Velikost videopaměti

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
cernohousmartin
Nováček
Nováček

Velikost videopaměti

Příspěvek od cernohousmartin »

Dobrý den.Mam v NTB grafiku ati radeon 3470 s 256 mb vlastní paměti.Grafika podporuje funkci hypermemory,takže si muže brát až cca870 mb z ram.Chtěl bych se zeptat jestli se dá nějak nastavit aby se používala jen ta pamět vlastní.Hry nehraju takže těch 870 je pro mě uplně zbytečných.Nevíte jestli se to dá nějak nastavit.Kdyžtak muj NTB je Fujitsu Siemens PA 3553.Předem diky za rady.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Velikost videopaměti

Příspěvek od Stratos »

mrkni do biosu tam by to melo jit nastavit
cernohousmartin
Nováček
Nováček

taky sem si řikal že to tak pujde,ale v biosu nic není...koukal sem i do ovladaču a tam taky nic...
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

ked nebudes hrat hry, tak si grafika nebude nic z ramky tahat, pretoze nebude mat dovod
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
cernohousmartin
Nováček
Nováček

právě že mě to tu pamět bere pořád,mam ramky 4gb,ale mam OS 32 bit,takže mam jen 3,25,ale když se kouknu kolik je celkově paměti tak to ukaže jen cca 2,4gb,když k nim přičtu těch 870 mb co si bere ta grafika tak vyjde těch 3,25.Takže si ta GK bere pořád těch 870 i když je nevyužije.Docela mě to štve,protože hry nehraji a více ram by si mě hodilo.
pute
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pute »

V Biosu to musí jít někde nastavit. Doporučuju to úplně vypnout, stejně na hry na které by se to hodilo nemá ta grafika dostatečný výkon aby více paměti využila. Zbytečně ti to ubírá systémovou paměť a zpomaluje ji.
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
Dano007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dano007 »

Zdravim ... mam presne tento problem.
Mam NB fujitsu siemens amilo Sa3650 s externou grafikou a ta integrovana HD3200 si vkuse bere cez hypermemory 1199MB, aj ked pouzivam externu grafiku. Stale mi vypisuje v spravcu uloh fyzicku pamät 2269 MB (aj ked sa na NB akurat nepracuje), co je o nervy kedze pri novych hrach sa hned zaplni.
Presiel som cely bios a nikde zmienka o hypermemory, je tam iba nastavenie bootovania a nejakych somariniek, plus nejake info, no nic viac.
Vie mi niekto pomoct pri rieseni tohto problemu? diky moc vopred :wink:
CPU:Opteron170(sundany IHS) +Noctua NH-U12F 2000Mhz@3120Mhz-1,44V(Toledo,939), MB: Asus A8R32-MVP DELUXE (ATI Xpress3200 & Uli M1575), VGA: ATI Radeon Sapphire HD3870 Vmod + AC Accelero S1(2x AC 9FAN) (775/2250mhz@1024/2520mhz), HDD: Maxtor 160GB, Hitachi 320GB RAM:2x1GB 400mhz CL2 Kingston HypeX, PSU:Fortron Blue storm2 500W, MONITOR:LG L226WTQ-PF, MOUSE: Razer Copperhead, MOBIL:Nokia N82
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“