Oddíly a záloha na HDD

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
jariquick
Začátečník
Začátečník

Oddíly a záloha na HDD

Příspěvek od jariquick »

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Pořídil jsem si notebook Lenovo se systémem Windows Basic. HDD (250GB) je rozdělen do tří oddílů – hlavní „C“ pak oddíl „S“ (1,4 GB zabírá 680 MB dat) na němž jsou pravděpodobně ovladače a oddíl Q (10 GB zabírá něco přes 6 GB dat) pravděpodobně se záložní kopií Visty. Jenže při instalaci běžných programů došlo (nechápu) k zmizení písmena jednotky, takže záloha jakoby nebyla. Po restatu a F8 nabídne opravit PC, z toho když vyberu obnovit systém ze zálohy, samozřejmě se nic neděje. V některém partition programu se mi podařilo písmeno obnovit, oddíl je ve správci disků vidět, ale když ho chci v průzkumníku vidět a kliknu na něj, zažádá si o naformátování. Tak fakt nevím, co s tím. Myslel jsem, že aspoň udělám nějaký obraz (image třeba přes Acroniks atd.). ten někam přes flešku (8GB) uložím na staré PC pro případný pád systému. Jenže, céčko má přes 30 GB (nevím, jak je to možné) a to jsem odinstaloval veškeré mé programy a smazal data. Škoda, že jsem si nezjistil kapacitu céčka hned při prvním otevření. 30 GB nijak nepropašuju nikam. Takže tak, a co dál? Můžete mi poradit?
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: Oddíly a záloha na HDD

Příspěvek od CyberDeath »

Active File Recovery
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air
jariquick
Začátečník
Začátečník

Re: Oddíly a záloha na HDD

Příspěvek od jariquick »

to CyberDeath: Můžeš mi to přiblížit? Je ten program na Hierens Boot? Ale kam bych ten obraz céčka dal? Oddíl pro zálohu má jen 10 GB. Teď má moje céčko asi 30 GB. Nevím, proč je tak velké, programy a moje data jsem vymazal
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“