Vytvoření image disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

Dzin píše:kopíruje to hdd 1:1 je to clon, vše musi byt tak jak bylo predtim :)
Jj už sem si to zkusil parádní věc škoda,že sem an to nepřišel dřív ušetří to tuny práce :-)
CPU:Athlon64 X2 4200+,MB:Foxconn C51XEM2AA,
GK:BFG 8800GTS GPU:640,Ram:950 2xSeagate 200GB,SATA,4GB ram Transcend 800Mhz,Wather Cooling
Reptile
Začátečník
Začátečník

Re: Vytvoření image disku

Příspěvek od Reptile »

tak mam ghost 14, vytvořenej image Céčka, ale zaboha envim kde je nebo jak udělat nějakou utilitku kterou bych přihrál na bootovací flashku aby až zformatuju céčko sem tam v klidu tou utilitou nahrál ten image.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Reptile píše:tak mam ghost 14, vytvořenej image Céčka, ale zaboha envim kde je nebo jak udělat nějakou utilitku kterou bych přihrál na bootovací flashku aby až zformatuju céčko sem tam v klidu tou utilitou nahrál ten image.
ghost 14 funguje trochu (úplně) jinak než dřívější verze. poslední použitelný ghost pro komfortní klonování jsou 8 a 11.5, cokoli ostatního je hrůza
ignorelist: kremrole a dezoláti
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

no zrovna koukam. tak zkusim mrknout na tu 11.5.

doufam že tam bude někde něco jako boot utility abych to mohl nahrát na flashku a pak tim případně nahrát data z image na céčko.

//edit
asi sem uplnej kreten ale fakt nevim jak na to. je tam víc souboru. tak jako logicky sem spustitl ghost32.exe a pak co dal?
dal jsem local ->disk->to image
ale pak vyjede tabulka jako s dvěma diskama a říka že ta velikost ej stejna.. jen jedno má nazev hdd a druhé os volume. ale tak jak mam vědět co je kterej partition? takže mi jsem ještě zkusil
local->partition-> to image a zase divna tabulka s dvěma totožnyma diskam, tak jsem zvolil opět os volume, a vybral už C:\ ale při vytváření to držkovalo na něj lock...takže předpokladam že bych to měl asi dělat v dosu..

takže mam nahrat ten soubor ghost.exe na bootovací flashku a dělat z dosu?

jě někde přesnej návod a vysvětlení? thx
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
jarinek
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od jarinek »

Já používám bootovací cd hiren's boot,je na něm spousta utilit pro správu disků,včetně Norton Ghosta.Je to super záležitost,používám od doby co nemám disketovku,to jsem bootoval ghosta z diskety. :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak samozřejmě že je třeba to spustit z bootovacího cd nebo flashdisku, udělat image systémového disku za běhu je nesmysl. a ano, Hiren's bootcd je výborné...
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

mno a jak se mam vyznat v tom menu? jako připadam si jako kretén. je tam tolik možností a ja nevim jak ma postupovat
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, já myslel že to je docela intuitivní... máš možnost buď zálohovat partišnu nebo celej disk, do image nebo zase do partišny nebo na disk, všechny ostatní volby jsem snad nikdy nepotřeboval
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

tak zase prudim... jakou verzi ghostu si mam přesně sehnat? protože mam disky v AHCI modu tak aby to pak v dosu viděl...
Mtss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Mtss »

kocourleo píše:Zkus Clonezillu, je free:

http://download.tuxfamily.org/gpartedclonz/

super nastroj. Jedine co je potreba je vytvaret image na USB disk a nasledne vypalit. Prave to delam a vypada to zatim perfektne.
PC:Intel Core i7 3770k, AS-Rock P67 Professional, Kingston HyperX 2x4GB Ram DDR3 1600 dual channel, 240GB HyperX, R9 290, Seasonic X-660W, 3x Acer 22", LG BD-RE GGW-H20L, Harman/Kardon AVR2000, Inifinity Kappa 7.2i
NAS + KODI: A4-5300, 6GB Ram, 4x4TB WD Green via Adaptec 3405 Raid 5
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Reptile píše:tak zase prudim... jakou verzi ghostu si mam přesně sehnat? protože mam disky v AHCI modu tak aby to pak v dosu viděl...
Ve tvem pripade bych spis volil alternativu Acronis, staci ti Home verze.
Nema na rozdil od Ghosta problem se starsim ani novejsim HW, Navic moznost vyrobeni boot flashky atd.

8-8,5 verze Ghosta u nejakych NB jede pouze v rychlosti USB 1.1 i kdyz Nb ma USB 2.0 a zaloha image nebo obnova je nekdy zalezitost treba i 3 hodin. Na tom samem NB treba Acronis je hotov za 20 minut.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

já si prostě vzal jiný disk, na ten jsem dal kopírovat partition s win a bylo hotovo, dalo se z toho bootovat atd. Při práci se systémovým oddílem se wizard nahrál do ramky a rebootoval.
dělal jsem to v Partition Wizard Home Edition 5.0
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“