Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět

Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x?

Ano
103
64%
Ne
31
19%
Je mi to jedno
28
17%

Celkem hlasů: 162
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?

Příspěvek od Stratos »

Argumentovat DX10.1 je opravdu mimo. ATI prece nebmuze za to ze nvidia je tak s prominutim blba ze vic jak rok stary standart nepodporuje. Kdyz navrhovali G80 meli s tim pocitat.

"co sem nekde cetl DX10.1 mel uz byt puvodne obsazen v DX10 ale G80 prisla na trh moc brzo a aby byla DX10 kompatibilni upravil MS navrh a veci co nvidia neumela presunuli na DX10.1"
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

V tomhle testu se žádné "zázračné" nárůsty nekonaly, jen začalo fungovat pořádně CF v CoJ, jinak byly výsledky stejné. To, o čem mluvil Sobo, byl test na PCGH.
Sobo píše:Na to jsem nezapomnel, vubec jsem to nevedel. Jaky to ma dopad na vykon a kvalitu? Je-li to vyznamne, CB.de to na reputaci ovsem rozhodne nepridava.
Jediný, kdo testuje v plné kvalitě je myslím Xbit, takže tímhle bys jako nedůvěryhodné odsoudil všechny weby. A mám dojem, že právě Xbit jsi též kritizoval, jako web, kde dopadají Radeony příliš dobře. Pokud jsi to nebyl ty, tak se omlouvám, ale padlo to tu - shrnu-li to, co tu za posledních pár dní bylo zmíněno:

ComputerBase je nedůvěryhodný, protože testuje příliš staré a příliš nové hry, které nesedí nVidii.
Xbit je nedůvěryhodný, protože testuje v plné kvalitě (trilinear + AAA), což nesedí nVidii
Hardware.fr je nedůvěryhodný, protože testuje hlavně s AA 8x, což nesedí nVidii
Anandtech je nedůvěryhodný, protože nVidii zkritizoval PhysX

Co zbývá? Techreport... ten asi taky bude nadržovat ATi, když nVidia zakázala výrobcům, aby mu posílali samply. IXBT je více-méně mrtvej, Beyond 3D už taky nestestuje, takže jediný, kdo napsal objektivní recenzi, je asi PCTuning :oha:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Myslel jsem to takhle: Franta ze Lhotky se podiva na Computerbase na testy grafik. A protoze test na Computerbase obsahuje hafo starych vykopavek a vsechny DX 10.1 hry, ktere se v nasi galaxii vyskytuji, ziska zkresleny udaj o tom, ze GeForce GTX 275 je v nastaveni 1680*1050px + 4xAA/16xAF zhruba o 5% rychlejsi, nez Radeon HD 4890. Kuprikladu testovaci sestava PCT je dle meho nazoru pro ctenare daleko prinosnejsi(predevsim atraktivitou a skladbou her) a v ni je GTX 275 rychlejsi uz o neco pres 14%, to je rozdil temer 3x vetsi, nez na Computerbase a to jeste no-X rika, ze CB GeForce zvyhodnuje pouzitim rychlejsiho filtrovani. V recenzi na PCT novy Radeon dokonce predcila i stara GeForce GTX 260 SP216. Tim se jenom potvrzuje fakt, ze cim vic her recenze obsahuje a cim vice je komplexnejsi, tim vice ATi ztraci kvuli svym zaostalym ovladacum.

V principu mi jde o to, ze Franta si na zaklade vysledku CB koupi Radeon, ikdyz pri stejne nebo mirne vyssi cene je GeForce jasne lepsim produktem (jako vitez je oznacena kuprikladu na EHW, pocitam s 4xAA).

Kdo si mysli, ze pri podobne cene je HD 4890 na 4xAA vyhodnejsi koupe nez GTX 275, ten to asi nema v hlave v poradku. Mozna se nekomu muzu zdat jako nVidiot(a nepochybuju, ze nekomu se tak zdam uz ted), ale kdyz je neco evidente vyhodnejsi, tak je na to potreba poukazat a ne volit testovaci sestavu naprosto nesmyslnym zpusobem tak, aby se rozdil smazal.

no-X: nemyslim si, ze recenze na PCT je podvrh, to by jim snad neproslo, ale EHW dopadl podobne, proti tomu uz snad nic nemas.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na CB vyslo ze je GTX275 o 5% rychlejsi na ExtraHW vyslo o 7% tj PCT se svymi 14% celkem ustrelil :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Průměry bývají zrádné...
Obrázek
GeForce GTX 275 je neoddiskutovatelně rychlejší, ale do průměru se započítává i ústřel Mirror's Edge
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

