě bootloader příp. nějaký výpis bootu jádra?
V jaké fázi černá obrazovka? Hned na začátku? Zobrazí se ještě bootloader příp. nějaký výpis bootu jádra?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- jessie.james
- Začátečník

Instalace probehne v poradku, zadny problem. Pak restart virtualni stanice, boot, chci se prihlasit, zadam jmeno a heslo a konec. Cerna obrazovka a nehnu ani mysi. Musim resnout comp, protoze z virtualni stanice se do windu jiz nedostanu. Do haje, cim to muze byt?OndraSter píše:V jaké fázi černá obrazovka? Hned na začátku? Zobrazí se ještě bootloader příp. nějaký výpis bootu jádra?
Jinak pokud linux spoustim z image a neinstaluji jej, tak se nespusti. Stane se to same, co jsem jiz popisoval.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To vypadá na nějaký bug ohledně grafiky, zkus tam nějak nacpat vmware tools.
Zjisti, jestli po zčernání obrazovky reaguje klávesnice (třeba pomocí numlocku) a dej alt+F2, tím by si se měl dostat do konzole v linuxu.
Ctrl+alt ti vyhodí myš z virtualu, nebo ani to nefunguje?
Zjisti, jestli po zčernání obrazovky reaguje klávesnice (třeba pomocí numlocku) a dej alt+F2, tím by si se měl dostat do konzole v linuxu.
Ctrl+alt ti vyhodí myš z virtualu, nebo ani to nefunguje?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- jessie.james
- Začátečník

Prave, ze nevyhodi. At pak mackam cokoliv, tak z virtualky se uz nedostanu a musim resnout comp. Mys nereaguje, klavesnice nereaguje, vsechno je mrtve.OndraSter píše:Ctrl+alt ti vyhodí myš z virtualu, nebo ani to nefunguje?
Jak tam narvat VMWare tools netusim, kdyz se do te virtualni stanice nedostanu.
- jessie.james
- Začátečník

Tak jsem tim dneska stravil cele odpoledne. Laboroval se starsimi i nejnovejsimi ovladaci, ale bohuzel, problem jsem stejne nevyresil.
Na druhem compu, ktery mam na intelu nemam s VMWare zadny problem, tak si rikam, jestli to taky nahodou nemuze byt AMD platformou, ale to se mi prilis nezda. Do haje, ja uz fakt nevim
.
Na druhem compu, ktery mam na intelu nemam s VMWare zadny problem, tak si rikam, jestli to taky nahodou nemuze byt AMD platformou, ale to se mi prilis nezda. Do haje, ja uz fakt nevim