Ahoj všem,jsem úplný začátečník,díky pomoci jednoho člověka jsem začal tvořit e-shop na prestě.
http://www.mamejeradi.cz/html/shop/
Chtěl jsem založit i fórum a tak jsme prestu na servru přeistalovali(poprvé jsem ji nevědomky dal do rootu).
Ted mam na servru místa uspořádány následovně:
V rootu mám složku html,v ní složku shop a forum, takže adresa na shop zni http://www.mamejeradi.cz/html/shop/
na forum http://www.mamejeradi.cz/html/forum/
Potřeboval bych to nastavit tak,aby url http://www.mamejeradi.cz směrovala rovnou na shop a pro forum vytvorit subdomenu forum.mamejeradi.cz a ta aby směrovala rovnou na fórum.
Kamarád jenž mi pomáhá se pokoušel vytvořit cestu pomoci .htacces,bohužel se to nedaří.
Nevíte někdo co stím a polopaticky vysvětlíte?
Bohužel admin mojeho hostingu na mě nemá čas a já se nechci věčně doprošovat..
Děkuju za pomoc.
Nastavení indexu
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení indexu
Podporuje tvůj hosting subdomény?
Obvykle to bývá tak, že když se připojíš na FTP do / (ftp chrootu), tak tam budeš mít složky s jednotlivýma subdoménama.
Obvykle to bývá tak, že když se připojíš na FTP do / (ftp chrootu), tak tam budeš mít složky s jednotlivýma subdoménama.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim,snad jo,kdyz jsem chtel pridat to forum,prislo se na to,ze sem prvni instalaci shopu dal do rootu,admin hostingu me rikal,ze to tak byt nemuze,tak me na ftp nastavil slozky tmp a html,do html me udelal slozky shop a forum a ze si to tam mam nainstalovat a zaindexovat.
A jestli to pry umim,rikal jsem ze ne a ze ten kamarad snad jo.
Kamarad se snazil vytvorit nejakej soubot .htacces ale nefunguje to
A jestli to pry umim,rikal jsem ze ne a ze ten kamarad snad jo.
Kamarad se snazil vytvorit nejakej soubot .htacces ale nefunguje to
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si chvíli hrál a jakákoliv subdoména míří na nějaký 2day eshop (viz http://test.mamejeradi.cz/). Bude potřeba napsat adminovi a informovat se o tom, jak se dají zapnout a používat subdomény.
// Mimochodem, taky tam běží o cca 2 minuty pozdě čas, ale to je už jen drobnost.
// Mimochodem, taky tam běží o cca 2 minuty pozdě čas, ale to je už jen drobnost.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
V tom je právě problém,mám hosting u známého (2day.cz) s tímže jsem myslel,že mě dyžtak poradí,ale věčně nemají čas dělají jeden eshop za větší peníze a já se jich musim prosit jak malej kluk....
Zaplatil jsem si u nich registraci domeny i prostor,a instalaci presty (tu jsem musel předělat byla špatně počeštěná) zjistil,že domena neni na mě hosting je nějak zahadně pod nima (na ftp vidím složky dalších webů). Doménu prý převedou,ale teď to jde jen notářsky (je u webg4u,ti to jinak nedělají,prý zatím),chtěl jsem druhou databázi na to forum,to je prej zbytečný tak mam v jedny databazi dvoje tabulky... Nevím moc se mě to nelíbí.
Sem nas..... že snad obětuju ty dva litry co jsem jim dal a seženu si jinej hosting s tim,že začnu na novo.
Zaplatil jsem si u nich registraci domeny i prostor,a instalaci presty (tu jsem musel předělat byla špatně počeštěná) zjistil,že domena neni na mě hosting je nějak zahadně pod nima (na ftp vidím složky dalších webů). Doménu prý převedou,ale teď to jde jen notářsky (je u webg4u,ti to jinak nedělají,prý zatím),chtěl jsem druhou databázi na to forum,to je prej zbytečný tak mam v jedny databazi dvoje tabulky... Nevím moc se mě to nelíbí.
Sem nas..... že snad obětuju ty dva litry co jsem jim dal a seženu si jinej hosting s tim,že začnu na novo.
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo a shop mě neřadí podle ceny,někde se to řešilo a pomohla změna verze php,oni mi tvrdí,že to tím není,že je to shopem,ale všem to jde jen mě ne....