server case ze switche - maclom

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

server case ze switche - maclom

Příspěvek od SnouMan »

Ahoj,
tak přidávám svojí troškou do mlýna, tohle asi nemá cenu hodnotit. Má to plnit maximálně účel, na vzhledu nezáleží.
Stará racková 4U skříň ve které Little Valley od Intelu bylo se mi nevešla pod stůl, tak jsem na aukru vydražil za neuvěřitelných 23korun 10Mbps switch nebo hub už nevím co to bylo. A chvíli se mi to válelo ve skříni, o víkendu jsem si na to konečně udělal čas a mohl jsem to jít kuchat. Chtěl jsem přidáváat fotky postupně, ale znáte to. Takže opožděně, když už jsem skoro v konci se dostávám k založení témata. Ani si nemyslím, že to sem uplně patří. Ale můžu třeba někoho inspirovat. Vím, že nejsem jedinej kdo doma má víc pc, nebo server.

Sestava:
MB: Jak bylo řečeno Little Valley 2 s pasivem od Intelu 1,2GHz celeron
RAM: 1GB Kingston
HDD: 2x500GB RAID 1 WD (serverová verze 24/7)
PSU: 300W no-name zdroj. Bežel už půl roku, proč by neběžel dál xD

Fotky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zbývá už jen doladit větrání, dodělat startovací a resetovací tlačítka, stavové diody a nějaký hezký logo na víko skříně :)

Do večera dopíšu popisky a seřadím. Ve škole je frmol :D
Syntex
Začátečník
Začátečník

Re: server case ze switche - maclom

Příspěvek od Syntex »

Malé, elegantní, pěkný fakt :)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

myslim, ze by bylo docela hezky ty start/restart buttonky udelat do IO shieldu :) mel bys min rezania bylo by to originalni a schovane :)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

koukam blbe, nebo tam nevidim zadnej vetrak? aspon minimalni luft by tomu slusel....ale jinak parada!
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

rekl byhc, ze tqady spis nez o zivotnost a chlazeni komponent jde o naprostou neslysnost, tj zadny vetrak ... este disk do boxu a bylo by to fajne :)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

stejne by aspon nejaky pruvan byt mel(jednim koncem dovnitr a druhym-idealne pres zdroj-ven)....rek bych ze jedna pomalobezna 92/120ka by moc hluku nenatropila a rozhodne by ulevila komponentam...hlavne o zdroj bych se obaval, je staveny na ofuk...a nektery soucastky na pasivech nejsou a nedas je tam(civky...) a co se tyce zivotnosti....je zbytecny si ji najednou zkratit havarii zdroje zpudobenou prehratim...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pokud jsi pozorně četl specifikaci k desce, tak jistě víš, že tahle deska se musí dát do větrané skríně. No, a zdroj taky není pasivní.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
DrickDoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrickDoX »

A snad pokud jste pozorně četli vy, tak psal, že musí větrání ještě doladit...
SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SnouMan »

DrickDoX píše:A snad pokud jste pozorně četli vy, tak psal, že musí větrání ještě doladit...
Chlazení BUDE! xDD
Aspoň někdo čte, díky. Ty komponenty tam jsou jen nastrkaný, abych to mohl vyfotit. 120ku tam fakt nenarvu, ono to nevypadá, ale je to mrňavoučký. Hluboký to je 180mm, a na vejšku jen tak tak.
Musel jsem kvůli tomu o půlku zkrátit chladiče na zdroji, ale snad to je pod kontrolou, běžělo to hodinu bez větrání. Takhle vždycky zkouším větrání v serverech.
Teď tam mám dvě 40ky, jsou to docela hučáky, ale na 7V je slyšet víc disk než větráky, takže v tom snad nebude problém.
Sání bude u zdroje, protože hřeje víc. Ta deska vydrží hodně. Takže bude jen tak ofukovaná. Uvidíme, ukáže čas :)
Ale hodina bez chlazení je s chlazením jistota na měsíce, mám ozkoušeno :D
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

nezapojuj vetraky na 7V (mezi 12V a 5V)! pro zdroj je to v podstate urcity zdroj zkratu....zkratit chladice na zdroji taky neni dobry...

