Výpadky po zrychlení u O2
Moderátor: Don
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Výpadky po zrychlení u O2
na začátku března mi O2 zrychlilo internet... jenže s tim přišel menší problém...
od doby zrychlení ale zaznamenávám výpadky ve spojení při načítání stránky... otevřu seznam.cz, stránka se načítá a nakonec to napíše, že spojení nebylo navázano, ale v dalších záložkách si vesele prohlížím jiné stránky... a třeba jindy naopak, seznam.cz si běží, ale jiné nejdou načíst, jako by nebylo připojení, ale v druhé záložce jde...
pak někdy zase vše jde nějakou dobu bez jakéhokoliv výpadku...
volal jsem na O2 a tam technik prověřil linku až k modemu a řekl, že linka je v naprostém pořádku, a spíš to znělo, že na linka je nadprůměrně dobře na tom... ale poradil na noc odpojit modem, a pak znovu připojit. po udělání pak vše 2-3 dny šlo bez problémy, ale pak vše začlo nanovo...
na NETu jsem ještě našel nový firmware k modemu a přehral jej, páč opravoval spoustu chyb, ale i přesto to pořád dělá...
ani reinstalace prohlížeče Firefox, který je používán nepomohla a dělá to i na druhém PC. Původně jsem myslel, že je to chyba jednoho PC, ale dělá to obou doma, tak nevím kde je tedy problém...
od doby zrychlení ale zaznamenávám výpadky ve spojení při načítání stránky... otevřu seznam.cz, stránka se načítá a nakonec to napíše, že spojení nebylo navázano, ale v dalších záložkách si vesele prohlížím jiné stránky... a třeba jindy naopak, seznam.cz si běží, ale jiné nejdou načíst, jako by nebylo připojení, ale v druhé záložce jde...
pak někdy zase vše jde nějakou dobu bez jakéhokoliv výpadku...
volal jsem na O2 a tam technik prověřil linku až k modemu a řekl, že linka je v naprostém pořádku, a spíš to znělo, že na linka je nadprůměrně dobře na tom... ale poradil na noc odpojit modem, a pak znovu připojit. po udělání pak vše 2-3 dny šlo bez problémy, ale pak vše začlo nanovo...
na NETu jsem ještě našel nový firmware k modemu a přehral jej, páč opravoval spoustu chyb, ale i přesto to pořád dělá...
ani reinstalace prohlížeče Firefox, který je používán nepomohla a dělá to i na druhém PC. Původně jsem myslel, že je to chyba jednoho PC, ale dělá to obou doma, tak nevím kde je tedy problém...
- lantis
- Začátečník

Re: Výpadky po zrychlení u O2
Taky se me nekdy stane, ze me to napise to co tobe. Nejak to neresim, vzdy dam obnovit stranku a uz to jde. Ale to se stava i u pritelkyne a to ma bezdrat. Nebo tobe to po obnoveni stranky porad nejde ?
- Weslo
- Středně pokročilý

nepíšeš tady nic o tom jaký modem používáš ...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
2lantis: někdy po obnovení najede ihned, někdy až po 3-5 minutách...
2weslo: modem 3com 3CRWDR1018-75
2weslo: modem 3com 3CRWDR1018-75
- Weslo
- Středně pokročilý

jiný modem máš možnost zkusit?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tenhle modem mám již přes 4 roky a běžel bez jakýkoliv výpadku... to prostě očividně děla po úpravě rychlosti
- Weslo
- Středně pokročilý

no to je mi jasný ale může to dělat i modem i linka.A protože ti řekli že linka je Ok tak dedukuju modem.Proto se ptám na možnost zkoušení jiného.
Jinak klidně do SZ tel. číslo.Mrknu na to.
Jinak klidně do SZ tel. číslo.Mrknu na to.
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ale to by mi pak nešel NET vubec... a ne že v jedné záložce jede naplno a v druhé nejde.... a nejvic se to projevuje na serverech, kde běží služby seznam.cz
- Weslo
- Středně pokročilý

v tom případě to nemá nic společného s připojením si myslím - a hledal bych chybu na pc.Obvykle je to přehnaným zabezpečením.
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
to je pořad stejný, to se taky neměnilo... a navic to dělá na 2 pc, který mají odlišné nastavení...
- Weslo
- Středně pokročilý

mou zkušeností je to že chyby dělá uživatele stále na stejném místě.V každém případě to není připojením.Ovšem čím to je ???
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
např. teďka, chtěl jsem odpověd a nešlo mi pctforum.tyden.cz a lide.cz. Ale naopak facebook, twitter šel nadherně...
ja žadny nastaveni internetu v modemu neměnil asi 4 roky, pac heslo a login je stejny a jiny zasahy neni třeba dělat a v PC se nic nenastavuje, se jen zastrčí ethernet kabel do konektoru...
a nastaveni Eset Smart Security je porad take stejne, jak bylo X mesicu pred zmenou rychlosti...
já bych to spís viděl než chybou u mě a ústřednou, ale někde na cestě od serveru O2 k daným serverům, které mi nejdou...
ja žadny nastaveni internetu v modemu neměnil asi 4 roky, pac heslo a login je stejny a jiny zasahy neni třeba dělat a v PC se nic nenastavuje, se jen zastrčí ethernet kabel do konektoru...
a nastaveni Eset Smart Security je porad take stejne, jak bylo X mesicu pred zmenou rychlosti...
já bych to spís viděl než chybou u mě a ústřednou, ale někde na cestě od serveru O2 k daným serverům, které mi nejdou...
- Weslo
- Středně pokročilý

no mě třeba taky dneska nešlo pctforum.Ale ne proto že bych měl rozbitou 1Gbit optiku ale proto že na serveru na kterém fórum běží se něco děje.
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
hm... ale čim, že me to blbne... a co úplný reset modemu?
- Zub
- Začátečník

-
zeptam se te: jedes wifi z adsl modemu?
ja mam adsl 8 Mbit, adsl modem 4 port a na tom mam wifi modem D-link.
Pres UTP z obou routeru nemam sebemensi problem, jakmile jedu pres wifi tak mi seznam nacita minutu, nechapu pac to dela jen seznam a jen kdyz jedu z notase wifi.
ja mam adsl 8 Mbit, adsl modem 4 port a na tom mam wifi modem D-link.
Pres UTP z obou routeru nemam sebemensi problem, jakmile jedu pres wifi tak mi seznam nacita minutu, nechapu pac to dela jen seznam a jen kdyz jedu z notase wifi.
- Kubaiss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
2zub: jedu pres erhernet kabel, wifi je vypnuté...