Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět

Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x?

Ano
103
64%
Ne
31
19%
Je mi to jedno
28
17%

Celkem hlasů: 162
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?

Příspěvek od barco »

mokrejbandita píše:Já absolutně nechápu význam té ankety. Na PCT se metodika a zaběhlé věci měnit nebudou, tečka. Sto lidí napíše ano, padesát ne...ale tím to skončí, tak nechápu účel...

Prostě, na PCT se zkreslovat výsledky nebudou...jak se komu hodí
no-X píše:Tohle hlasování se myslím netýká přímo PCT, ani to nemá nikoho z PCT přesvědčit o změně metodiky, ale spíš jde o zjištění názoru uživatelů.
Skús si to prečítať ešte raz, obzvlášť zvýraznené časti.

Anketa bola založená kvôli tomu, aby sa zistil názor skupiny užívateľov na PCTfóre, nič viac. Ale k téme -> ako som hlasoval ?
[x] Ano, recenzie by to už v dnešnej dobe mali obsahovať. Technológie sa vyvýjajú, pred 3ma rokmi bol 8-násobný AA utopia, dnes je to úplne inak. Tak, ako sa postupne pretlačili do recenzí fullHD, poprípade xHD rozlíšenia, tak by sa to malo stať aj s 8xAA, nevidím dôvod, prečo nie. Evolúcia :-)
.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

mokrejbandita píše:Na PCT se metodika a zaběhlé věci měnit nebudou, tečka.
Prostě, na PCT se zkreslovat výsledky nebudou...jak se komu hodí
koukam ze pct ma noveho sefa :-)

btw testy jsou zkreslene dost uz ted, a bohuzel podle toho jak se to hodi tomu, kdo to sepsal. kdybyste vy panove "AA.je.blbost.a.vymysl.ati.a.nv.je.stejne.lepsi.a.kdyz.ne.tak.rozdil.s.AA.nejde.poznat" ustoupili svemu EGU a udelali test s 8AA, tak mate o polovinu vic spokojenych ctenaru, zatimco ted stavite ctenost hlavne na flame, protoze na to se lidi chytnou taky. navic tvrdite, ze nv s 8AA je stejne lepsi, tak nevidim jediny duvod proc neudelat test, dost webu uz na tuhle "novou" praktiku preslo
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hlasoval sem, ze je mi to jedno.Je fakt zajimavy, ze zrovna ted chce najednou kazdej 8xAA :) .Asi to bude tim, ze 4890 je v tom trochu lepsi ,jak gtx 275 a tady je proste hodne lidi co maji radi ati.Proc se o 8x AA nemluvilo v dobe 4870? :wink:
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Hlasoval jsem ANO
Proc? Protoze mam doma 22" CRT a 19" LCD.. a na obojim je to znat. Hraju Dotu ve ktery je to prijemne vylepseni. Jak psal no-x u vetsiny starsich her je to idelani vec jak si vylepsit obraz. U OFP je to skoro nutnost.. 4AA a 8AA je velmi znat a pomaha to kdyz clovek strili tecky v dalce :D. Uz od dob 2900XT mam v CCC stale zapnuty 8AA a 16AF a opravdu malokdy se mi stalo ze jsem to na 2900XT musel vypnout.. na 4870 1GB to nevypinam uz vubec! Btw blbost jmenem CRYSIS nehraju... a ani to neberu jako argument ze..
karty nestihaj CRYSIS s 8AA a 16AF tak se to nebude testovat :D Naopak ze AA u ATi nebere tolik vykon vidim spise jako + a melo by to alespon ve verdiktu byt... Taky takhle anketa vznikla kvuli tomu ze porad tvrdite ze 8AA nikdo nepouziva. Takze ANO pouzivam 8AA i na monitoru co ma na 20" viditelnou uhlopricku rozliseni 1920x1440.
a ANO vybiram karty podle grafu s 8AA... uz u 2900XT byl hlavnim faktorem ze pri AA nebere vykon.. (coz se ukazalo casem jako marketing :D) a 4870 ume vyhrala nad GTX260 jen kvuli AA :) Myslim ze nas je vice :D
Naposledy upravil(a) Nem3 dne sob 4. dub 2009, 15:26, celkem upraveno 1 x.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

