Oprava domácí síťě (nefunkční WAN?)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Oprava domácí síťě (nefunkční WAN?)

Příspěvek od Vodny »

Zdravim všechny.

Řeším problém s domácí sítí.
K internetu jsem připojen pomocí beztrátové přípojky Cannopy(Něco jako wi-fi ale 5Ghz) z této přípojky mi vede normální RJ45(který je nastavován pomocí běžné síťové spojky) do roouter Linksys WRT54G(2,5 roku starý) . Vše funguje. Z důvodu špatného signálu jsem byl nucen přesunout anténu. Rozebral jsem kabel odstranil spojku s tím že si to natáhnu přímo bez jakéhokoliv nastavování. Vše jsem dal opět do kupy na konci kabelu který vede do routeru jsem nacvaknul nový konektor a ejhle na routeru bliká port WAN že je aktivní ale na počítačích net neběhá. Všiml jsem si, že jsem koncovku nacvakl špatně. Vše jsem předělal ale internet stále nejde. Zkusil jsem tedy anténu připojit přímo do síťové karty v počítači nastavit IP,bránu masku atp. V tomto případě internet šlape. Myslí te si že je možné aby odešel pouze jeden port v routeru ? Protože ostatní činnosti se vykonávají v pořádku (síťová tiskárna jede noteboky vidí ostatní PC v síti atp.) jen ten Wan prostě svítí ale router "neroutuje". Nechá se nějákým způsobem zjistit co je špatně?

Pokud se v tom někdo vyzná budu rád za jakoukoliv radu už jsem z toho na prášky.

Díky
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava domácí síťě (nefunkční WAN?)

Příspěvek od LiveBomb »

Zkontroloval si OBA konece kabelu?? Vetsinou tohle je vazne jen problem konektoru - on se tvari ze je ok, ale nefunguji vsechny vodice.
A jakou to spojku ze si presne odpojil??
Nezmenil si, nejakym zpusobem, konfiguraci routeru??
Jak dlouhy mas kabel? Tak me napada, jestli ta spojka nebyl nejaky zesilivac :-) UTPcka maji maximalni teoretickou delku bez nutnosti aktivniho prvku cca. 100 metru.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Ten konec co vedl do anteny jsem nechal páč ten byl předtím OK. Ten co vedl do routeru jsem musel ustřihnout abych ho dostal do baráku. Myslím si že konece jsou v pořádku. Je divný že když to připojím do routeru tak to nejde ani neroutuje nikam se nedopingam (na bránu providere). A nastavení bude asi v pořádku měl jsem uložený předchodzí nastavení z kterýho jsem router obnovil. Myslim si že se právě pokazil ten WAN port. Ona ta anténa je ještě napájená trafem a myslim si že jak jsem to špatně nacvaknul tak to šlehlo do toho portu WAN a ten to zabalil:-D ale nevim jestli je to možný. Přeci jen ta anténa moc nesežere takže tam nemohl jít ani moc velký proud. Potřeboval bych asi půjčit jiný router nebo nějakou testovaci metodu abych mohl říct že WAN je v tahu.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No je mozny ze si to svihnul napajenim, ta sance pri nacvaknuti ze to prehodis neni zas tak mala :-)
Nejjednodusi asi bude pujicit jinej router.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

no abych pravdu řek pár konektorů už jsem nacvakal ale tady jsem prvně držel síťovej kabel ve kterom nebyl drát ale lanko a nikdy bych nevěřil že dvě ty lanka se vejdou do jedný tý pozice v konektoru:-D bylo zajímavý když jsem koukal z boku a bílohnědej a hnědej byli v jedný drážce a pěkně secvaknutý:-) Blbý je že routr se jen tak někomu doma neválí. Když už tak jede naplno. Ale zkoušim to snad se najde dobrá duše.
PC pro zábavu:

Pomocník při práci:
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Vyřešeno chyba byla u providera a nastavení jeho zařízení u mě doma. WAN v routeru běžel na 10mbps(jináč to asi neumí) a antena(canopy) byla nastavena na 100. Proto to ve stolnim šlo ale v routeru už nikoli.
PC pro zábavu:

Pomocník při práci:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“