Chtel jsem se jenom zeptat: mam jeden HDD>SATA a dve DVD-ROM>IDE ,a zakladni desku ktera ma 2 SATA porty a 2 IDE porty,zapojeni SATA disku je jasne( na konektor SATA1), ale nevim kam mam zapojit ty dve DVD-ROM, na primarni IDE, nebo sekundarni IDE? A je lepsi je mit obe na jednom kabelu? nebo je lepsi je mit kazdou zvlast?
A pokud bych tam chtel eventuelne! jeste pripojit stary HDD (ATA100), nebude brdit cely system? Byl by jenom datovy, systemovy bude HDD SATA.
Zapojeni HDD SATA + dvou CD-ROM
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ZDG
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

Re: Zapojeni HDD SATA + dvou CD-ROM
nic brzdit nebude, je v podstatě jedno jak se to zapojí. asi bych dal jednu mechaniku na jeden kabel jako master, na druhej kabel ten disk taky jako master, a tu druhou mechaniku bych nezapojoval vůbec, dvě mechaniky k ničemu nejsou, nebo jo?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- ZDG
- Nováček

-
Jo diky, na co deve machaniky? v jedne mechnice pustena hudba (ma na prednim panelu tl. PLAY a hlasitost, a v druhe treba neco instalovat. Jednalo se mi spis o to jestli je dat na primarni nebo sekundarni linku, pokud tam nebude HDD IDE, ale na to jste mi uz odpovedel. Takze dikyzombux píše:nic brzdit nebude, je v podstatě jedno jak se to zapojí. asi bych dal jednu mechaniku na jeden kabel jako master, na druhej kabel ten disk taky jako master, a tu druhou mechaniku bych nezapojoval vůbec, dvě mechaniky k ničemu nejsou, nebo jo?
- zombux
- Odborník PCT

jasně, je to jedno. jen je třeba dát pozor na master/slave, na většině desek/řadičů je třeba osadit prvně master zařízení, tj na konec kabelu, pak případně slave doprostřed. jde o to, že někdy je problém, pokud je na kabelu jen jedno zařízení jako slave, a žádný master. jinak by s ničím problém být neměl.
ignorelist: kremrole a dezoláti