-!- O2 ADSL - info,problémy,řešení -!-

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

-!- O2 ADSL - info,problémy,řešení -!-

Příspěvek od Dex_Holland »

chtěl bych otevřít téma jak jste spokojeni se službou adsl od společnosti 02.
pište prosím svoje dojmy a zkušenosti :)
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: O2 adsl

Příspěvek od Caderom »

Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

díky za odkaz. Trošku jsem si to projel. Přišel mi dopis že ma nárok na zvyšeni rychlosti netu který mi doposud jel na rychlosti 3MB na 8MB. Kouknu na muj učet a tam vidím tarif 8MB. Změním po telefonu, net 4 dny nefunguje, pak najede ( nebudu vypisovat to že chyba je jednou na mé straně, podruhé na jejich... ) a ve finále mam 4MB. Samozřejmě chyba ná mé straně, byť je vše nastaveno podle návodu od O2. :(
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

hm něco tak jednoduchého že tvoje linka víc nedá tě nenapadlo? :roll: :)

jinak jsem ti upravil název - jelikož takových témat tady už bylo hromada tak z toho tvého uděláme oficiální thread - snad ti to nebude vadit.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: O2 ADSL - zkušenosti,problémy,řešení

Příspěvek od Maddogg »

Tak nakonec jsem byl donucet k službě ADSL od O2 (nebo spíš má sestra, která potřebuje stabilní připojení kvuli pracovním hovorum, což zdejší wifi nebylo..). Objednávka proběhla standartně přišel mail že služba je aktivovaná ke dni 2.4. Den později přišel samoinstalační balíček. Po hodině zkoušení o spojení sem nakonec podlehl a zavolal na O2 zda jsem tak hloupý a nedokážu zapojit 4 kabely a proklikat se instalací nebo o co vlastně jde. Bylo mi řečeno že linka ještě není aktivovaná. Říkám si no co počkám do zítra. Linka samozřejmě stále nefunkční, čekám tedy další dny až mi to opět nedá a volám na o2. Linka stále není aktivovaná, ale předpoklad co operátorovi vyhodil počítač je 8.4. Co z toho vyplývá? Že poskytoval je natolik solidární že pošle 2x mail s tím že linka je aktivovaná nejprve k 2.4 pak k 7.4, dnes je 10.4 a linka stále nefunkční. To by bylo asi vše ke zkušenostem s O2.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Jinak ještě podotýkám že do určité míry jsem schopen problémy řešit takže pokud budete chtít můžete se na mě zatím v SZ obracet s problémy či kvůli informacím.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Weslo píše:hm něco tak jednoduchého že tvoje linka víc nedá tě nenapadlo? :roll: :)

jinak jsem ti upravil název - jelikož takových témat tady už bylo hromada tak z toho tvého uděláme oficiální thread - snad ti to nebude vadit.
To víš že mě to napadlo :roll:
Jenže jsem si to na jejich doporučení nechal otestovat a výsledek byl ten, že linka je schopna zvládnout 9 MB. Je mi jasné že net nepojede přímo a přesně 8MB ale že by necelou polovinu :|

ne nevadí, spíš naopak
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Hm tak asi není problém u nich ale u tebe.Kdyžtak tel. v SZ. :)
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ADSL O2 vypadky cca po 30minutach

Příspěvek od kul1k »

zdravim doufal sem ze se to nestane ale mam problem s pripojenim hned od zacatku pada connect vzdy staci vlezt do modemu a ulozit znovu nastaveni. a opet jede

modem slavnej huawei echolife520i

edit:tak te se mi stalo ze connect padl cca po 2 minutach
edit2: ted sem bez problemu hral hodinu tak to byly treba pocatecni veci :)
edit3: tak nebyly, ma nekdo nejaky rady?

// připojil jsem to do správného threadu - Weslo
NB:Acer Aspire V3 571G
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: -!- O2 ADSL - info,problémy,řešení -!-

Stavil se kámoš, projel nastavení modemu. Uznal že byl dobře nastaven. Den před jeho návštěvou po hovoru s pracovníkem O2 ( samozřejmě již trochu ostřejším aby bylo jasné že není zákazník moc spokojený :roll: ) se net záhadně zrychlil ze 4 na 6 mb...no do 8mb to má ještě dost daleko, ale aspoň že to. Už se naštěstí řeší WIFI.
Zkušenost s O2 co se týče netu (tak i mobilu na paušál) velmi špatná. Nechápu jak tato firma může mít tolik zákazníků.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Dex:Asi proto že narodíl od ostatních firem investovala do infrastruktury všude a ne jen ve velkých městech. :)
btw. proč si myslíš že kámoš ví o modemech víc než člověk z podpory O2?
kul1k:bez splitteru se to chová stejně?Paralelky zapojené nemáš?
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

bez splitteru to vyzkousim, a nevim bohuzel co sou paralelky
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

paralelní telefonní přístroje.tj. pokud doma pevnou používáte a máte jich víc.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

abych přidal také trochu zkušeností.
Doma máme ADSL už od počátku, kdy se začínalo tušim s 512kb/s až do dneška.
Ceny příjemně klesají, výpadky byly za tu dobu jen zřídka - dvakrát do roka na pár minut.
Já sem spokojený, žádný servery mi neblokují, neomezují, rychlost je stále stejná ráno - večer nějakou agregaci nepocituju.
Jediný co mi vadí je, že mi každou chvilku někdo volá na pevnou linku. 3x týdně volá O2 jestli nechcem O2TV.
Naposledy upravil(a) Zub dne sob 18. dub 2009, 13:15, celkem upraveno 3 x.
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

weslo : no protože člověk z O2 mi po telefonu tvrdil že mam modem značky sagem, byť jsem jim tam již několikrát říkal že mam modem jiný, svůj a oni si to tam udajně i zaevidovali.
Ale netvrdím že kamoš ví víc než někdo od O2, ale on to viděl na vlastní oči, projel nastavení a neřešil to po telefonu. :)