Sobo píše:...GeForce GTX 275 je v nastaveni 1680*1050px + 4xAA/16xAF zhruba o 5% rychlejsi, nez Radeon HD 4890....
Sobo píše:Kdo si mysli, ze pri podobne cene je HD 4890 na 4xAA vyhodnejsi koupe nez GTX 275, ten to asi nema v hlave v poradku.
Sobo píše:V principu mi jde o to, ze Franta si na zaklade vysledku CB koupi Radeon, ikdyz pri stejne nebo mirne vyssi cene je GeForce jasne lepsim produktem (jako vitez je oznacena kuprikladu na EHW, pocitam s 4xAA).
sam sis odpovedel, franta to nema v hlave v poradku.
Sobo píše:recenzi na PCT novy Radeon dokonce predcila i stara GeForce GTX 260 SP216. Tim se jenom potvrzuje fakt, ze cim vic her recenze obsahuje a cim vice je komplexnejsi, tim vice ATi ztraci kvuli svym zaostalym ovladacum.
ano, na pct predcila, o min nez 1% prave v 1680/4AA, v ostatnich 5ti nastavenich je o 10% slabsi, nechapu proc se vsichni ohaneji prave 1680/4AA, kdyz tohle nastaveni se pouzivalo uz minimalne za dob gf7800 (3 generace zpet), a dnes je dobre tak leda pro test mainstreamu.

kdyz mluvis o komplexnosti, tak by bylo dobre pridat hry z CB.DE a navic i nastaveni s 8AA, ktere se POUZIVA a hry jsou s nim HRATELNE, nehlede na to, ze uz na 1920/4AA se testoval mainstream pred 2ma lety, takze vytahovat dnes 1680/4AA v souvislosti s 4890 a gtx275 je proste k smichu...

ja klidne priznam ze gtx275 je vykonejsi nez 4890 v nastaveni, ktere zvlada i 98xx/4850, muzes ty priznat ze 4890 je v nastaveni s 8AA nejvykonejsi jednocipovou kartou na trhu?
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Lukfi: ovsem to je udel te karty. U kazde ATi musis pocitat s tim, ze ovladace stoji za prd. Krom toho ME nedozene ztratu 7%. Kdyz se na ten graf podivam, tak vidim, ze Radeon se drzi krom Gridu jen v tech par DX 10.1 hrach, takze pro hrace, ktery na te karte bude hrat alespon 100 her, bude nVidia rychlejsi o tech cca 15%. Radeon ztrati na tom, ze bude postradat kvalitni ovladace a DX 10.1 mu uz nepomuze.

Ssnake: GTX 275 a HD 4890 jsou mainstream, presneji receno vyssi mainstream a ve vetsine pripadu si tyto karty kupuju prave majitele 22" LCD, podivej se treba do threadu o PC sestavach na EHW.

GF9800GT jsem mel a 1680*1050 v zadnem pripade dostatecne nezvlada. Far Cry 2 - 20FPS, Crysis - 20FPS, Witcher - 35FPS. Nic pro me. Jinak s 8xAA jsou Radeony rychlejsi, to uz tu zaznelo mnohokrat, ale je to v dnesni spolecnosti minoritni nastaveni, takze je jim to prd platne. Jdi mezi lidi a zacni se s nimi bavit o AA, ani nebudou vedet, co to je. Takova je situace v realu.

ps: mezi GF 7800 a GF GTX 2xx jsou jen dve generace. Krom toho je to irelevantni, protoze neustale stoupa narocnost her. 1600x1200 bylo kdysy high-end res, dneska je 1680*1050 mainstream a 1920*1200 s 2560*1600 high-end, jenze na ty se vetsinou kupuji dualni karty a 8xAA se uz nepouziva.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

