Problém s bezdrát. sítí ad hoc

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
nordec
Nováček
Nováček

Problém s bezdrát. sítí ad hoc

Příspěvek od nordec »

Propojuji již nějaký čas dva počítače bezdrátovou sítí ad hoc. Někdy zcela bez problému a jindy se nemůžou zaboha navzájem propojit. V takovém stavu wifi hlásí připojen a signál vynikající, ping funguje, ale net view nevidí druhý počítač a ani se dostanu na sdílené adresáře. Už si nevím rady čím to je. Že by počasím nebo nějakým rušením?
nordec
Nováček
Nováček

Re: Problém s bezdrát. sítí ad hoc

Příspěvek od nordec »

Tak po třech hodináh úmorného boje s propojením, kdy nic nepomáhalo, jsem zde napsal dotaz výše. Pak jsem chtěl vše povypínat, a tak jsem naposled prohlížel stav připojení a ještě dostupné síťové složky, kde samozřejmě nic nebylo, ale co kdyby. Tak se stalo, že místo na ikonku síťového kontrol centra na liště, jsem ťuknul na to samé na ploše a, světe div se, počítač začal chroustat a do sdílených dat to najednou jde :) . Přesto bych rád věděl, co tu nestabilitu propojení může způsobovat?
nordec
Nováček
Nováček

Příspěvek od nordec »

Problém přetrvává: někdy se propojí bez potíží, jindy vše hlásí "připojeno", ale PC se navzájem nevidí. Už si s tím fakt nevím rady.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Pokud ti funguje Ping zkus se do sdilenych adresaru dostat pres adresu:
\\ip_adresa_pc\sitovy_nazev_slozky nebo \\nazev_pc\sitovy_nazev_slozky

Pokud ti tohle funguje, tak jen hapruje detekce site ve windows, coz je dle meho bezny stav (sam to uz neresim, ono to zacne fungovat po par minutach)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
nordec
Nováček
Nováček

Příspěvek od nordec »

Díky moc, přes tu ip adresu to jde. Taky jsem to neřešil do té doby, než si to začlo dělat, co chtělo resp. někdy to nenaběhlo vůbec, ani přes noc. Myslel jsem, že ve windows je člověk na těch síťových ikonkách závislý, proto jsem toto zkoušel jen přes příkazový řádek, jenže ten zase nepodporuje jakési UNC cesty. Teď už se zdá, že se tam takhle pokaždé dostanu :D . Díky.

Ještě jedna otázka: čím to je, že hapruje ta detekce sítě?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak to netusim, me to uz nabiha samo po par minutach (ale stejne mam namapovane sitove disky) - pohral sem si se spoustenim ruznych sluzeb (uz nevim jakych).
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“