Zalman Ultra Silent

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
dwaned

Zalman Ultra Silent

Příspěvek od dwaned »

Sestava:
Deska: MSI X58 Platinum (socket 1366)
CPU: INTEL Core i7-920 Quad-Core - 2,66GHz,
Paměť: 6GB (KIT 3x2GB) DDR3 1600MHz CL8-8-8-24 CORSAIR Dominator XMS3 TWIN3X DHX FAN BOX
Gr. karta: Gigabyte R485MC-1GH, 1GB DDR3, ATI Radeon HD4850 - pasivní chlazení heatpipe
Zv. karta: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium - Fatal1ty Professional Series
HDD: systém - WD VelociRaptor 300GB
data - 1x 750 GB
2x 1500GB
DVD: DVD RW Samsung Black S223Q/BEBN
Zdroj: Enermax Modu82- 625W
Case: Zalman Z-Machine GT1000 Titan

Systém: Microsoft Win Vista Business 64-BIT CZ OEM 1pk

Chlazení:
Zdroj: Enermax 120mm
Case: vpředu 2x 92mm Zalman
vzadu 1x 120mm Zalman
uprostřed 1x 120mm Noctua NF-P12
CPU: Noctua NH-U12P Special Edition, socket 1366, 38x hliník. žebra, 8x měď. heatpipe
Regulace: Akasa Fan Control AK-FC-03 do 5,25" pro 4xfan, LCD

Sestava je primárně určena na střih amatérského videa ve vysokém rozlišení. Občasné provozování soukromých diskoték a minimální hraní her.
Základem je naprosto exkluzivní skříň Zalman, eloxovaná hliníková slitina - odstín titan (váha prázdné skříně 12kg). Při detailním pohledu zjistíte, že skříň je pečlivě frézovaná a sešroubovaná. Nic nevrže, nikde žádný otřep. A je celkem veliká, působí majestátně.
Dvd mechanika, čtečka karet a panel chlazení byly ze "sprostého" plastu, tak jsem je odstranil. Původní hliníkové záslepky skříně jsem vyfrézoval do přesného tvaru plastových čel těchto komponentů. Pro zachování jednotného podsvícení jsem vnitřní barevné diody dvd mechaniky a čtečky karet odstranil a napájel modré diody.
Kabeláž jsem se snažil minimalizovat, schovat a vést mimo střed skříně. Čtečka karet a USB Bluetooth jsem zapojil ve vnitřku skříně na dně, abych nerušil venkovní vzhled zbytečnými zapojenými konektory.
Hluk jsem minimalizoval použitím regulace větráků. A protože nyní jedou na minimální otáčky, přidal jsem jeden větrák Noctua doprostřed skříně, aby pomáhal čelním větrákům. Výsledkem je dokonalé chlazení a téměř neslyšitelný provoz. Musíte se snažit hodně zblízka něco zaslechnout.

Doufám, že Vás zaujme.

Foto v plném rozlišení zde:
http://www.ukazto.com/?id=9170650&klic= ... &overall=1
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zalman Ultra Silent

Příspěvek od Krovax »

Nic proti, ale tohle není casemod.
dwaned

Příspěvek od dwaned »

Oprav mne, jestli se pletu, ale za casemod považuji jakýkoli mechanický zásah do bedny za účelem zlepšení vzhledu :wink:
4KILLER
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od 4KILLER »

Nevypadá to zle ale casemod to určitě není.
Na tu grafiku bych dal Accelero.
Ale když moc nehraješ ty hry tak asi nemusí být.
MB: GIGABYTE GA-MA770-DS3 (rev.2.0) | CPU: AMD Athlon 5000+ 2600MHz @ 3120MHz - CM Vortex 752 | RAM: 2x2GB A-DATA Vitesta EE 800MHz | GPU: GIGABYTE 9600GT 512MB + Accelero (rev.2.0) + FAN | HDD: 2x160 GB + WD 320 Gb | Zdroj: Corsair CX400 400W | Case: CoolerMaster Elite 330 Black and White + 2x120mm FAN | DVD-RW: Samsung SH-S203P | Monitor: Philips - LCD 17" | Keyboard : Microsoft Sidewinder X6 |
NB: Toshiba Qosmio X300-14Y
4KILLER
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od 4KILLER »