co mas furt s 15%? na Extra HE i CB jasne vyslo 5-7% :)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Rikal jsem, ze hrac bude hrat 100ku her. Ne tech TOP 15, ktere se neustale testuji a na ktere ma ATI jakz takz odladene ovladace. Odecti si na EHW ty DX 10.1 hry a dostanes se ponekud vyse, nez na tech 7%. Ty hovno hrajes, proto nevis, jak katastrofalni ty ovladace jsou ve hrach, o kterych jsi nejspise jeste ani neslysel.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>Sobo: Víš, nesmíš se divit, že tě někdo označí za nVidiota, když se tady oháníš čísly vytaženými z rukávu (kde jsi vzal těch 15 procent? => přiznáváš, že sis je jen tak vymyslel) a šíříš pouliční mýty o ovladačích, které stojí za prd - pokud vynecháme CrossFire, tak v současné době jsou ovladače na velmi dobré úrovni. Problém to byl pouze když byla architektura R6xx nová.
GF9800GT jsem mel a 1680*1050 v zadnem pripade dostatecne nezvlada. Far Cry 2 - 20FPS, Crysis - 20FPS, Witcher - 35FPS.
Ano, vybereme si naschvál tři nejnáročnější hry. Opět obrátím tvůj argument proti tobě: cožpak tři hry reflektují "globální" herní trh?!
Jdi mezi lidi a zacni se s nimi bavit o AA, ani nebudou vedet, co to je.
Testy grafických karet se většinou dělají pro lidi, kteří tuší, k čemu je AA. Opět argument úplně mimo.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Vážení. Dal jsem si tu práci a dohledal (případně dopočítal) průměry ze všech zahraničních recenzí, které jsem našel:

TechReport (průměr, pokud bylo testováno ve více nastaveních, tak jsem zvolil 1680×1050 AA 4x): HD4890 OC (900MHz jádro): o 4% rychlejší, než GTX275
Hardware.fr: průměr 1920×1080 AA 4x: HD4890 o 3% rychlejší, než GTX275
Anandtech: průměr 1680×1050 AA 4x: HD4890 o 15% rychlejší, než GTX275
FiringSquad: průměr 1600×1200 AA 4x (pro L4D testováno jen s AA 8x): HD4890 je o 6% pomalejší, než GTX275 - to jen "díky" tomu, že výsledek DX9 COD4 je pro Radeon "pouze" cca 90 FPS, zatímco GeForce má cca 130 FPS. Pro zajímavost jsem spočetl, jaký by byl výsledek, pokud by se nepočtala tato hra, která je více než hratelná na obou kartách. Pak by HD4890 nebyl o 6% pomalejší, ale o 6% rychlejší. Takže zdánlivé vítězství GTX275 je dáno výkonem v nejméně náročné hře, která je hratelná na všem.
Xbit - nemá v testu GTX275
TweakTown - nemá v testu GTX275
Gamestar.de - nemá v testu GTX275
Guru3D (1600x1200) - GTX275 vychází o 7% rychlejší než HD4890. Opět proto, že ve hře Dead Space dala HD4890 jen 113FPS namísto 150FPS GTX275. Vynecháme-li Dead Space, který je opět nad 100 FPS, vychází obě karty na procento stejně.
EliteBastards - neměli v testu GTX275
Hexus.net - (1680×1050 AA4x) HD4890OC dopadla na procento stejně, jako GTX275 - obě vycházejí o necelá 4% rychlejší, než klasická HD4890
PCPerspective - (1600×1200 AA4x) GTX275 dopadla o 1,6% rychleji, než HD4890

Ufff... tak. Takže tu máme prakticky výsledky všech recenzí, co po netu jsou. V žádné nevychází, že by HD4890 byla o 14% pomalejší, největší rozdíl je 7% a to v testu, kde GTX275 nahnala výkon na nenáročné >100FPS hře. V průměru vychází, že jsou na tom obě karty zhruba stejně, což je výsledek pro HD4890 lepší, než jaký vyšel ve "zmanipulovaných" testech na ComputerBase.

