Praskání s externí zvukovou kartou

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Praskání s externí zvukovou kartou

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Mám problém s kompabilitou externí zvukové karty Creative Sound Blaster External LIVE (SB0490) a notebookem HP Compaq 6735s. Jedu pod Windows XP SP2. Zvukovou kartu jsem zkoušel i na jiných počítačích, a všude bez problémů.

Takže, kde je problém. Jde o nehorázné praskání ve zvuku, nemyslím na pozadí, ale přehlučuje zvuk praskajícími či lupajícími pazvuky v popředí. A kdy se to stane? Automaticky pokud zapojím do usb, kromě pravého předního usb portu. Tam funguje, ale pouze max. pod 48kHz/24bit, pod 96kHz už automaticky pazvuky, a musím počítač restartovat. Tento problém se i objeví, pokud něco dalšího přidám, či uberu, z USB. A pokud nic takového neudělám, tak se to samo do 10-20 minut stejně objeví.

Čím by to mohlo být? Je to nějaká nekompabilita s mým laptopem, a nepůjdou ani jiné zvukové karty?

Budu vám vděčný za každou radu. Díky
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Praskání s externí zvukovou kartou

Příspěvek od Jája »

Měl sem X-fi surround 5.1 USB (což je vpodstatě novjejší model s 5.1) s podobnýma avšak slabšíma problémama - občas se oběvovalo praskání ale jen tak jednou za 30s a v některých hrách se zvuk po čase začal trhat. Vyřešil to novej bios na základní desku - od te doby bylo vše bez problému.
Jinak máš připojení USB v ovladačích nastaveno na Hi speed nebo full speed? (pokud to umožňují zkus to přepnout)
Nejnovější ovladače máš?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Bios mám na základce poslední... Co se týče USB, tak o tom slyším prvně. Hledal jsem to, a v ovladačích nastavení rychlost či podobně jsem nenašel.

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ano. zjistit kompatibilitu, zjistit o instalovaném USB čadiči, zda nejsou usb vývody jen nějaký posraný HUB, kouknout co běží za multimediální procesy, a zda se dva softwary nehádaj o tutéž zvukovku. Měl jsem něco podobného a několikrát i na desktopu a to i s interními kartami. něco se vyřešilo kontrolou výše popsaného a reflashem biosu, něco se nevyřešilo dodnes. Na tohle nejsem žádný odborník, ale snad mě napadlo ještě něco co zatím jiné ne...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

To nastavení USB jsem myslel v ovladačích od zvukovky - creative console nebo jak se to jmenuje, ale možná že to tam nemáš.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

S tím hádáním o SW bych takový problém neviděl. Setkal jsem se stím už na jednom stolním počítači, a měl to řešeno opravdu chaoticky. Pokud se koušou, tak by to mohlo řešit vypnutí integrované v biosu. Ale vtom je ten problém, ona se v biosu vypnout nedá :(

Spíš mám podezřejní na energii v usb, a nebo vliv podtaktu cpu, který se u tohoto notebooku nedá korigovat. (ani přes NHC nemužu jet na plno, aniž by se někdy nepodtaktnul z 2GHz na 1.95Ghz...). Tenhle notebook hold pro Winodws XP není dělán, takže se se mnou jen problémy potáhnou. Ale na vistu mě jen tak nedostanou :lol:

Creative console tu bohužel nemám, a v Device Control nic podobného nemám :(

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no já jen že ono se to někdy kouše i na samojediné PCI nebo integrované zvukovce, když se nějaký dva SW nekamaráděj.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Energii v USB to asi nebude, to je blbost, kdyztak se muzes kouknout do speedfanu jestli leze spravne napeti ven (melo by to snad byt i v biosu) a podtaktovani taky ne, tuhle funkci ma kazdy nb a i novejsi dekstop.
Mam ESI Julia interni zvukovku a nekdy kdyz jsem ve Win tak mi zacala praskat po te co jsem treba zapnul televizi. Takze zkus zkontrolovat vsechny vstupy vystupy zda pouzivas jen ty co potrebujes, nebo zkus aby nebyly tak zesilene (je to asi blbost ale zkusit to muzes). Jinak porad muzes prejit na linux, podpora notebooku tam je vyborna. Ja jsem tak udelal a neni to zadna veda :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“