a vyfuk udelej u nejteplejsiho mista (v tomhle pripade u zdroje)...idealne to sat pres desku, kolem disku a pres zdroj ven
SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SnouMan »

srna píše:nezapojuj vetraky na 7V (mezi 12V a 5V)! pro zdroj je to v podstate urcity zdroj zkratu....zkratit chladice na zdroji taky neni dobry...

a vyfuk udelej u nejteplejsiho mista (v tomhle pripade u zdroje)...idealne to sat pres desku, kolem disku a pres zdroj ven
Teď jsem to doměřil, jak jsem předpokládal, to co jsem psal je nejúčinější chlazení. Když jsem to otočil relativní teplota se zvedla o 3°C na desce a o 8°C na zdroji. To riskovat nebudu.
S připojením mezi 5V a 12V větev jsem se zatim s problémem nesetkal.
Radši si to ověřim díky za upozornění, ale na tomhle zdroji už půl roku nonstop běžěly dvě 120ky na 7V. Tak snad nic nehrozí.
Jo zkrátit chladiče je hloupý, ale oni by se tam fakt nevešly :D Mám nad nima cca 5mm + 0,5mm izolace. 25mm jsem uřízl...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

to uz radsi ty dva vetraky zapoj do serie na 12V nebo oba na 5V nez mezi vetve na 7V
mx.payne
Nováček
Nováček

Příspěvek od mx.payne »

srna píše:to uz radsi ty dva vetraky zapoj do serie na 12V nebo oba na 5V nez mezi vetve na 7V
Mohu se zeptat proč? Provozuji takhle přes rok dva nexusy a nemůžu si stěžovat. Je to redukce od Xilence myslím, tak by ji snad nevyráběli, kdyby měla být špatná ne? 12V je moc a 5V zase málo...Díky za odpověď.
Asus M4A785TD-M EVO :: AMD Athlon II X2 2,8Ghz :: Kingston 2GB DDR3 1333mhz :: Yesico FL-550 ATX(T)P/PFC :: Samsung F2 500GB Eco Green
SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SnouMan »

první link na googlu: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=938&t=1049706
Není mi ale pořád jasné co je špatně... Děkuju za vysvětlení ;)
Hellraiser17
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hellraiser17 »

mx.payne píše:
srna píše:to uz radsi ty dva vetraky zapoj do serie na 12V nebo oba na 5V nez mezi vetve na 7V
Mohu se zeptat proč? Provozuji takhle přes rok dva nexusy a nemůžu si stěžovat. Je to redukce od Xilence myslím, tak by ji snad nevyráběli, kdyby měla být špatná ne? 12V je moc a 5V zase málo...Díky za odpověď.
a není ta redukce jen snížení napětí rezistorem?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

v. Co je spatne?
-Na 5v neni zatez = umre zdroj. Elektronika pocita, ze proud poleze ven. ne dovnitr.
- Odejde ventilator a zpusobi zkrat. Nahle mas 12v v 5v casti a mrtve PC.
7v je riziko.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SnouMan »

A stalo se to už? Tohle sylšim poprvé, z praxe znám alespoň deset lidí co tohle normálně používá ať už v serveru (24/7) nebo v normální stanici a o tohmle jsem v životě neslyšel.
Jinak díky za osvětu, budu na to dávat pozor. Radši si tam dám rezistor...

//Woyta Stalo. Proto se to nedoporucuje. Hlavne starsi zdroje to nerady snaseli.
//Trinom: Stalo, dokonce i mě na starým kompu. S větrákem mezi 5 a 12V ani nenaskočil.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

mx.payne píše:Mohu se zeptat proč? Je to redukce od Xilence myslím, tak by ji snad nevyráběli, kdyby měla být špatná ne?
To mi připadá trochu jako blbost. Dalo by se říct když se dělají hračky a pak pod kontrolou jich je třeba 10% špatných, a taky je vyrábí. Protože chcou ušetřit tak to dělají z nekvalitních materiálů. A oni chcou vydělat tak dělají toto.
Vím že to není nejvhodnější přirovnání ale nic lepšího mě nenapadlo.

Ale abych nebyl OT, tak koupit nějaké kvalitnější větráky, a dát je naležato nad desku. Tam se taky nevejdou?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SnouMan »

Nad desku se nevejde, je tam 16mm. Nad zdrojem 6mm... :oops:
Zatím tam mám 2x40mm a celkem to jde, jenom je musim utišit a to radikálně :D
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nejakej blower fam by se tam mel vejit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“