Výběr desky pro socket "AM3"
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- rummz
- Nováček

-
Výběr desky pro socket "AM3"
Prsím o radu,plánuji upgrade PC na socket "AM3",má tento upgrade význam?Socket "AM3" je na trhu jen nejakou chvíli,nechtěl bych jít do něho zbytečně brzy.Přemýslím zda není lepší počkat ještě pár mesíců,nez bude větší sortiment mainboardů...díky za radu
- RiCK
- Začátečník

Re: Výběr desky pro socket "AM3"
podĺa mňa by bolo dobré počkať si ešte pár mesiacov. Ceny AM3 MB určite nejak klesnú a tak isto aj DDR3 pamate (aj keď niektoré dosky s AM3 podporujú aj DDR2), možno aj procesory. AM3 je ešte mladá platforma (socket), tak by som s ním ešte trošku počkal
ale je to len moj názor, nemusíš mi veriť
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Erathian13
- Začátečník

Také bych ještě počkal.Jelikož je to nová technologie,tak jsou zpočátku ceny vždy příliš napálené
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
např ASUS M4A78-T, za dané peníze hodně muziky....
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- FuWU
- Žlutá karta Bazar

-
koukal jsem na
http://www.alza.cz/gigabyte-ma790xt-ud4p-d111000.htm taky neni spatna, planuju si kupovat new platformu deska procak pameti. Jelikoz jsem pred tim kupoval podobne asi pred 3mi lety kdy se prechazelo z 939 na am2 koupil jsem kvuli financim 939 bohuzel jak se ukazalo nemohl jsem potom s tim nic delat kdyz bych chtel novy proc tak tzn cela nova platforma. Tak se ptam ma cenu dneska kupovat am2+ nebo pockat mesic a koncem dubna to koupit am3? a neudelaji neco jako am3+ protoze kamik si kupoval par mesicu po me pocitac tak to znamenalo am2 ale taky mu to bylo naprd kdyz by chtel ted novy proc. do toho protoze ma este stary chipset. mam radsi pockat na ten novy chipset AMD880 o kterem se zacina mluvit nebo koupit AMD 790/780.
Je to dost diskutabilni clovek by navrhl pockej chvili ale ja sehnal kupce na ten stary pocitac coz v dnesni dobe penetrace a cen pocitacu je docela zazrak tak bych zase o nej nechtel prijit.
http://www.alza.cz/gigabyte-ma790xt-ud4p-d111000.htm taky neni spatna, planuju si kupovat new platformu deska procak pameti. Jelikoz jsem pred tim kupoval podobne asi pred 3mi lety kdy se prechazelo z 939 na am2 koupil jsem kvuli financim 939 bohuzel jak se ukazalo nemohl jsem potom s tim nic delat kdyz bych chtel novy proc tak tzn cela nova platforma. Tak se ptam ma cenu dneska kupovat am2+ nebo pockat mesic a koncem dubna to koupit am3? a neudelaji neco jako am3+ protoze kamik si kupoval par mesicu po me pocitac tak to znamenalo am2 ale taky mu to bylo naprd kdyz by chtel ted novy proc. do toho protoze ma este stary chipset. mam radsi pockat na ten novy chipset AMD880 o kterem se zacina mluvit nebo koupit AMD 790/780.
Je to dost diskutabilni clovek by navrhl pockej chvili ale ja sehnal kupce na ten stary pocitac coz v dnesni dobe penetrace a cen pocitacu je docela zazrak tak bych zase o nej nechtel prijit.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
jde o to, ze AM3 tu s nama bude jeste rok a pul minimalne (soubezne pak s platformou pro Orochi), CPU do ni rozhodne pujdou osadit a nebude zalezet na tom, zda je sb700 ci sb800. Ano, SB800 prinese novinky, ale s kompaktibilnosti CPU to nebude mit nic spolecneho, protoze do AM3 osadis jen a pouze novejsi modely Phenom II, resp vsechny mimo x4 920 a x4 940.
PS:ano, tato deska je taky skvela za dane penize.
PS:ano, tato deska je taky skvela za dane penize.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- FuWU
- Žlutá karta Bazar

-
http://www.alza.cz/asus-m4a78t-e-d112645.htm tady ta deska vypada asi nejlepe za ty prychy
btw diky flanker dost si mi poradil. Ted sem dost na vazkach co vlastne koupit jestli platformu am3 nebo am2 co sem tak pocital tak je to rozdil + - 3000 ALE AM2 jsem nemusel delat kompromisi jako u am3 ikdyz vykon bude skoro stejny bude AM3 o 3000,- na coz u sestavi za 8500,- nebo 5500,- je dost velky rozdil cekat zase se mi moc nechce do prazdnin protoze bude jasne ze ta cena za am3 bude 5500,- a co z toho budu mit kdyz koupim AM3? asi tak to ze si za 2 roky dokoupim k tomu rychle 4 jadro vysoce taktovane a pameti za hubicku. Ale to je tak vse co budu moct s tim udelat. BTW kdyz se postesti tak sezenu este za 2 roky na AM2 X940ku
btw diky flanker dost si mi poradil. Ted sem dost na vazkach co vlastne koupit jestli platformu am3 nebo am2 co sem tak pocital tak je to rozdil + - 3000 ALE AM2 jsem nemusel delat kompromisi jako u am3 ikdyz vykon bude skoro stejny bude AM3 o 3000,- na coz u sestavi za 8500,- nebo 5500,- je dost velky rozdil cekat zase se mi moc nechce do prazdnin protoze bude jasne ze ta cena za am3 bude 5500,- a co z toho budu mit kdyz koupim AM3? asi tak to ze si za 2 roky dokoupim k tomu rychle 4 jadro vysoce taktovane a pameti za hubicku. Ale to je tak vse co budu moct s tim udelat. BTW kdyz se postesti tak sezenu este za 2 roky na AM2 X940ku
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak AMD tvrdilo, že by CPU AM3 měly jít osadit i do AM2+ desek(naopak to nejde).I já plánuju AM2+ desku s X4 pro AM3.
Ještě jsme objevil jednu desku, Gigabyte MA790X-UD4, dost mě překvapila, nevím však její OC potenciál. Je to chipset 790x a ten je docela "vzácný", je to vlastně FX kde corssfire nefunguje na 2x16, ale 2x8. A ještě má nějaké drobnosti.
Ještě jsme objevil jednu desku, Gigabyte MA790X-UD4, dost mě překvapila, nevím však její OC potenciál. Je to chipset 790x a ten je docela "vzácný", je to vlastně FX kde corssfire nefunguje na 2x16, ale 2x8. A ještě má nějaké drobnosti.