Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Příspěvek od MaWa »

tam jde o to, aby se hlinik nedostal do kontaktu z vodou. pokud je to udelany tak, ze dole je medeny pasiv, na tom je hlinikovej plech a na tom je celomedenej blok kterym proteka voda, tak to samozrejme nevadi...

radiatory...gt stealth 360, xtreme III jsou ty nejlepsi pomer cena vykon. thermochill xspc a black ice xtreme 360 jsou ty nejvykonnejsi, ale take v podstate dvojnasobne drahy...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

MaWa píše:radiatory...gt stealth 360, xtreme III jsou ty nejlepsi pomer cena vykon. thermochill xspc a black ice xtreme 360 jsou ty nejvykonnejsi, ale take v podstate dvojnasobne drahy...
Swiftech MCR320-QP jsi nezminil proč? podle me i tento je cena/vykon velmi dobry
C2D E6750 2.6Ghz@3.2Ghz 8x400 defaultV | ASUS Striker Extreme, fsb 400MHz, bios 1801 | 4x2GB Patriot Viper 4-4-4-12-1T 400Mhz | Zotac GTX260 (216sp) ?/?/? Mhz | intel SSDM80G2 + >3TB onLAN | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Thermaltake Touchpower 750W modded w/ 14cm BlueLED fan || watercooled w/ noFan possible || 26" LG W2600HP S-IPS || W7 x64
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jo, na swiftech jsem zapomel to je pravda...on se moc neprodava, takze mi vypadnul z pameti... :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
X3ME
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od X3ME »

Nový přírůstek:

D-TEK FuZion GFX 2 s Uni-Sink pro GF 280 GTX:

Obrázek

Obrázek

Zakoupeno za 50 USD.
MB: Gigabyte X58 Extreme, CPU: Intel Core i7 920@3.6, RAM: 6GB DDR III OCZ Reaper 1866, VGA: BFG GTX 280, HDD: OCZ Vertex Turbo 120 GB system, HDD 750+1500 GB, LG BRay HDvideo, PSU: Seasonic X-750, Case: CoolerMaster Mystique 632 Alu Silver + 2 x Noctua NF-S12 case fans, Monitors: 19'' LG 1970HR-BF + 19" Philips P7, Creative Gigaworks T40, Logitech G11 + G5
Water cooling: Laing DDC-1RT Plus 18W + Alphacool top + Alphacool expansion top, Alphacool NexXxos Extreme III rad, 3 x Scythe SlipStream 120 custom LED, CPU block Thermaright XWB-1, D-tek FuZion GFX 2 + Unisink GF2xx, Cape Coolplex 25 + lighting module...etc....
rekro
Nováček
Nováček

Příspěvek od rekro »

MaWa píše:tam jde o to, aby se hlinik nedostal do kontaktu z vodou. pokud je to udelany tak, ze dole je medeny pasiv, na tom je hlinikovej plech a na tom je celomedenej blok kterym proteka voda, tak to samozrejme nevadi...

radiatory...gt stealth 360, xtreme III jsou ty nejlepsi pomer cena vykon. thermochill xspc a black ice xtreme 360 jsou ty nejvykonnejsi, ale take v podstate dvojnasobne drahy...
Tak se po cca měsíci, kdy jsem měl nějaký jiný starosti, zas vracím k otázce toho vodníka, už jsem to dneska málem objednal, ale ještě jsem si říkal, že možná dělám blbost. Jde totiž o to, že mně se do case prostě těch 3x120 mm pořádně nevejde a ven se mi to dávat nechce. Rozhodl jsem se, že bych koupil XSPC rad 2x120 a dal na něj 2x noctua P12. Jenže, chci se vás zkušených optat, zda to vůbec k něčemu bude - v case mám dole prostor cca 20x20x60 cm, kterej je oddělenej od zbytku case přepážkou (ne neprodyšně). Vpředu je 140 mm fan a vzadu je zdroj, kterej přes 140 mm fan tahá vzduch ven. (kvůli němu se mi tam nevejde ten 3x120 mm). Do toho prostoru můžu umístit radiátor jen tak, že budou ventilátory foukat kolmo na směr proudění, což asi není moc dobrý. Otázka je, zda by to takto uchladilo třeba při 1000 RPM ventilátorů, jestli by to nemělo nějaký negativní vliv na zdroj, přes který ten ořátý vzduch půjde a tak. Taky je alternativa dát ventilátory z obou stran radiátoru (nevím, jestli moc pomůže) nebo zapojit dva 2x120 mm rady do sendviče, to by se tam vešlo. No ale jestli tohle řešení vůbec stojí za tu cenu...
jenom připomínám, že bych tím chtěl chladit CPU (i7 920) - EK Supreme blok, VGA (změna na GTX 295) - EK FC blok a pak tam mám ten blok Gigabyte na NB (kterej teda vypadá, že je opravdu měděnej). Budu vám vděčný za vaše připomínky, vím, že to se mnou není jednoduchý :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