4KILLER píše:Nevypadá to zle ale casemod to určitě není.
Na tu grafiku bych dal Accelero.
Ale když moc nehraješ ty hry tak asi nemusí být.
Jaké značky jsou ty disky 1500 GB ?
MB: GIGABYTE GA-MA770-DS3 (rev.2.0) | CPU: AMD Athlon 5000+ 2600MHz @ 3120MHz - CM Vortex 752 | RAM: 2x2GB A-DATA Vitesta EE 800MHz | GPU: GIGABYTE 9600GT 512MB + Accelero (rev.2.0) + FAN | HDD: 2x160 GB + WD 320 Gb | Zdroj: Corsair CX400 400W | Case: CoolerMaster Elite 330 Black and White + 2x120mm FAN | DVD-RW: Samsung SH-S203P | Monitor: Philips - LCD 17" | Keyboard : Microsoft Sidewinder X6 |
NB: Toshiba Qosmio X300-14Y
dwaned

Příspěvek od dwaned »

Snažil jsem se dělat ultratichý stroj, takže jsem záměrně volil pasivní grafiku. 4850 má pro mne dostatečný výkon.
dwaned

Příspěvek od dwaned »

SEAGATE Barracuda 7200.11 1500GB, SATA II NCQ 32MB cache, 7200ot, PMR, ST31500341AS
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BigOHenry »

Sestava hezka, case taky, ale sem to urcite nepatri 8-)
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz @ 3,57GHz + Noctua NH-U12P MB: Asus Rampage Formula - Intel X48 FSB 333MHz @ 420MHz RAM: Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz @ 1050MHz 5-5-5-12 2,2V GFX: Sapphire HD 4870 512MB HDD1: Seagate Barracuda 7200.11 640GB SATA II HDD2: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA II SOUND: Creative Labs X-Fi Titanium Fatal1ty Pro PCI-e POW: Corsair TX750 750W OS: Windows 7 Professional x64
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Tak o moddingu tu opravdu řeč být vůbec nemůže, ale dalo by se to celkem slušne zařadit alespoň do kategoie lehkého tuningu. Vlastně se jedná téměř pouze o sestavení sériových komponent, tedy to co dělá každý.
Osobně mě dost zarazil název, jelikož jsem čekal,že půjde o opravdu silent pc (tedy neuvidím tam žádné fany). V podobě ve které to máš nyní má pc doma dnes velká většina uživatelů (včetně mě viz. BW) s tím, že otáčky mají regulované právě na bod neslyšitelnosti + samozřejmě co nejvíce pasiv komponent. Tedy Ultra Silent si představuji poněkud jinak. Právě kvůli tomu to ale nejde zařadit ani do kategorie chlazení, protože nebylo provedeno nic, co by tady už tisíckrát nebylo. Proto to zatím zůstane tady a třeba do toho opravdu jednou trochu pořádně sáhneš a bude se konat nějaký modding.

Jinak to diskové pole mi připomíná jeden z mých pc, který je v posledních letech také hlavně jako úložna střihu.
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No o modding se určitě nejedná. Jde spíše o pochlubení se sestavou. Rozhodně pěkná sestava ale vrazit takový prachy do téhle skříně... za ty prachy Big tower od Lian-Li s tím že do Big toweru můžeš do budoucna tolik věcí kolik je libo. Teda osobně neuraž se, ale ja takovyhle chlubilky nemam rad...Pokud si chtěl ukázat svoji sestavu tak v sekci smetiště v tematu vaše workstation. :)
Obrázek
dwaned

Příspěvek od dwaned »

Myslíte, že kdybych to z každé strany polil jinou barvou a přidal několik různobarevných světýlek, tak by to bylo víc casemode? :roll:
To už mám za sebou. Kdysi jsem se honil za extravagancí a maximálním výkonem. Dnes už preferuji decentní vzhled.
Na té sestavě je víc práce, něž si při povrchním pohledu dokážete připustit.
Celý předek je koncipován v decentním duchu. DVD vybrakována čela, předělané diody a naprosto přesně vyfrézovaná čela z hliníkové slitiny. To samé u čtečky a regulace větráku. Protože Zalman nedodává všechny záslepky do 5 palcových pozic, musel jsem shánět stejnou hliníkovou slitinu a opakovaně chytat stejný odstín a typ povrchové úpravy.
Ultratichý počítač neznamená bezvětrákový! Takové pravidlo neexistuje - důležitý je snad výsledek pro takové pojmenování. Moje osazení a regulace otáček to vyřešilo :wink:
Tahle bedna je drahá jen při prvotním pohledu. Zkuste počítat. Mám tam 4 disky a zanedlouho budu muset přidat další. Pokud v jakékoli jiné (levné) bedně budu chtít vyřešit hluk a chlazení disků, byl bych nucen sáhnout k dokupování chladících a tišících rámečků. Ceny od 200-2000,- korun za kus. U této bedny je to z výroby vyřešeno. Nehledě že tahle bedna se mi od začátku líbila, mám na ni, tak proč ne :wink:
A chlubení? To je snad každé zdejší vystavení své bedny od kohokoli. Proti tomu nelze nic namítat :-D
Snažil jsem se o perfektní, ale decentní nepřeplácaný vzhled ............. tečka 8)
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

