Poradí mi někdo prosím?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
straks
Nováček
Nováček

Poradí mi někdo prosím?

Příspěvek od straks »

Takže dnes se mi dostaly do ruky nové moduly pro úpravu staršího PC čili jsou to ještě DDR toto PC je
CPU:Clereon D 2.4@3.35 (nepamatuji si původní označení 340 325 ? nebo nějak tak) socket 478
MB:MSI 865PE Neo 2-V
GPU:ATI Radeon 9600PRO 128MB verze
HDD:Hitachi 80Gb 7200RPM SATA
a paměti původní 2xApacer 256MB DDR400 + 1xBlitz512 DDR400
v této konfiguraci počítač v pohodě šlape ovšem po výměně RAM za 2xKingston KVR400X64C3AK2/512 (DDR400 512ky prodávané společně v kitu) počítač za a) vůbec nenaběhne aká větráčky jedou ale obrazovka se nerozsvítí b) PC spadne při bootovaní winů popř po uvítací obrazovce při načítání plochy c) win napíše při startu chybu že soubor system.něco je poškozen a nabídne možnost opravy z instalačního CD d) obrazovka se rozsvítí ale nenaběhne ani do biosu nebo uvítacího loga jenom nahoře vlevo bliká kurzor jako v konzoly ale psát nic nejde ^^ e) PC spadne během zavádění boisu přičemž skoro všechny znaky (nápisy s názvem typem boisu a disků/mechanik připojených v PC jsou psány pouze jako karetní znaky smajlíci lomítka a další speciální znaky
Zkusil jsem všechny kombinace těchto modulů ve všech třech slotech na desce jak pouze Kingstony Kingstony+Blitz tak jeden Kingston+Blitz tak samotný Kingston pokud nechám v desce pouze jeden Kingston modul PC nabootoje ale při načítání plochy winů spadne pokud míchám v desce staré RAM aká 2x256ky Apacer a jednu 512ku Blitz tak při jakékoli kombinaci ve slotech ad už jedna RAM v jakémkoli slotu (1,2,3) nebo kombinace jedné 256ky a jedné 512ky sou v pořádku a PC normálně funguje v boisu sem zkusil ramkám přidat šťávu protože na starých modulech bylo napětí 2.5V u nových je napsáno 2.6V zkusil sem jim dát i 2.7V a situace stále stejná všechny speciální funkce desky pro zrychlení pamětí sem vypnul a stejně nic nevíte co by mohlo pomoc aby v PC ideálně jely najednou Kingstony+Blitz modul pro získání 1.5Gb RAM ?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Poradí mi někdo prosím?

Příspěvek od zombux »

no pokud ty paměti spolu nechtějí jet tak s tím asi moc nesvedeš
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Paměti“