Recenze na PCTuningu tedy vychází jako největší úlet z celého webu...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Lukfi: ano, tech 15% je odhad zalozeny na vykonu ve hrach, na ktere ATi kasle(to jest vsechny krom tech rekneme 50-100 nejznamejsich). Ber to takhle: mezi GTX 275 a HD 4890 je dle EHW 7% rozdil ve vykonu s prihlednutim k tomu, ze se jedna pouze o TOP hry a hned nekolik z nich je kompatibilni s DX 10.1, tudiz Radeonu pomohou. Ty si vazne myslis, ze v neznamych hrach bez DX 10.1 by Radeon ten rozdil udrzel? Hodne naivni predstava.
Lukfi píše:šíříš pouliční mýty o ovladačích, které stojí za prd - pokud vynecháme CrossFire, tak v současné době jsou ovladače na velmi dobré úrovni.
Jsou na jakz takz dobre uvrovni v TOP AAA titulech. Pred chvili jsi sam priznal, ze v Mirrors Edge to je ulet. Kdyz jsme u TOP her, za dva roky ATi porad nedohnala ztratu ve World in Conflict, Company of Heroes, FC2 a podobne. Ty nemuzes rict, ze ovladace jsou dobre(co mas vubec za kartu - Radeon X1950??), protoze nejsi hrac, stejne tak no-X. Nebo jsi snad za posledni rok projel desitky az stovky her, abys toto mohl tvrdit? O tomto se prosimte pobav s uzivatelem Sentenced, ktery uz na toto tema vedl diskuzi s no-Xem.
Lukfi píše:Ano, vybereme si naschvál tři nejnáročnější hry. Opět obrátím tvůj argument proti tobě: cožpak tři hry reflektují "globální" herní trh?!
:) Ja jsem si Ssnakeovu vetu vylozil tak, ze 9800GT staci na vsechno. Tzn. i hry, ktere jsem naschval vypsal. Kdyz zkousim, jestli neco vydrzi, tak to zkousim v tech nejnarocnejsich podminkach, ne? Prijde mi to logicke.
Lukfi píše:Testy grafických karet se většinou dělají pro lidi, kteří tuší, k čemu je AA. Opět argument úplně mimo.
Vetsinu kupni sily tvori idioti, nikoliv lidi jako my. Nejaky odbornik si tu recenzi precte, ale Franta ze Lhotky, kteremu bude pocitac sestavovat, rozdil mezi 4xAA a 8xAA nepozna, takze mu s klidem muze dat GTX 275(jak jsem rekl, za techto podminek je vyhodnejsi). Toto lze dle meho aplikovat na asitak 95% lidi, kteri si nejakou grafiku koupi.

no-X: hezke, za to ti dekujeme. Ale toto nema nic delat s tim, o cem ja poslednich par prispevku mluvim. Toto vsechno jsou AAA tituly, na ktere si ATi dava pozor a na ktere ma pripraveny ovladace. Jakmile ovsem spustis hru, se kterou ATi nepocitala(a tech je vic nez to, co vidime v recenzich), jde vykon Radeonu dolu vice, nez je tomu v pripade GeForce. Opet bych te mohl odkazat na uzivatele Sentenced, protoze ten, jakozto aktivni hrac her, by k tomu mohl neco rici.

btw: tech 15% na Anandtechu pro HD 4890 snad nemysli vazne. Podival jsem se na prvni hru - Call of Duty: WaW a vysledek naprosto odlisny od EHW. Na ostatni hry uz fakt nemam silu koukat, ale dle te metodiky GeForce proste musi vyjit rychleji, je to naprosto logicke a je to dano vyberem her a vysledcich v nich na zaklade ostatnich recenzi. EHW rozhodne duveruji vice nez Anandu...

EDIT: tak jsem schvalne koukal na ty testy a:
techreport: 5 her
hardware.fr: 9 her
anandtech: 6 her
firingsquad: 8 her
guru3d: 8 her
hexus: 5 her
pcper: 5 her

PCTuning: 21 her

Strucne a jasne (ted to bude krute): vsechny tyto recenze jsou uplne na nic(krom PCT, to uz je celkem slusne obsahle). Testovaci vzorek her je prilis maly, a proto extremnim zpusobem zkresluje vysledky. To uz rovnou muzu testovat jednu nebo dve hry... Myslim, ze recenze na PCT neni ulet, jenom daleko vice vystihuje realnou herni situaci, kde hraci nehrajit jenom par TOP her, ale hraji kde co a ovladace ATi nestihaji. EHW ma take o tretinu vice her nez hardware.fr a rozdil je 7% pro GTX 275. PCtuning ma jeste mnohem vice her, proto rozdil narostl ze 7 na 14,3%(nebo tak nejak).
Naposledy upravil(a) Sobo dne stř 8. dub 2009, 22:46, celkem upraveno 2 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo píše:GeForce proste musi vyjit rychleji, je to naprosto logicke
Děkuji, tento argument mi naprosto dostačuje.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

sobo : sry. ale vytahujes extremy z obou stran (100 her vs crysis, fc2 a witcher), ukaz mi hrace ktery hraje 100 her - uz jen cenove to mas 50-150 000, jen za hry...pokud nejsi ultramegawarezak, a to nepocitam ten cas... takze bud je to skolou povinna warezujici smazka, nebo pracujici magor ktery chodi z prace ke kompu a od kompu do prace...

ad ovladace : vsichni vi ze ati ovladace jsou vpoho, radeony pouzivam od rady 9xxx, a nemel jsem jediny problem, 99% je mezi zidli a klavesnici, a zvlast nechapu jak na ati drivery muzou nadavat lidi, kteri nemaji ati kartu :-D ale vi, ze stoji za ***... za to cim dal vic slysim o problemech od lidi, co maji nv karty. rad se priucim kdyz mi napises tech 50 her ktere jsi hral na ati karte a kvuli ovladacum sis to musel zahrat na nv karte.