Jejich vtíravá reklama mi též leze krkem. Není týden kdy se nevěnuji promazávání spamu na mobilním telefonu s tím, že mám vyhrát bmw, že mám koupit ještě kupon za tolik a tolik abych volal levněji, že nyní zrychlují atd...
Ale v tomto není 02 vyjímkou, mam dojem že pevnou linku máme už jen pro odříkání atraktivních nabídek na vyzkoušení ponožek, nádobí, bankovních služeb atd :)
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

tak weslo diky musim zaklepat na drevo ale celej den to drzi nepadlo to jeste takze to bylo asi splittrem
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Dex_Holland píše: Ale netvrdím že kamoš ví víc než někdo od O2, ale on to viděl na vlastní oči, projel nastavení a neřešil to po telefonu. :)
No víš dexi ten člověk na technické podpoře vidí druhý konec té linky takže je mu jasné kde je problém. :)
Tvůj problém bude patrně v tom že se tvůj modem nekorektně domluvil s DSLAMem na standardu komunikace.Hledej tedy nastavení ADSL mode a tam nastav ADSL2+/g.dmt.bisplus/G 992.5.
Až(jestli) to budeš mít dej vědět.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Pridam svoji skusenost s Pripojenim k netu na male vesnici a ted ve meste :)

1,vytacene pres Telecom
Rychlost: skoro porad na max,takze ubohost :)
Stabilita: vzdy dostupne,pokud teda nekdo netelefonoval :)
Jednani: bez problemu

2,Wi-Fi pres http://www.waa.cz
Rychlost:128 kbps obednano,jelo to max polovicni rychlosti
Stabilita: vypadky spojeni,horsi pocasi = internet nejde
Jednani: neberou telefony,reklamace neresi atd..

3,Wi-fi,ale poskytovatele si nevzpomenu
Rychlost: 256 kbps obednano,rachlost max 3/4
Stabilita: spis neslo nez slo,po 14dnech zruseno
Jednani: vcelku solidni

4,CDMA od O2
Rychlost: i pres pridavnou antenu jak kdy (vlastnost technologie)
Stabilita: spojeni skoro porad,vypadky minimalne
Jednani: technik vzdy poradil.

5,ADSL od O2
Rychlost: obednano 2Mb Extreme,linka na 80% maxima(coz je normalni)
Stabilita: za 2 roky net nesel asi 3h,nahlaseni zavady hned vyreseno
Jednani: Vyborne
-pote prechod na 4Mb Extreme,max linky 3,5Mb jinak vse OK
-pote prechod na 8Mb Normal,max linky 3,5Mb jinak vse OK
-Weslo poradil,poladil,pomohl :D a stabylne 6Mb

6,ADSL od O2 - stehovani do mensiho mesta
Rychlost: obednano 8Mb v akci za 500kc
Stabilita: zatim nezapojeno
Jednani: dokonce mam od technika soukrome cislo :) tomu se rika jednani
- net 2 mesice nezapojen,cekalo se na rozmrznuti zeme a na konci mesice ma bejt vykop kabelaze k domu..

Obecne muzu rict ze pokud clovek ma aspon torchu pochopeni s pracovnikem O2 podpory(idelane vola rovnou technikovy) a zna princip fungovani ADSL a co nezna to mu Weslo poradil :) tak muzu O2 ADSL jen doporucit..
PS: ne za vse muze O2,me nejvice pomohlo zmenit mohem,vyhodit spliter a jinej kabel odezdi k modemu...
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Mk52
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mk52 »

Zdarec potřebuju poradit mam net od O2 16M modem mam vlastní Asus WL-600g.Při měření to ukazuje tak mezi 11 až 12 M stahuju 1,6MB/s to je v poho ale stabilita je taková divná.Tak asi minimálně jednou za den se odpojí.Tak po minutě se zase spojí ale mě to štve někde sem čet že je to linko a někdo zase říkal že je to modemem.Neni to nic závažného ale otravuje mě to.Dík za rady.
Zakladní deska:GIGABYTE GA-MA78G-DS3H (Rev. 1.0),Procesor: AMD Athlon 64 X2 5400+ BE @3,2Ghz AM2,Paměť: Corsair 4096MB DDR2 800MHz 5-5-5-12 2T Dual Channel, Grafciká karta:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB,Disk 1:HDD WDCaviar XL WD1600JS 160GB SATA II Disk2:WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA II 16MB , Zdroj: 560W
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

může to být obojím ... ale bez toho aby si zkusil jinde modem to nelze zjistit.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“