Laser z DVD-RW

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
str1k3rz
Nováček
Nováček

Laser z DVD-RW

Příspěvek od str1k3rz »

Čau.Dnes jsem vykuchal DVD mechaniku LG-GSA4163B.Napadlo mne vyndat z ní laser a použít ho k pálení do gumy atd...Zamontoval jsem ho tedy do optiky z Made in Vietnam ukazovátka a jako napájení diody použil baterii Nokia 3,7V 600mAh.Výsledek mne překvapil.Laser pálí díry do černé pásky,zapaluje sirky,po načmárání prstu fixem pálí i kůži.Toto téma zakládám proto,že si rád hraju a Vaše zkušenosti s podobnými pokusy by mne zajímaly.Proto PLS pište a reagujte.Pálení zdar.
hifista
Nováček
Nováček

Re: Laser z DVD-RW

Příspěvek od hifista »

Zkousel jsem 52X CD-RW vypalovacku a z ni vyndat laser. Ten jsem pripojil ke zdroji postaveneho ze stab. LM317T napeti jsem zkousel v rozmezi asi 3-5V, odber byl neco pres 100ma. A fungovalo to skvele, bezproblemu jsem palil papir, plast a zapalil jsem i sirku. Jenom me prekvapilo, ze barva laseru byla ve viditelnem spektru (jasne cervena) u cd se pouziva infra cervena. Z kousel jsem i vyssi napeti, ale tam doslo k odpaleni laseru.
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Laser z DVD-RW

Příspěvek od jansv »

Přečtěte si pár stránek na kolegových stránkách http://www.danyk.wz.cz a o Laserech se dozvíte další zajímovosti.

PS: Sorry za reklamu.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“