To ti nikdo nebere ale tohle není casemod. Ani pár světýlek a postříkání není casemod. Casemod je třeba kompletně vyrobit novou case, nebo jí předělat a to hodně. Tohle je pěkná sestava, ale nepatří do této sekce. To že jsem vykuchal case vevnitř a předělal. Vyřezal díry pro radiátory a celou skříň vylepil odhlučňovací hmotou nepovažuji za casemod.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Ano, opravdu tu nejde o světýlka a lakování, ale o řádný zásah do case a vzhledové či funkční úpravy, které teprve dle náročnosti jsou považovány za modding. Bohužel jsi se kompletně nerozepsal co vše jsi na tom udělal, takže je možné, že něco podceňujeme (i když to tak nevypadá). To, že se vyfrézovalo pár plechů na čelo na tom nic nemění.
Většina lidí dnes již dávno jede právě na decentnější úpravy, či spíše funkční a účelové, namísto dřívějších šíleností (tedy alespoň pro domácí účely, jelikož na soutěže samozřejmě musíme být ve zcela jiných kategoriích).
Prostě jsi provedl jen takové úpravy, kterými se ani nikdo nechlubí. Jinak je to samozřejmě pěkné, ale to díky výběru komponent (hlavně case).
Za ultratichý pc bývá opravdu považován takový, který nejde vůbec slyšet (ani když dáš ucho na kteroukoli jeho část). To samozřejmě nejde u konfigurace s fany reálné a proto je to normální vzduchem chlazený pc s regulací fanů, tedy vcelku tichý pc (ale věřím, ž ti to připadá jako extrémně tiché, také jsem měl kdysi pdoobné pocity, když jsem udělal svůj první tichý počítač. To se ale časem mění, jak člověk dělá ještě lepší). Samozřejmě si to pojmenuj ajk chceš, já jen psal, že jsem čekal něco zcela jiného (opravdu tichý pc, tedy nejlépe pasiv).
Rozhodně je pravda, že nákup case byl dobrým krokem, protože to řada uživatelů podceňuje a posléze se musí věci řešit. Pak právě nastupuje modding, kdy se z papráku udělá zpevněná kvalitní case zcela jiné vizáže (klidně i decentní).
A s tím chlubením máš pravdu. Každý to sem dává, aby se pochlubil co dokázal :P , však od toho to tu je :)
dwaned

Příspěvek od dwaned »

Děkuji za vysvětlení - budiž. Zde jsem to dával proto, abych se dozvěděl názory ostatních na technické řešení a co by ostatní udělali jinak. 4KILLER o chlazení grafiky, H.o.m.i.e. by preferoval case od Lian-li. Kvůli takovýmto názorům jsem to tu dával. Mno, zaplať Pán Bůh alespoň za tyto dva 8-) Ale i tobě děkuji za to ultratiché vysvětlení ;-)
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Ok ja nevěděl že si dělal zaslepky atd to jsi nenapsal. Jinak upevnění hdd má Lian-Li velice slušné. Já mám Liana za nějaký 3tisíce a HDD uchycení je na zasunutí na takových gumových špuntech a k tomu ještě zavřene do "boxu" ke kteremu lian-li ještě dodává takový gumový polštářky na nalepení... Sice nemám 4mm hliník nebo z čeho je ten panel, ale mám plnohodnotnou a určitě kvalitně provedenou skříň jako ty. :wink:
Obrázek
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Me osobně to přijde jako bys potřeboval ukázat svoji sestavu za 40 tisíc světu potom, co ti ji přítelkyně/kamarádi/rodiče neocenili tak jak si představoval. Na jednu stranu chápu, na druhou je to úplně zbytečný thread. Kdybys si například to, dle mého názoru dosti nevzhledné, čelo skříně kompletně vyměnil za nové, kde by byly díry na komponenty jen tam, kde ty komponenty opravdu jsou, dalo by se mluvit o úpravě, v tomhle případě fakt ne.Jinak skříň vuheldově nic moc, spíš bych řekl , že je to jedna ze seriovek které poměrně extravagantní jsou, proto nechápu tvůj příspěvěk o tom, že tě tohle období přešlo, očividně totiž ne.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

tak ted si se moc nepochlubil ... kazdej sroub jinej, odstiny plechu jiny, spatne ti to licuje, diry v plechu neodpovidaj tlacitkum ... palec dolu ...
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
slavo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo »

plech je rovnaky ale svetlo urobi velmi vela...
Odpovědět

Zpět na „Projekty“