Dobrý den,
zakoupil jsem tuto základní desku , ale naskytl se mi problém . Když zapnu počítač , zobrazí se základní obrazovka atd. Problém je ale ten , jakmile mi chce nabíhat windows , tak se to ihned na začátku zastaví a počítač ce restartuje ... prosím o radu , jelikož na tohle nejsem nějaký expert ... předem děkuji
zdarec mam takovej technickej dotaz dneska mi nejak nechce najet komp s OC cokoliv zmenim v boisu tak mi pak pc nenajede a musim to dat na default vsechno.... taky sem zpozoroval ze na kompu jdou posledni dobou spatne hodiny (ve win) muze tohle zpusobit vybita baterka? nebo odchazi deska?
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Mám tuhle desku a všechny programy ukazují, že hypertransport jede pouze na 200MHz místo na 1000MHz /CPU Athlon 5200+/. K mému velkému překvapení jsem v biosu nenašel ani nastavení pro HT ani jakékoli nastavení pro paměti. To je opravdu velmi divné. Verzi biosu mám FHe, tedy poslední pro revizi 2. Může mi někdo prosím poradit jak nastavit hypertransport. Díky.
Díky moc, bylo to jak říkáš a pomohlo to. V manuálu jsem si toho nevšiml, příště budu pozornější. Měl jsem nastavený násobitel HT na 1x, což se zřejmě přepsalo po flashnutí biosu. Dal jsem to na auto a už to frčí jak má. Ještě jednou díky.
Ahoj, s touhle deskou mam takovy problem:
po restartu pocitace mi prestala jit grafika. Pocitac nabiha -podle systemove znelky. Spousteni pocitace doprovazi kratke pibnuti (to je v poradku) a vzapeti souvisle bzuceni. V manualu jsem se o nicem takovym nedocetl. Tusi nekdo, kde by mohl byt problem?
Zdravím
Chtěl byc se podělit o tuto zkušenost. Koupil jsem si tuto desku protože se mi líbila, i když je to pro někoho--už starší záležitost-- a vybavil jí AM3 procesorem athlon II X2 250. Vše jsem zapojil a spustil.....jen se spustil větráček na procesoru a z desky se ozívalo jen takové cvakání. Musel jsem dokoupit a nasadit obyč. AM2 celerona 2800+ , nainstaloval windows a z nich pak fleshnul bios FHK. Pak jsem dal nového athlona, zatajil dech a spustil, vše naběhlo jak mělo.
Zdravím,žádám o radu.
Mám tuto desku: M57SLI-S4...case: COLORSIT Atrix 9001 C4 550W...CPU: AMD Athlon64 X2 6000+...VGA Zotac GF 8800GT 512MB.
Nevím jestli se problém týká zrovna desky.
Po spuštění PC se v normálním stavu rozběhnou větráky asi na 5 sec. na maximum,poté utichnou a systém normálně naběhne.Teď se mi ale stalo,že po zapnutí větráky naběhnou na max a v tomto stavu i zůstanou,a systém se vůbec nerozběhne nebo při zapnutí se neděje vůbec nic,ani vent. nenaběhnou.
Dřív se mi stávalo,že tlačítko ZAP. taky nereagovalo,ale vždy pomohlo odpojení a připojení konektoru od zdroje k desce...a potom už to šlo spustit normálně.
Nevíte kde by mohl být zakopaný pes?? Nevím totiž kterou část PC reklamovat
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
tomashik
pracoval jsem na compu, ten zniceho nic komplet zamrznul a neslo nic delat... tak prisel restart, ale comp uz nenajel. Proste to zapnu vsechno se rozjede, hdd, cd rom, veskere vetraky, ale krom toho se nic nedeje... nenajede ani bios, ani se neozve to typicke "pipnuti" po zapnuti pocitace, zadny signal z grafiky...
nemel by pls nekdo tuseni v cem by mohla byt chyba???
Prosím všechny kdo mají tuto desku o pomoc:při spálení zdroje se mi propálil jeden ze švábů na desce a nemůžu zjistit jeho označení jelikož je nečitelné.Prosím o pomoc:je to součástka velikosti asi 2x3mm nacházející se hned nad hlavním napájecím Konektorem(24pin) vpravo nahoře na desce,Má jednu nožičku nahoře a tři dole.
Tady je ještě obrázek.Pokud můžete někdo pomoci se zjištěním označení této součástky předem děkuji,že dáte vědět.
Zdravím, měl bych dotaz, jestli někdo máte zkušenosti s flashem biosu této desky, chci si pořídit nový procesor, který má deska podporovat po změně biosu. Zjistil jsem na stránkách výrobce jaký potřebuju (F15e) Flashnutí proběhlo v pořádku, ale mám problém se startem kompu. Po smáčnutí tlačitka zapnutí, by se normálně mělo ozvat takové mechanické (asi) cvaknutí a pípnutí a mají začít post testy. Místo toho komp cvakne, pak se pár vtěřin nic něděje, pak to znovu cvakne a zase se pár vteřin nic něděje no a pak to cvakne pípne a hurá konečně to naběhne. Všechno ostatní funguje normálně, zkoušel jsem i procesor s paticí AM3 a taky fungoval. Nevíte někdo v čem by mohl být problém?
zdravim vsechny, no asi ve dvou prispevcich jsem nasel neco podobneho co dela deska me uz asi rok. Nekteri tu pisou, ze jim nenajelo win a pritom se vse tvari, ze jede - vetraky, kontrolky atd.
Me deska dela uz nejaky cas toto:
pripad 1: winxp najede cca do 5min vse zamrzne, po restartu uz je vse ok
pripad 2: pc se tvari, ze najizdi - toci se vetraky, proveruje mechanika, kontrolka power a hdd sviti, slysim rachtat hdd, obraz zadny. Nasleduje vypnuti natvrdo, dam jumper na reset cmos, zapnu pc, obraz naskoci, po chvili hlaska, ze je neco spatne at zmacknu F1 pro pokracovani. Pak najedou winxp, do 5min zamrz, reset a pak vse najede ok az do winxp. Po vypnuti PC a opetovnem zapnuti (treba druhy den) zase zadny obraz, vetraky se toci atd. Takze natvrdo vypnu PC, vyndam jumper resetu cmosky, zapnu PC, ve winxp zamrz, tvrdy restart a pak uz vse zase slape!
pripad 3: ten nejhorsi - najizdi winxp, pak vyskoci hlaska, ze schazi nejaky systemovy soubor a hodi to BSOD, stav nouze vetsinou take nenabehne - nasleduje oprava winxp (nekdy 2x po sobe)... pak vse zase chvili slape
pripad 4: ten nejlepsi - vse nabiha jak ma (nekdy to vydrzi i tyden)
Nejake napady cim to je? kondiky jsou vzhledove ok, pameti i hdd otestovany, zdroj vymeneny, gfk nova...
Nechapu, ze treba tyden je klid a pak se to zacne sr*t a startuju PC vetsinou postupem cislo 2!
[quote="PojdaTrojda"]Prosím všechny kdo mají tuto desku o pomoc:při spálení zdroje se mi propálil jeden ze švábů na desce a nemůžu zjistit jeho označení jelikož je nečitelné.Prosím o pomoc:je to součástka velikosti asi 2x3mm nacházející se hned nad hlavním napájecím Konektorem(24pin) vpravo nahoře na desce,Má jednu nožičku nahoře a tři dole.[img]http://img7.imageshack.us/img7/4296/p1080466w.jpg[/img]
Tady je ještě obrázek.Pokud můžete někdo pomoci se zjištěním označení této součástky předem děkuji,že dáte vědět.[/quote]