80% lidi na pct nevi co je AA a jak funguje... navic kdyz nevi co je AA, tezko budou vedet co je 4AA, ale hlavne ze je to v testech a 8AA tam byt nesmi :-) a to ze je v testech OC karet, ktere je jeste min rozsirene, to nikomu nevadi, kde jsou ty casy kdy se na pct resily veci ktere nedelalo ani 1% ctenaru, najednou je to pcblesk pro bfu, ti sezerou vsechno a nemaji neprijemne pripominky.
Sobo píše:...a 8xAA se uz nepouziva.
a kdy se tedy prestalo pouzivat? asi jsem to zmeskal....

tohle je veta, o ktere se tady celou dobu bavime :
Sobo píše: Kdyz zkousim, jestli neco vydrzi, tak to zkousim v tech nejnarocnejsich podminkach, ne? Prijde mi to logicke.
coz NENI 1680/4AA

no-X : presne tohle jsem ted chtel taky pouzit :-D

edit :
Sobo píše:PCtuning ma jeste mnohem vice her, proto rozdil narostl ze 7 na 14,3%(nebo tak nejak).
sam Obr primo v clanku píše:...10%...
Naposledy upravil(a) Ssnake dne stř 8. dub 2009, 19:39, celkem upraveno 1 x.
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Sobo píše:Lukfi: ano, tech 15% je odhad zalozeny na vykonu ve hrach, na ktere ATi kasle(to jest vsechny krom tech rekneme 50-100 nejznamejsich). Ber to takhle: mezi GTX 275 a HD 4890 je dle EHW 7% rozdil ve vykonu s prihlednutim k tomu, ze se jedna pouze o TOP hry a hned nekolik z nich je kompatibilni s DX 10.1, tudiz Radeonu pomohou. Ty si vazne myslis, ze v neznamych hrach bez DX 10.1 by Radeon ten rozdil udrzel? Hodne naivni predstava.
A ty si vážně myslíš, že i nVidia zvládá optimalizovat ovladače i pro všechny ty neznámé hry? Hodně naivní představa. Jen tak mimochodem, sice tolik her nehraju, ale hrál už jsem na Radeonu HD 3850 několik těch "obyčejných", ve kterých se netestuje, a na žádné problémy jsem nenarazil. Takže ono to vůbec nebude tak, jak to tady maluješ ty ;)
Jsou na jakz takz dobre uvrovni v TOP AAA titulech. Pred chvili jsi sam priznal, ze v Mirrors Edge to je ulet.
Nebude to náhodou tím, že Mirror's Edge je dělaný v silné spolupráci s nVidií a je to asi nejdůležitější titul, který nV používá k propagaci svých karet? Jasně, ATI si za to může sama, že nespolupracuje s vývojáři a že nemá nějaký protipól (nebo to jsou DX10.1 hry? bohužel nevím jaký objem spolupráce tam probíhá), ale tohle každopádně není typický představitel toho širokého spektra her, kterým se tu pořád oháníš.
Kdyz jsme u TOP her, za dva roky ATi porad nedohnala ztratu ve World in Conflict, Company of Heroes, FC2 a podobne. Ty nemuzes rict, ze ovladace jsou dobre(co mas vubec za kartu - Radeon X1950??), protoze nejsi hrac, stejne tak no-X.
Hlavně že ty to můžeš říct, když máš GeForce GTX 260 :-D
:) Ja jsem si Ssnakeovu vetu vylozil tak, ze 9800GT staci na vsechno. Tzn. i hry, ktere jsem naschval vypsal. Kdyz zkousim, jestli neco vydrzi, tak to zkousim v tech nejnarocnejsich podminkach, ne? Prijde mi to logicke.
Takže, protože ti karta neutáhne AA v Crysis usoudíš, že ti ho neutáhne ani v méně náročných nebo starších hrách. To má opravdu logiku.
Vetsinu kupni sily tvori idioti, nikoliv lidi jako my. Nejaky odbornik si tu recenzi precte, ale Franta ze Lhotky, kteremu bude pocitac sestavovat, rozdil mezi 4xAA a 8xAA nepozna, takze mu s klidem muze dat GTX 275(jak jsem rekl, za techto podminek je vyhodnejsi). Toto lze dle meho aplikovat na asitak 95% lidi, kteri si nejakou grafiku koupi.
Tak pokud budeš na základě recenzí sestavovat počítač pro někoho, kdo neví, co je to AA, tak výsledky s AA ignoruj. Ale lidé, kteří hrají hry, zpravidla anti-aliasing znají. Těm ostatním idiotům zpravidla stačí Intel IGP.
EHW rozhodne duveruji vice nez Anandu...
Co jiného bychom od tebe mohli čekat. Na základě toho, že to někde dle jiné metodiky vyjde jinak, jak se tobě hodí do krámu / odpovídá tvým preferencím, označíš renomovaný světový server za nedůvěryhodný :mrgreen:
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

