Vypalovačka LG GSA T20L - nečte, nepálí..

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vypalovačka LG GSA T20L - nečte, nepálí..

Příspěvek od martin.ol »

Zdravíčko,

jsem dneska dělal čístku v DVDčkách... asi tak 15 jsem jich vložil do mechaniky, z některých něco zkopčil... pak 2 DVD vypálil a 3. už se nepovedlo... nakonec jsem zjistil, že nejen že nechce pálit, ale ani nic nečte a to ani při bootu :-(

Podotýkám, že je v notebooku, takže vytahovat ji nemohu resp. nebudu. Čili myslíte, že by pomohl upgrade firmwareu, jak tu radíte, nebo už je úplně kaput na reklamaci?
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
hifista
Nováček
Nováček

Re: Vypalovačka LG GSA T20L - nečte, nepálí..

Příspěvek od hifista »

U mechaniky v notebooku mas jednoduchy pristup k optice (cocce) zkus ji vycistit. Vetsinou se tato zavada projevuje znecistenim optiky jako je prach, kour z cigaret... Takto jsem opravil nekolik mechanik. Muze se jednat i o starnuti laseru.
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Zkusím, ale noťas je 4 měsíce starej a já nehulím, tož tomu moc nevěřím :(
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
hifista
Nováček
Nováček

Příspěvek od hifista »

Vyzkousej tento navod: Udrzba mechaniky
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Jak to tak pozoruju, tak ona s tím mediem netočí... že by chscípnul motor? Nu nic... to zkusím vzít do servisu, snad tu pár minutovou práci nebudou dělat měsíc :roll:
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Tak jsem si připravil noťas k odnosu do servisu... udělal jsem jim extra uživatele servis a teď přemýšlím jaké oprávnění jim dát? stačí jim uživatel nebo potřebujou admina? Pravě nevím, zda na případnej update firmware potřebujou být adminem, ale asi jo, že? (Já to neupdateoval, bo jsem ho nenašel...)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no v nejhorším tě čeká nová mechanika za cca 1000Kč.
ignorelist: kremrole a dezoláti
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Prachy sem, prachy tam... mě štvou spíš s tím časem... tam jde o práci na cca na počkání, hodinu, když to přeženu tak na den a oni to chcou vozit kamsi do Polska na 14 dni či měsíc... já bez noťasu jsu jako ryba bez vody :-( Si pozvěte klienta na prezentaci do kavárny nebo obyváku k desktopu :? :( :mrgreen:

Mám chuť si jit koupit mechaniku a vyměnit ju doma :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“