Vyhodne FREE zabezpecenie
- axloth
- Začátečník

-
Re: Vyhodne FREE zabezpecenie
No moj miniexperiment jsem popisoval tady uz driv. Zkratka a jednoduse po pul roce, kdy jsem pouzival akorat Comodo firewall a obcasnej (1x mesicne cca) scan a-squared free jsem si zkusil PC proscanovat i komercnima antivirama a ty vubec nic nenasly. Z toho jsem k nelibosti mnohych mistnich naznal, ze mi je rezidentni nebo placenej antivir zcela naprd 
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hm, to je jako bys tvrdil, že: "když budeš jezdit opatrně, nepotřebuješ v autě brzdy" a nebo: "už 10 let jsem neměl autonehodu, tak jsem usoudil, že už nepotřebuji ani řidičák". To je ale vskutku zajímavý závěr.
- axloth
- Začátečník

-
To cos napsal je samozrejme uplna kravina, takze se prosim dal venuj svymu blogu a neplet se mezi racionalne smyslejici homo sapiens.
- gwassi
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
racionalne smyslejici homo sapiens sa radsej pojisti, nez bude neuvazene riskovat a ohrozovat aj svoje okolie... Proti botovaciemu virusu ti je firewall na prd, staci ze vypnes comp a uz system nenabotujes... tam ti prave ucinne moze pomoct rezidentaxloth píše:To cos napsal je samozrejme uplna kravina, takze se prosim dal venuj svymu blogu a neplet se mezi racionalne smyslejici homo sapiens.
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím totéž, že obsahově je to naprostá blbost. Proto také tvrdím, že tvoje nápady, předkládané v tomto duchu, jednoznačně škodí lidem, kteří do vlákna s názvem Vyhodne FREE zabezpecenie lezou a nerozumí úplně dokonale problamatice. Neboť zde předkládáš názor, že vyhodnee FREE zabezpecenie je BEZ Antiviroveho programuaxloth píše:To cos napsal je samozrejme uplna kravina, takze se prosim dal venuj svymu blogu a neplet se mezi racionalne smyslejici homo sapiens.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já přispěju svojí troškou do mlýna taky:
Před cca rokem a čtvrt jsem reinstaloval XP (naposled) a neměl jsem po ruce antivir po instalaci. Vzpomněl jsem si na to cca 3 měsíce na to, projel jsem to NODem a nic, hijackthis taky nic podezřelého neukázal, adaware jakbysmet.
Následně se mi stářím sesypaly úplně.
Nahodil jsem Visty. Firewall mám vypnutý, mám pak problémy se sítí (sdílení souborů apod), mám jen Windows Defender a neklikám na každé UAC okno, které se mi objeví.
Visty mají tu výhodu, že když by aplikace chtěla zapsat něco někam do sys. adresáře (tj skoro po celém C:, bootsektoru, ..) tak jí nejdříve musím dát potvrzení. Jasně, Vista má taky určitě pár děr, ale před týdnem jsem po cca 3/4 roku užívání Vist (x64) projel NODem, adawarem a opět hijackthisem PC a nic, vše čisté, programy jsem následně zase odinstaloval.
Pokud člověk není blbý a nepotvrzuje každé okno a 2x se rozmyslí, když kliká na "Teen nude, 15y-o for free!", tak se nic moc nemůže stát.
Btw, jak to je se spouštěním souborů z tempu? Funguje to jen na x32 Vistách nebo na x64?
// Firewall by pro mě měl cenu v případě veřejné IP adresy, ale já jsem 2x zNATovaný, takže se ke mě nic nedostane i kdyby se to snažilo sebevíc.
Před cca rokem a čtvrt jsem reinstaloval XP (naposled) a neměl jsem po ruce antivir po instalaci. Vzpomněl jsem si na to cca 3 měsíce na to, projel jsem to NODem a nic, hijackthis taky nic podezřelého neukázal, adaware jakbysmet.
Následně se mi stářím sesypaly úplně.
Nahodil jsem Visty. Firewall mám vypnutý, mám pak problémy se sítí (sdílení souborů apod), mám jen Windows Defender a neklikám na každé UAC okno, které se mi objeví.
Visty mají tu výhodu, že když by aplikace chtěla zapsat něco někam do sys. adresáře (tj skoro po celém C:, bootsektoru, ..) tak jí nejdříve musím dát potvrzení. Jasně, Vista má taky určitě pár děr, ale před týdnem jsem po cca 3/4 roku užívání Vist (x64) projel NODem, adawarem a opět hijackthisem PC a nic, vše čisté, programy jsem následně zase odinstaloval.
Pokud člověk není blbý a nepotvrzuje každé okno a 2x se rozmyslí, když kliká na "Teen nude, 15y-o for free!", tak se nic moc nemůže stát.
Btw, jak to je se spouštěním souborů z tempu? Funguje to jen na x32 Vistách nebo na x64?
// Firewall by pro mě měl cenu v případě veřejné IP adresy, ale já jsem 2x zNATovaný, takže se ke mě nic nedostane i kdyby se to snažilo sebevíc.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z toho je docela dobrý závěr, že se vyplatí u nezkušených uživatelů na WinXP Pro používat USER účet. Je to hodně podobné omezení ve Vistách. Potíž je v tom, že doma se hodně používají XP Home a tam je bohužel vyříznutej modul pro hloubkovou správu účtů.
A zde bych se rovnou doptal odborníků, jestli někdo neví, jak modul zásad účtů známý z Windows XP Profesional dostat do Home edition.
A zde bych se rovnou doptal odborníků, jestli někdo neví, jak modul zásad účtů známý z Windows XP Profesional dostat do Home edition.
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je to sice mimo téma FREE, ale již druhý den testuji nové AVG 8.5 komerční verzi (lze stáhnout na tuším 60dní zdarma a funguje naplno) a jsem velmi mile překvapen. Kompletně přepracované jádro a systémy testování. Oproti verzi 7.5 úplně někde jinde. Mnohem intuitivnější ovládání a člověk má pocit, že ví, co se děje, co je kontrolováno a kdy. Rezidentní ochrana kontroluje v reálném čase každou webovou stránku .... a td.
- zombux
- Odborník PCT