HEAD píše:Asi to bude tim, ze 4890 je v tom trochu lepsi ,jak gtx 275 a tady je proste hodne lidi co maji radi ati
lidi muzou mit radi to ci ono, recenzent by se mel tvarit nezavisle a otestovat vse, ne jen to, co se mu hodi do kramu a za co dostane par kapriku...

me teda 20 testu, kde je hratelne uplne vsechno na vsech kartach prijde dost k nicemu, kdyz si stejne u sebe nastavim 8AA a pak se lame cheba
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

HEAD píše:...Proc se o 8x AA nemluvilo v dobe 4870? :wink:
Ale mluvilo, stačí si projít thread ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze a rešilo se naprosto to samé. To byl také jeden z důvodů k založení tohoto tématu/ankety.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: ste blahovi...teda ak bude test s 20-hrami "8xAA" ztoho bude poloca 10her 10-20fps
to bude teda pohroma .....u Ati bude 20fps u Nv bude 10fps tj. ati je o 100% vykonnejsia nez Nv? :D to ako na koho chcete skusat??? na uzivatela co ide kupit kartu a nevie sa rozhodnut?
A naopak u 4xAA je na tom v priemere lepsie Nv.... zalezi na hre a schopnosti dodat ovladace ktore maju co doseba ......???
Takze z neznameho dovodu Ati neni schopna dodat drivery kde v 4xAA porazia Nvidiu teda ak su v tom teda tak dobre :lol: a naopak Nvidia neni schopna dodat drivery co v 8xAA dorovnaju ati.... :lol:
Nakonec budu recenzanti pocitat fps ako 2,5,4,0,11,22,18,25 a ztoho budu budovat prestiz PCT :lol:
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

facility píše: :roll: blabla... bla blabla ..... Ati blabla Nv bla bla Nv? :D blabla??? bla blabla Nv.... ......??? :lol: bla bla Nvidia blabla bla ati.... :lol: blabla PCT :lol:
Krteq píše:Také bych byl rád kdyby jste dodržovali těchto pár "pravidel":
  1. Diskutujte prosím pouze k danému tématu.
  2. Pokud nemáte k tématu co říci, nepřispívejte.
  3. Vyjadřujte se slušně! Veškeré narážky, vulgarizmy apod. budou bez upozornění mazány.
  4. Žádný flame! (platí hlavně pro "FANBOYS"). Veškeré náznaky budou bez upozornění mazány.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

je mi to jedno, AA/AF nepoužívám, nebaví mě se s tim nastavovat a pak desetkrát vypínat hru abych zjistil jestli to zvládá, nebaví mě dělat si pro hry profily a přepínat je, má to výhodu, nepotřebujete hiend kartu :)

jinak k testům obecně, mě se vždycky nejvíc líbil dřívější přístup bit-techu, i když ty jejich recenze byly docela špatný, prostě nastavit všechno tak, aby hra jela s průměrem třeba 50fps, pak by se teprve ukázalo co je lepší, ze současnejch recenzí není vidět, co si pak člověk může dovolit nastavit...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Můj názor je tento: obecně nevídím problém testovat i 8AA, ovšem ... takový test ve dvaceti hrách se protáhne o další dva - tři dny. Už takto změřit 3 rozlišení, 2+0 a 16+4 je masox. Já se tomu ale nebráním a už jsem Vám čtenářům v tomto směru několikrát vyhověl... //Promaz vulgarností// ... Duální grafiky a HD 4870 jsem testoval s 8AA, samozřejmě vím, že 8AA sedí lépe Radeonům a zohledněním tohoto nastavení si karty hodně pomohou ...

Spíš to vídím takto: Buď se smrskne portfolio her (na polovinu) a bude se testovat 4+8AA (objem prace bude stejny) a nebo se 8 AA otestuje jen treba ve trech hrach pro ilustraci ... ovsem necekejte ze budu 22 her testovat kazdou 4AA + 8AA, na to nemame cas.