no-X píše:Děkuji, tento argument mi naprosto dostačuje.
Wow, koukam, ze jsem to dotahl az na podpis, mazec.

Abych svou hlasku opodstatnil, trochu jsem vysetroval. EHW obsahuje vsechny hry co Anandtech, tedy az na dve. Porovname vysledky:
HD 4890 vs GTX 275 | Anandtech / EHW

CoD:WaW: 79 vs 67 FPS / 45 vs 49 FPS
Crysis Warhead: 31,3 vs 31,7 FPS / 33 vs 38 FPS (anand ma divne nastaveni...)
Fallout 3: 60 vs 53FPS / 64 vs 58FPS (jine rozliseni, ale jinak sedi, srovnavam s Guru3D)
Far Cry 2: 42 vs 40FPS / 52 vs 59FPS
Left4Dead: taky sedi(s Firingsquadem, overte si to, uz se mi to fakt nechce psat)
GRID: 83 vs 69FPS / 100 vs 91FPS (poradi sedi, na EHW GF prohrava mene)

Takze, ve ctyrech hrach ze sesti jsou vysledky Anandtechu podivne. Rikal jsem, ze GeForce v teto metodice logicky musi vyhrat, protoze v techto hrach proste je rychlejsi(v prumeru). Ony vysledky Anandtechu totalne ulitavaj ve srovnani s ostatnimi a narozdil od PCT je to neoduvodnene.

btw: kdyby neco nesedelo, tak me prosimvas omluvte, uz to fakt nedavam... jsem vycerpan
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

koukam tady je to boj s vetrnymi sobi :stupid:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ovšem. Protože GeForce GTX275 musí být rychlejší než Radeon HD4890, je to naprosto logické. V jedné recenzi to tak vyšlo. A veškeré recenze, kde to vychází jinak (více než polovina webu), jsou zmanipulované. Samozřejmě nemá smysl testovat karty za 6000Kč s AA 8x nebo v rozlišení vyšším, než 1680×1050, protože pak by nVidia mohla dopadnout špatně. Také nemá smysl testovat DX10.1 hry, protože to nVidia nepodporuje a takových her není většina. Krom nových DX10.1 her by se neměly testovat ani starší hry, protože tam by taky mohla mít ATi lepší výsledky. Nejlepší je testovat hry, které nikdo nehraje, nikdo je nezná a pokud možno v nízkém rozlišení a s nízkým FSAA, aby jely nad 150 FPS. A pokud i přesto dopadne ATi dobře, je to chybným měřením. K čertu se všemi recenzemi, vždyť je logické, že GTX275 musí být nejlepší. Kdo s tím nesouhlasí, ať požádá Soba o účast v podpisu :-)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Divim se, ze jsi tu hlasku nepochopil. Uznavas tedy, ze bud EHW, nebo Anandtech lze? Maji naprosto odlisne vysledky ve stejnych hrach. Pro Anandtech by to nebyla prvni afera. Kuprikladu v CoD 5 je GTX 275 rychlejsi, to nezpochybnis a je to naprosto logicke, protoze je to proste tak. Kdyz vezmes tri hry, ve kterych vyhrava nVidia a udelas z nich prumer, pak logicky musi vyhrat nVidia. U Anandtechu vyhrala ATi ve hrach, ktere jsou prokazatelne nVidia friendly, tudiz se mi test jevi naprosto neverohodne.
no-X píše:V jedné recenzi to tak vyšlo. A veškeré recenze, kde to vychází jinak (více než polovina webu), jsou zmanipulované.
Myslis ty radoby webiky, ktere otestujou pet her, na zaklade kterych si dovoluji vynaset soudy o globalnim vykonu grafik? Na PCT mas ukazku kvalitne odvedene prace, ti lidi se na to proste nevysrali a jde to videt. Prace kvapna malo platna....

