5400+ overclocking

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
embleme
Nováček
Nováček

5400+ overclocking

Příspěvek od embleme »

Dobrý den,

chtěl bych se Vás odborníku, co se v tom vyznají víc než já na něco zeptat.
Mám tento procesor 5400+ s otevřeným násobičem. Hned po koupi sem ho dal pomocí násobiče dal na 16 s výslednou frekvencí 3200Mhz vše klapalo jak má byl stabilní, později sem dokoupil 2*2 moduly RAM A-DATA ty jsem hned nastavil, aby běželi na 800 Mhz nastavil jsem jim jak časovaní tak i frekvenci a napětí ručně. Všechno bylo stabilní. Ale jednoho dne kdy brácha donesl externí disk zapojil ho do PC tak nastalo zatuhnutí a modrá smrt. Říkal sem si a jéje co se to stalo :-D . A už to začalo od té doby už nemůžu provozovat CPU na 3200 Mhz ale jen na 3000 Mhz pokud ho dam na 3200 Mhz ale i na 3100 Mhz tak po chvilce zatížení okamžitě padá do modré smrti. Vyzkoušel sem +- všechno kompletní rozdělaní PC do šroubku výměny pasty na CPU vyfoukaní od prachu reinstal operačního systému, FLASH BIOSU na nejnovější verzi. mírné zvednutí napětí i když původně jel CPU na 3200 MHz na AUTO a bez problémů. Taktovaní jak pomocí násobiče tak i přes FSB a různé kombinace.

Jenom mě zajímá jestli někdo přijde ještě na něco jiného čím to může být. Můj ještě typ je zdroj 400W FORTON jestli dosloužil a už nedokáže dodat udržet stabilní napětí-

Sestava
CPU - 5400+ BLACK EDITION
Motherboard – ASUS M2N32 WS PRO s BIOSEM verze 2001
Zdroj – FORTON 400W
Paměti – 2*2 GB A-DATA
Grafika - 8800GT

Viry by na 99% neměly být žádné.

Děkuji za případné odpovědi
Syntex
Začátečník
Začátečník

Re: 5400+ overclocking

Příspěvek od Syntex »

A co teploty?
embleme
Nováček
Nováček

Příspěvek od embleme »

Teploty podle mě jsou vklidu při hraní nepřesahnou 60 stupnů. Ale ted přesné číslo neřeknu. Jinak tyto potiže začal až po zapojení externího HDD předtím vše jelo bez chyby.
DaDE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaDE »

Padalo mi to take, pomohlo zvyšit napětí.
Cpu AMD X2 6400, AC Freezer7 pro, Mb Msi K9A2 Platinum, Ram 2x 1Gb 2x 2Gb, Gk Gigabyte HD4870 1024Mb, Hdd WD 320Gb Xilence, hitachi 500Gb Xilence, Dvd-rw Lg, Fortron 700W, X-fi titanium, Roccat Kave, Lcd Fujitsu Siemens 24, Logitech- mx518, G25, G15
embleme
Nováček
Nováček

Příspěvek od embleme »

Tak problém vyřešen už zas jedu na 3.2GHz. Ale mám ještě otazečku znáte program který umožnuje měnit napětí CPU, kromě RightMarku. U něho nefunguje zvednutí napětí nad 1.4 V do teto hranice to funguje. Ale nad hranici 1.4V nic potřeboval bych tak 1.5V nebo aspon 1.475. :D
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“