Pořídil jsem z Aukra Ninju Plus rev. B na Athlon X2 4000+@2,7 GHz 1,39 V real. Používám MX-2, ventilátor referenční Scythe.
Bohužel jsem to nezkusil hned s IHS, nicméně bez IHS jsou teploty někde kolem 60 °C, což je katastrofa. Tak jsem to zkusil s IHS (napatlaná pasta a k procesoru přilepeno sekundovým lepidlem) a krásných cca 70 °C. Heatpipe v tomto případě měly někde u základny asi 40 °C.
Samozřejmě jsem si trochu pohrál se sponou pro větší přítlak, momentálně jsem IHS sundal a chladič podpořil dvěma provázky ke skříni, aby se přece jen neohýbal a měl lepší přítlak. Stejně prdlajs a dokonce mi teď napětí v zátěži klesá k 1,38 V (nevím čím to, trochu jsem něco vyndaval a zandaval a ohnul se mi jeden pin CPU, ale ten je spraven, tak nevím co se děje) a už to háže v Orthosu chyby.
Pokud byla case naležato, tak sice netestováno v zátěži, ale v BIOSu se teploty valně nezlepšily, takže tady chyba nebude. Tak čím to, je to tak naprd chladič anebo by mohly být vadné pipky ? Podotýkám, že teplota všech tří hlavních byla stejná, takže tu by chyba být snad neměla. BOX to zvládal cca na 55 °C full speed. Teď to ta Ninja zvládá v IDLE asi na 37-38 °C při 800-900 ot., v LOADu to skočí na 50 °C při plné rychlosti ventilátoru a pak se teplota zvyšuje až k těm 60 °C.
Sestava: Biostar TA780G M2+ (s HR-05), Sapphire HD 3870 Blue+voltmod (3D v BIOSu nastaveno na 881/1143 MHz) chlazeno Accelrem S1+2×NF-P12 U.L.N.A., Seasonic SS-500ET-F3 s recapovaným výstupem, ze dva disky a mechanika, celkem 8 ventilátorů...
Vysoké teploty s Ninja Plus rev. B
Moderátor: morke
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
- Caderom
- Začátečník

Re: Vysoké teploty s Ninja Plus rev. B
Je i není, Scythe Ninja rev.B je loterie. Když dostaneš povedenej kus, tak uchladí dobře, ovšem velmi nepovedené kusy, které nechladí téměř vůbec nejsou rozhodně výjimkou.Behemot píše:... Tak čím to, je to tak naprd chladič ...
Viz. http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-se ... ssues.html
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
No nekoukal jsem na kvalitu vybroušení, nicméně bez IHS by to snad nemuselo dělat takové strašné teploty. Každopádně povrch už zoxidovaný byl, to je pravda. Hm, o víkendu to budu muset zase sundat (bože už jsem jen dneska vyplácal půlku MX-2) a případně přejet pár smirky no...jen zjistit kam jsem si dal dvoutisícovku 
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ho dneska sundal a základna vypadá relativně rovně, to spíš žiletka je už trošku zubatá, ale nic zásadního.
Test s horkou vodou taktéž v pořádku, alespoň po stránce toho, jestli jsou HP funkční, přenos ze základny jsem nezkoušel, jednou rukou to nešlo udržet ponořené jen základnou
Jen se mi zdálo ohřátí HP trochu delší, tak 5 sekund než to začalo být horké a to i hned dole.
Takže tedy vážně nevím, čím by to mohlo být. Jedině tedy že je základna zoxidovaná, ale že by to dělalo tolik ? Je pravda, že když je tak hladká (žádné výstupky na zvětšení plochy), tak to může mít efekt. No, jdu se pustit do broušení, pak se uvidí.
ADD// Tak tedy zbroušen postupně 60, 500 a 1000, víc jsem nedělal, zůstaly tam nějaké hlubší rýhy, tak by to nemělo cenu. Až to zase zkoroduje, začnou tak 250 a přes 500 a 1000 až k 2500. Ještě jsem vydrhnul žebra a z boku to oblepil izolepou, aby vzduch z ventilátoru hned po dvou centimetrech nešel mimo prostor žeber, kde je k ničemu.