Ad rozliseni: o tomhle jsem nic nerekl, kdyz jsem neco srovnaval, tak to vetsinou bylo v 1680*1050, protoze je to v soucasne dobe zdaleka nejpouzivanejsi rozliseni.

Ad DX 10.1 hry: nerekl jsem, ze je nemaji testovat, ale ze na techto vysledcich nemaji zakladat pomalu tretinu metodiky. Myslis si, ze si clovek koupi HD 4890 a tretinu jím hranych her budou tvorit Hawx, AC a Battleforge? Celkem nainvni predstava. Jde mi o to, ze uzivatel bude z takovehoto testu namlsan na super vykon, ale kdyz nebude hrat jenom tyhle hry, tak bude pak z vykonu zklamany. Takze takove weby v podstate klamou lidi nevhodne zvolenou metodikou testovani.

Ad stare hry: nic proti starsim hram nemam, ale kdyz se jedna o zmetky, ktere maji hnusnou grafiku a jeste horsi hratelnost, vseobecne nejsou prilis oblibene a az podezrele dobre favorizuji ATi, neco to napovida, nemyslis?
no-X píše:Nejlepší je testovat hry, které nikdo nehraje, nikdo je nezná a pokud možno v nízkém rozlišení a s nízkým FSAA, aby jely nad 150 FPS.
Ano, jako treba tohle, ze? - Obrázek
no-X píše:A pokud i přesto dopadne ATi dobře, je to chybným měřením. K čertu se všemi recenzemi, vždyť je logické, že GTX275 musí být nejlepší. Kdo s tím nesouhlasí, ať požádá Soba o účast v podpisu
Precti si to jeste parkrat, mozna ti to dojde. A pokud ne, tak je mi te lito.

A jeste neco:
no-X píše:V tomhle testu se žádné "zázračné" nárůsty nekonaly, jen začalo fungovat pořádně CF v CoJ, jinak byly výsledky stejné. To, o čem mluvil Sobo, byl test na PCGH.
Vazne? Tak proc jsi je pak sam oznacil za zazrak?
Obrázek

Jinak ja mel na mysli toto:
no-X píše:Bericht: ATi Catalyst 9.x Beta

Test 8.10, 8.11, 8.12 a 9.x beta. Patrné jsou obzvlášť výrazné nárůsty výkonu při FSAA v Crysis Warhead a Call of Juarez. Zlepšení je znatelné i u Far Cry 2 (podle všeho to ale vypadá, že v grafu pro HD4870 s AA je prohozený výsledek 8.10 s 8.12) a ve Stalker Clear Sky je znát, že každý dlaší driver mírně zlepšuje výkon při FSAA (nebylo by špatné, kdyby se tenhle trend ještě nějakou dobu držel)
Mluvis o tomto grafu:
Obrázek

Samozrejme, ze veskery vykon navic je z duvodu AF bugu. Testoval to jak PCGH, tak Computerbase a byla z toho celkem slusna afera.
no-X píše:ale tenhle blud uvádím tady na fóru na pravou míru už potřetí...
Aha, takze uvest na pravou miru = napsat, ze doslo k zazracnemu narustu vykonu a ovladace pochvalit?
no-X píše:Samozřejmě nemá smysl testovat karty za 6000Kč s AA 8x nebo v rozlišení vyšším, než 1680×1050, protože pak by nVidia mohla dopadnout špatně. Také nemá smysl testovat DX10.1 hry, protože to nVidia nepodporuje a takových her není většina. Krom nových DX10.1 her by se neměly testovat ani starší hry, protože tam by taky mohla mít ATi lepší výsledky. Nejlepší je testovat hry, které nikdo nehraje, nikdo je nezná a pokud možno v nízkém rozlišení a s nízkým FSAA, aby jely nad 150 FPS. A pokud i přesto dopadne ATi dobře, je to chybným měřením. K čertu se všemi recenzemi, vždyť je logické, že GTX275 musí být nejlepší.
Tuhle kupu sracek(uprimne nechapu jeji smysl, asi jsis po jejim napsani myslel, jak jsi strasne chytry a jak jsi mi to pekne nandal) muzu snadno obratit:
Aby ATi karty v recenzich dosahly slusneho vykonu, museli recenzenti zajistit hned nekolik podminek: muselo se testovat jen nekolik malo her(v idealnim pripade 5 - hexus, pcper, anandtech), z nichz co nejvice muselo podporovat DX 10.1, protoze by karty jinak nedokazali s konkurenci udrzet krok. Rovnez se muselo sahnout k celkem nesmyslnemu testovani s 8xMSAA, protoze v mnohem dulezitejsim a vice pouzivanejsim 4xMSAA nejsou ATi karty dost rychle na to, aby konkurenci dokazaly porazit. V pripade, ze ani to nestacilo, pouzily se falesne vysledky(anandtech), aby ATi nakonec stejne vyhrala.