muzu vedet, jak jsi prisel na to, ze se to V2110B dolu nevejde 3x120mm radiator ? v tom pripade jsem asi kouzelnik 8-) , protoze zrovna vcera jsem zkompletoval jednoho vodnika pro zakaznika, a pouzite komponenty V2110B + be quiet 1200W + black ice xtreme 360 + 3x P12. ano, jeden ze tri ventilatoru je z cca 4cm castecne zakryty zdrojem, ale to bych opravdu nevidel jako zavadu :) takze staci se odhodlat a riznout do bocnice diry na ventilatory ;-)
rekro
Nováček
Nováček

Příspěvek od rekro »

já tam mám enermax revolution, ten je teda taky celkem dlouhej, takže ten přesah je asi obdobnej, teď nevím, mám tu skříň v práci. Mrknu na to, měl jsem takovej pocit, že by se to tam nevešlo ani na šířku, myslím ten XSPC + ventilátor, ale asi to byl spíš pocit než nějaký exaktní měření :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

vejde se to tam. s tim tlustym xspc tam zustane tak par milimetru (je o necely centimetr tlustsi nez black ice xtreme), ale vejit by se to tam melo...me tam zustalo cca 1.4cm mista.
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

zdravim, stavim druhy okruh, rad bych se zeptal na prumer hadicek a na nejake testy, pozadavky jsou ohebnost a prutok...

okruh bude sestaven z jednoho 360mm radu, 1xlaing D5 cerpadlo, 1x fuzion v1, capecoplex 25 plexi expa, vsude g1/4 zavit
je spatne, ze bych rad pouzil tygony 11/8 a k nim 118/ fittinky? neni to moc uzke, nebude to uz branit prutoku?
(chci slusnejsi prevlecny montazni material a jen pokud to bude opravdu nutne, tak dam za fitinku temer 200(pro vetri prumery), coz bych nerad)

Diky
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ja bych se toho nebal. akorat ten laing D5 mi prijde zbytecne predimenzovany :)
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

MaWa píše:ja bych se toho nebal. akorat ten laing D5 mi prijde zbytecne predimenzovany :)
jsem si toho plne vedom, ale jelikoz ho mam doma v sfliku, tak ho pro okruh pouziju, neverim, ze by byl prodejny za nejakou cenu, za kreou bych mohl vzit neco "slabsiho" (pro/ultra)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

OT
pokud je to cerpadlo od nas a je kompletni, je mozno domluvit vymenu za laing ultra.
konec OT

a k veci - myslim, ze 11/8mm je rozumny kompromis. rozdily v teplotach se sirsimi hadicemi nejsou v podstate zadne, a vyhoda 11-8mm je presne to co jsi psal ty - stale jste rozumne ceny fitinek a dalsiho prislusenstvi...navic nemuzu si pomoct, ale me osobne se i s 11-8mm hadicemi nejlepe manupiluje...vetsi rozmery uz obcas byva problem do case napasovat tak, aby to bylo hezke, a to i ohebny tygon a masterkleer...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

vnitřní průměr má zanedbatelný vliv, kdysi dělal marci testy a mezi 8-12mm jsou ty rozdíly na normální sestavě neměřitelný
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Dobry den, mate nekdo zkusenosti s hadicemi Masterkleer http://www.alphacool.cz/produkt/Masterk ... rg1=010602 ?
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Levnejsi varianta k Tygonum. Opet mekcene PVC
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Ok diky.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
osprey
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od osprey »

Woyta píše:Levnejsi varianta k Tygonum. Opet mekcene PVC
nejsou nahodou ze silikonu?
^_^ Q6600 :: P5Q Deluxe :: Corsair 4GB :: Samsung 1TB :: GeForce 9800GTX+ :: LCD Samsung 20''
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

osprey: ne
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
osprey
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od osprey »

v tom pripade maji na alpha klamavou reklamu a ja o metru uvazoval :(
^_^ Q6600 :: P5Q Deluxe :: Corsair 4GB :: Samsung 1TB :: GeForce 9800GTX+ :: LCD Samsung 20''
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

osprey: nechapu. v cem?

//Woyta V kazdem obchodu najdes nejakou chybu v datech. Ja u vetsiny vydim napis PVC. Jen u par hadic neni uveden material.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Odpovědět

Zpět na „Voda“