Každopádně teploty teď jsou nižší jen tak o dva stupně, takže bude zřejmě (s prominutím) nahovno celá Ninja Plus. Možná by to zlepšil jiný ventilátor, teď ale po ruce nic nemám. Jediná výhoda oproti BOXu je to, že je přec jen o drobet tišší, ale rozhodně bych tenhle chladič po této zkušenosti nedoporučil.
ADD2// Nasadil jsem BOX (že to byla fuška rozlámat a obrousit ten rámeček, aby vůbec chladič dosedl na jádro, které je teď bez IHS níž) a v IDLE 34 °C, v LOADu tak 55 °C. Nevím, možno by tomu pomohlo posunout ventilátor dolů, podle některých fór to pomůže (nějak to moc dobře nevede teplo do vyšších vrstev žeber), ale to by mi kolidovalo s paměťmi.
Test s horkou vodou taktéž v pořádku, alespoň po stránce toho, jestli jsou HP funkční, přenos ze základny jsem nezkoušel, jednou rukou to nešlo udržet ponořené jen základnou
Takže tedy vážně nevím, čím by to mohlo být. Jedině tedy že je základna zoxidovaná, ale že by to dělalo tolik ? Je pravda, že když je tak hladká (žádné výstupky na zvětšení plochy), tak to může mít efekt. No, jdu se pustit do broušení, pak se uvidí.
ADD// Tak tedy zbroušen postupně 60, 500 a 1000, víc jsem nedělal, zůstaly tam nějaké hlubší rýhy, tak by to nemělo cenu. Až to zase zkoroduje, začnou tak 250 a přes 500 a 1000 až k 2500. Ještě jsem vydrhnul žebra a z boku to oblepil izolepou, aby vzduch z ventilátoru hned po dvou centimetrech nešel mimo prostor žeber, kde je k ničemu.
Každopádně teploty teď jsou nižší jen tak o dva stupně, takže bude zřejmě (s prominutím) nahovno celá Ninja Plus. Možná by to zlepšil jiný ventilátor, teď ale po ruce nic nemám. Jediná výhoda oproti BOXu je to, že je přec jen o drobet tišší, ale rozhodně bych tenhle chladič po této zkušenosti nedoporučil.
ADD2// Nasadil jsem BOX (že to byla fuška rozlámat a obrousit ten rámeček, aby vůbec chladič dosedl na jádro, které je teď bez IHS níž) a v IDLE 34 °C, v LOADu tak 55 °C. Nevím, možno by tomu pomohlo posunout ventilátor dolů, podle některých fór to pomůže (nějak to moc dobře nevede teplo do vyšších vrstev žeber), ale to by mi kolidovalo s paměťmi.
- Woyta
- Středně pokročilý

jeste je moznost spatneho prenosu z medenezakladny na HP.
Zkus zakladnu rozebrat a dat tam nejakou pastu.
Dalsi miznost, je ze ti kecaj cidla. to overis jedine s teplomerem ktery ma externi cidlo.
Zkus zakladnu rozebrat a dat tam nejakou pastu.
Dalsi miznost, je ze ti kecaj cidla. to overis jedine s teplomerem ktery ma externi cidlo.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
No čidla v jádrech neberu vůbec v potaz hned od začátku, první jádro (které v 90 % případů chybuje jako první) měří v IDLE teplotu nižší než je v místnosti
Beru diodu, nicméně dle toho, že kolem 60 °C fakt procesor dělá v Orthosu chyby, tak tomu budu věřit.
Se základnou nic neudělám, to jsem se díval a alespoň trošku uprostřed jsou všechny HP k základně připájeny. To bych musel asi rozebrat autogenem a to by asi HP nerozdýchaly
Beru diodu, nicméně dle toho, že kolem 60 °C fakt procesor dělá v Orthosu chyby, tak tomu budu věřit.
Se základnou nic neudělám, to jsem se díval a alespoň trošku uprostřed jsou všechny HP k základně připájeny. To bych musel asi rozebrat autogenem a to by asi HP nerozdýchaly