K memu argumentu o testovacich metodikach - 5-9 vs 21 her, jses nejak zapomnel vyjadrit. Nebo mi hodlas rict, ze tech par her od ostatnich serveru poda uzivateli realnejsi predstavu o vykonu karty?
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

Sobo píše:...je to naprosto logicke, protoze je to proste tak. Kdyz vezmes tri hry, ve kterych vyhrava nVidia a udelas z nich prumer, pak logicky musi vyhrat nVidia.
sam pct mi ukazal ze 90:100 + 90:100 + 90:100 = 95:100
neveril jsem tomu, ale je to logicke, protoze je to proste tak
Sobo píše:Myslis ty radoby webiky, ktere otestujou pet her, na zaklade kterych si dovoluji vynaset soudy o globalnim vykonu grafik? Na PCT mas ukazku kvalitne odvedene prace, ti lidi se na to proste nevysrali a jde to videt. Prace kvapna malo platna....
vsichni vi, za kterou barvu kope obr, takze kvalita nekvalita - tenhle test neberu vazne i kdyby byl pravdivy
Sobo píše:Ad rozliseni: o tomhle jsem nic nerekl, kdyz jsem neco srovnaval, tak to vetsinou bylo v 1680*1050, protoze je to v soucasne dobe zdaleka nejpouzivanejsi rozliseni.
Ad DX 10.1 hry: nerekl jsem, ze je nemaji testovat, ale ze na techto vysledcich nemaji zakladat pomalu tretinu metodiky.
a ja jsem myslel, ze je to TEST, a ten se dela na tom NEJ, aby se dosahlo limitu, sam jsi napsal :
Sobo píše:Kdyz zkousim, jestli neco vydrzi, tak to zkousim v tech nejnarocnejsich podminkach, ne? Prijde mi to logicke.
a jestli nekdo nepodporuje rok stary standart, jeho problem
Sobo píše: Myslis si, ze si clovek koupi HD 4890 a tretinu jím hranych her budou tvorit Hawx, AC a Battleforge? Celkem nainvni predstava. Jde mi o to, ze uzivatel bude z takovehoto testu namlsan na super vykon, ale kdyz nebude hrat jenom tyhle hry, tak bude pak z vykonu zklamany. Takze takove weby v podstate klamou lidi nevhodne zvolenou metodikou testovani.
a kazdy druhy ma doma i7, protoze jinak test na i7 lidi zbytecne namlsa na vykon, ktery ty karty nemaji sanci dosahnout u lidi doma a budou zklamani. takze vsechny testy na i7 klamou lidi
Sobo píše: Ad stare hry: nic proti starsim hram nemam, ale kdyz se jedna o zmetky, ktere maji hnusnou grafiku a jeste horsi hratelnost, vseobecne nejsou prilis oblibene a az podezrele dobre favorizuji ATi, neco to napovida, nemyslis?
kdybych si mel vybrat mezi jerichem a mirrors edge, volim "stare" jericho, takze i starsi hry muzou zajimat MNOHO lidi. a ze nv starsi hry nepodporuje, me vubec nezajima
Sobo píše:
no-X píše:Nejlepší je testovat hry, které nikdo nehraje, nikdo je nezná a pokud možno v nízkém rozlišení a s nízkým FSAA, aby jely nad 150 FPS.
Ano, jako treba tohle, ze? -
ale no tak...1280/1AA tady nikoho nezajima
Sobo píše: Tuhle kupu sracek....
v tomhle musim drzet basu s no-xem (a nasim ati tymem), protoze co napsal tu vsechno zaznelo, zadne vymysly nebo % tahane z rukavu :-)
Sobo píše: K memu argumentu o testovacich metodikach - 5-9 vs 21 her, jses nejak zapomnel vyjadrit. Nebo mi hodlas rict, ze tech par her od ostatnich serveru poda uzivateli realnejsi predstavu o vykonu karty?
vic nez 21 her z jednoho serveru mi pomuze 5x 5-9 her s ruznymi testy/postupy, aby se vyloucilo napr. "napomahani" jenodho z nich
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“