PS. je vtipné, že na EHW vyšel 4890 dokonce hůře než mě a procentuálně od GTX 285 téměř nachlup stejně ... opět zmanipulovaný test který potřebuje 8AA? ... //Další promaz

Kvůli tomu že je Radeon šrot a dostává na prdel v běžném nastavení, tak nebudeme testit kvůli němu 8AA ... OK budeme, ale zbytek her budou jen PhysX tituly s PhysX ON ... to je úplně stejná věc.

//Krteq - OBRe, bacha na ten slovník - poslední upozornění
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Souhlasim s OBRem. Mnohem radeji si prectu test obsahujici velke mnozstvi nejruznejsich her, z nichz rekneme 3 budou obsahovat i nastaveni s 8xAA. Tak se imho dozvim absolutne nejvice informaci. Myslim, ze 3 hry na odhadnuti vykonu s 8xAA celkem staci.

no-X: s 8xAA je HD 4890 stejne rychla jako top model nVidie(GTX 285), na to je, jak rikas, urcite potreba poukazat, ale taky by se melo poukazat na to, ze v testu zahrnujicim velke mnozstvi her je zase totalne v prdeli ATi kvuli jejich stupidnim ovladacum. Schvalne se podivej na test v TOP 7dmi hrach podzimu od MJ, pak si HD 4870 a GTX 260 srovnej ve stejnych hrach dnes. Ano, ATi tu ztratu dohnala, tentokrate to stihla uz za pul roku. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR: Proč sem taháš PhysX? PhysX je nestandardizovaná featura, která se v poslední vlně recenzí objevila pouze proto, že o to nVidia žádala. Redaktoři z několika webů se zmínili, že nVidia podmínila zapůjčení early sample GTX275 tím, že v rezenci budou zahrnuty testy her podporujících PhysX. Proto měl tentokrát první test GTX275 v ČR PCTuning, že? :)

Ohledně nepoužitelnosti a zbytečnosti PhysX se vyjádřil i Anandtech (předpokládám, že teď - stejně jako Xbit, ComputerBase, BeHardware a TechReport v threadu o RV790 - bude nazván uplaceným webem :-) )

Kdežto MSAA je featura, která je standardizovaná a vyžadovaná ze strany DirectX, neplatí se za ní žádné licenční poplatky, lze jí zapnout v téměř všech hrách a není vázána na hardware jednoho výrobce. MSAA 8x není žádná proprietární featura ATi, je to prostě další kvalitnější stupeň, stejně jako 2x, 4x...
Kvůli tomu že je Radeon šrot a dostává na prdel v běžném nastavení, tak nebudeme testit kvůli němu 8AA ... OK budeme, ale zbytek her budou jen PhysX tituly s PhysX ON ... to je úplně stejná věc.
Poslední zbytky důvěry v tvojí nezaujatost se rozplynuly. Něco takového by si redaktor, který si hraje na nestranného, vůbec neměl dovolit vypustit z úst. Nebudu tady řešit, že tvůj názor na kartu značně vybočuje od názorů jiných recenzentů, nebudu tu dál řešit PhysX, nebudu tu dál řešit ani to, jak se všude možně snažíš šířit, že je HD4890 předražená a nedostupná a dokonce si se i snížil k tomu tyhle nesmysly psát do diskuse na CDRko pod mým nickem. Ty si dokážeš "reklamu" udělat sám...

Sobo: Tohle už je velmi OT. Ony "TOP" hry byl set her dodaný nVidií na recenze GTX260-216 a ona "ztráta" byla dohnána před 4 měsíci v 8.12 Catalystech, viz test na netu.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Hlasoval jsem, je mi to jedno, lepší AA hru pokud stojí za prd, hru neudělá (né pro mě).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jsem pro aby se testovalo ve všech režimech FSAA, kromě toho i ve všech nastaveních každé hry, samozřejmě na třiceti CPU a padesáti VGA, to vše nepřetaktované i přetaktované napětkrát se vzduchem, vodníkem, peltierem a dusíkem. ke všemu je samozřejmě nutné doložit logy z frapsu, jinak to bude určitě zfalšované. testovat chci minimálně 100 her, a to v každém podporovaném rozlišení. zvláštní důraz je třeba klást na případy, kdy je ATI lepší, důkladně otestovat každou situaci 3x a použít nejlepší výsledek. jestli takovýhle test nebude na PCT každý den, tak vás přestanu číst, amatéři.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Já hlasoval je mi to jedno.Stejně si můžu dohledat výsledky s 8xFSAA na netu takže mě moc netrápí že zrovna pár českých webů to nedělá.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja bychto uvital. 2x - 16x samozrejme ze u low a midleendu je to zbytecne. ale u testu novinek by to neuskodilo
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

