http://leteckaposta.cz/913137377
sorry ale nevim jak te screeen sem jinak dat
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

mě jede při 1,475V 3,64 ( 214x17 ) teplota 65 CKubejbc píše:Dík za odpoved... Jo a jinak muzete me nekdo poradit jak z phenomu II 940 dostat alespon 3,6 GHz

Přesně tak. Jinak teď mi jede 219x17 (3,72 GHz). 3DMark06 17473Baneshee píše:Mno Crosshair II je dost nova AM2+ deska (nforce 780a), starej Crosshair PhenomyII nepodporuje (mozna jeste vyjde BIOS, ale dost pochybuju)

dikec chlapi za radu, zkusim si s tim pohratflanker píše:jj, Baneshee ti odpověděl.2800MHz by taky mohl zvládnout, ale jakmile by to začalo padat apod, chce to buď přidat napětí na NB a nebo snížit jeho frekvenci.

máš násobič nastaven manuálně? Někdy se stává, že nefunguje poslední možný násobič v BIOSu korektně (to asi ale nebude poslední násobič na výběr, že?Kdyžtak ybch to doladil pomocí FSB)Kossa píše:Ahojte
mam taky pre mna zahadny problem. Pretaktoval som svoj Atlon64 5400+ BE brisbane s povodnej frekvrencie 2,8 na 3,1Ghz (207x15). Vsetko v poriadku fungovalo. Dlhsiu dobu som nekontroloval takt lebo som nemal na to dovod. Vcera som si ale spustil zo zvedavosti novy CPU-Z a nestacil som sa divit. Frekvencia bola na 2,9Ghz. Tak som skontroloval nastavenie v biose. Vsetko je nastavene uplne rovnako ako to bolo pred tym.Len ked to kotrolujem vo win tak tam stale vydim 2,9Ghz (kontrolovane aj v evereste). Porovnal som si udaje a zistil som ze mi vo win nedetekuje nasobic 15 ale 14. Neviete cim by to mohlo byt?

Může to být limit procesoru, což na s939 bych i věřil 2.65GHz jako strop. S pamětma si to lehce ověříš tak, že je dočasně vyndáš (jednoho z výrobců) a otestuješ.Dimitrij píše:Ahoj všichni
chtěl bych se zeptat ohledně přetaktování procesoru 4400+ s.939 na desce MSI K8N Diamond Plus (nForce4 SLIx16) osazenou 1GB DDR400 CorsairCMX512-3200CPRO dual channel + 2GB Kingston DDR400 1+1GB dual channel.
Koupil jsem chladič arctic cooling freezer extreme, procesor běží na základní frekvenci 200*11=2,2GHz, snížil jsem tedy všechny HT frekvence z 1000MHz na 800MHz a nastavil děličku pamětí DDR/FSB z 1/2 na 2/3 a zvýšil FSB z 200MHz na 240MHz a PC je stabilní celou dobu hraní her a převodu videa. Když ale nastavím FSB 250MHz tak PC běží ale někdy padá, když jsem zkoušel ještě 260MHz FSB tak už byl problém při bootovaní. Myslíte že konečná frekvence cca 2,65GHz je strop CPU, které běží v základu na 2,2GHz??? Teplota CPU je pod 50°C při hraní. Mám podazření v časování pamětí, protože jsou použity moduly kingston a corssair v dual channelu. Napětí na CPU je řízenou automaticky a pohybuje se od 1,35-1,4V.
Poradí někdo jak na to?