AVG 8.x je naprostá sračka. nasadil to jeden z našich hlavních odběratelů pro desítky počítačů a neustále s tím řeší nějaké problémy.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- shadow
- Středně pokročilý

A tak, jako zombuxi, nechci prudit, ale jako "odborník PCT" bys mohl vědět, že psát o AVG 8.x jako o "naprosté sračce", je více než přehnané, když ne přímo neadekvátní, a že to tady píšeš opakovaně. Neříkám, že to je nějakej zázrak, ale z mého okolí je to nasazeno celkem na 5 PC a problémy s tím nejsou žádné, pokud vím.. (včetně mého NB s Vista x64)
show must go on..
- zombux
- Odborník PCT

no, ty píšeš o 5 PC, já píšu o desítkách PC. a to je jen tahle jedna firma, je jich samozřejmě víc. nejmenovaný městský úřad to nasadil taky, a dneska si rvou vlasy. a za tím že to je tragédie si stojím.
- shadow
- Středně pokročilý

tak jestli to není i o lidském faktoru a špatné administraci.
show must go on..
- zombux
- Odborník PCT

pokud přestanou po instalaci AVG fungovat základní věci jako automatické aktualizace, sdílení tiskáren a souborů apod., i když se to nastaví jak chce, tak nevím nevím.shadow píše:tak jestli to není i o lidském faktoru a špatné administraci.
- Shit
- Odborník PCT

Pro usery, pro které je Comodo FW "moc složitý" doporučuji PC tools FW. Čeština je zde. Jedná se též o freeware. 
- Karlos.s
- Mírně pokročilý

A já zas doporučuju Online Armor Free.
Začínal jsem s Keriem, ale to se nesnášelo s ActivSyncem, pak jsem zkusil Comodo a Jetico, ale ty mi nevyhovovaly kvůli ovládání. Skončil jsem u OA a nemůžu si stěžovat. Navíc v hodnocení firewalů je na předních místech.
Jinak ja k patřím do skupiny bez antiviru. Co se zabezpečení týče používám pouze:
Online Armor
Spybot
a občas pustím Hijackthis a MBAM.
----------------
Now playing: LanzamientosMp3.es - 111-dance_nation_vs._shaun_baker-sunshine_2009_(raindropz_radio_edit)
via FoxyTunes
Začínal jsem s Keriem, ale to se nesnášelo s ActivSyncem, pak jsem zkusil Comodo a Jetico, ale ty mi nevyhovovaly kvůli ovládání. Skončil jsem u OA a nemůžu si stěžovat. Navíc v hodnocení firewalů je na předních místech.
Jinak ja k patřím do skupiny bez antiviru. Co se zabezpečení týče používám pouze:
Online Armor
Spybot
a občas pustím Hijackthis a MBAM.
----------------
Now playing: LanzamientosMp3.es - 111-dance_nation_vs._shaun_baker-sunshine_2009_(raindropz_radio_edit)
via FoxyTunes
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem uvedl, taktéž ho (AVG 8.5) testuji v jedné malé firmě. A všechno šlape jako na drátkách. Tak nevím, kde byla v tvém příkladu chyba. Žádný z Tebou uvedených jevů nepozoruji. Navíc nasazení na desítky PC ve státním sektoru bych nejspíš jako admin konzultoval přímo s technickou podporou, tak, jak to dělám i nyní při aplikaci u "té mé firmy". Nicméně mám takovou hrubou představu o adminech ve státním sektoru. Za ten mrzký peníz to tam většinou nikdo nechce dělat, takže to tam dělá administrátorský odpad. Podle mého názoru tam někdo dost hrubě zmastil upgrade na tu novou verzizombux píše:pokud přestanou po instalaci AVG fungovat základní věci jako automatické aktualizace, sdílení tiskáren a souborů apod., i když se to nastaví jak chce, tak nevím nevím.shadow píše:tak jestli to není i o lidském faktoru a špatné administraci.
- axloth
- Začátečník

-
kdyz uz se to tu jmenuje vyhodne free zabezpecenie, existuje nakej schopnej free firewall na 64 bit os krome comodo?
- axloth
- Začátečník

-
Najednou vsichni mudrcove zmlkli a nikdo nevi?
- Shit
- Odborník PCT

Na 64-bit OS je kromě Comoda free pouze asi ZoneAlarm (ale moc se v testu nepředvedl...). 
http://www.matousec.com/projects/firewa ... ts-ratings
http://www.matousec.com/projects/firewa ... ts-ratings
- axloth
- Začátečník

-
Dobrej test... no a zonealarm free na 64bit taky neni. Ale par z tech ostatnich FW na 64bit je. Ale zas nejsou free