[OT] a že sú CZ-SK fóra samí fanATici :-D , síce aj tých je hafo, ale aspoň žiaden redaktor :oops: (teda až na pána Petra Š. ( :oops: ) , ktorý už neviem či publikuje) [/OT]

btw, na 80% testovaných hier majú tie karty výkon s AA 8x , tak prečo ich v tomto nastavení nepretestovať ?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Hlasoval jsem pro ANO.

Jak už tady padlo, karty jako Radeony HD 4800 nebo GeForce GTX na to mají výkon i v současných hrách a je dost uživatelů s monitory s hrubšími pixely, na kterých přínos AA je vidět.
Podle mě by bylo přínosné udělat alespoň nějaký orientační test, alespoň "head to head" dvou karet, ve 1280x1024 a 1680x1050 s 8xAA. Aby lidé měli alespoň nějakou představu, jak si která karta v tom nastavení vede. Výsledky naměřené na Radeonu HD 4800 se pak dají extrapolovat na cokoliv s RV740/RV770/RV790, výsledek na GeForce GTX taky na všechny modely s G200/G200b.

Co se týče her/nastavení, kde FPS klesá pod hratelnou úroveň: to není problém 8xAA, ale metodiky testování obecně. Mají být recenze více zaměřeny na reálné situace ve hrách, které se testují? A nebo je to jedno, protože lidé budou hrát i jiné hry než ty testovací a jde o to stanovit nějaký průměrný výkon? Myslím, že na tuhle otázku nikdo nezná obecně platnou odpověď...

Bohužel je příliš málo lidí, které výsledky s 8xAA zajímají. Než Mirek začal testovat v 1920x1200, pod každou recenzí bylo několik nespokojených. S 8xAA se běžně netestuje a nespokojenec se najde jen výjimečně. Asi to nikomu nebo téměř nikomu nechybí.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

osobne by som to videl nejako takto:

HD4770 , 9800GT , HD4850 , GTS250 a pod. - rozlíšenia: 1280/1680/1920 (+ všetky pretestovať s 4xAA)

HD4870 1G, HD4890, GTX260 , GTX275 a pod. - rozlíšenia 1680/1920 (+ obe pretestovať s 4xAA a ešte aj 8x)

HD4870X2, GTX285 a GTX295 - rozlíšenia 1920/2560 (+ obe pretestovať s 8xAA , u 2560 ešte 4xAA)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Lukfi píše:Bohužel je příliš málo lidí, které výsledky s 8xAA zajímají. Než Mirek začal testovat v 1920x1200, pod každou recenzí bylo několik nespokojených. S 8xAA se běžně netestuje a nespokojenec se najde jen výjimečně. Asi to nikomu nebo téměř nikomu nechybí.
Podle hlasování to chybí 70% osob. Jenže většina radši mlčí, protože pokud na to upozorní, tak se hned objeví pár emočně inkontinentních jedinců, kteří si na nich začnou vylívat své komplexy a nadávat jim (přinejlepším) do fanATiků.

Chápu, když recenzent jako vysvětlení uvede, že to z časových možností nezvládá. OK, je to pochopitelný důvod. Ale pokud tu někdo píše, že AA 8x netestuje, protože v něm Radeony dopadají líp, tak nezbývá než se ptát, proč tedy testuje AA 4x, když v tom zase dopadají lépe GeForce? :-) Zdůvodňovat (ne)zveřejňování určitého typu výsledků tím, že v něm jedna značka dopadá líp, není důvod, ale doznání se k předpojatosti.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“