Velký problém s externím hdd maxtor 1tb
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- B.P.
- Začátečník

-
Velký problém s externím hdd maxtor 1tb
ahoj ,mám velký problém s tímto hdd-mám na něm uloženo 850 gb dat -některá z nich jsem zrovna dnes chtěla vypalovat
hdd jsem zapnula normálně se obvevil v tento pc i sem jen otevřela najednou ale se tento pc sekl-když jsem se podívala na zem leddioda u hdd se sekla-normálně lítá nahoru a dolu ale ted se prostě v půlce zasekla a bylo chvíli slyšet divné cvakání(tohoto chování jsem si už u hdd všimla ale šlo jen o drobné zaseknutí a tak jsem si tím nelámala hlavu.TAk jsem hdd vypnula a zapnula a stále nic -po druhém zapnutí se už zasekl hned na začátku-ani nr nestačil pořádně načíst- když jsem na něj v tento pc klikla napsalo to eror-hdd G NENÍ PŘÍSTUPNÝ- PARAMETR NENÍ SPRÁVNÝ - ale přitom tenhle hdd má jinou ikonu a vždy měl písmenko F: ,zkusila jsem ho tedy připojit k notebooku s vistou - připojit se správně se načetl-měl i správnou ikonu atd... šla jsem dovnitř a všechny mé soubory tam byli -ovšem když jsem zkoiušela z něhgo něco zkopírovat samozdřejmě se zase začal sekat -takže nic kopírovat nelze .Poardíte mi prosím co s tím? existuje nějaký program na xp který prozatím opraví hdd (aby se nesekal-neodpojoval) a abych alespon nějaká data z něho mohla přesnunout či vypálit? a pak až ho třeba poslat nějaké firmě ??? prosííím pomooooc ,předem díky moc
hdd jsem zapnula normálně se obvevil v tento pc i sem jen otevřela najednou ale se tento pc sekl-když jsem se podívala na zem leddioda u hdd se sekla-normálně lítá nahoru a dolu ale ted se prostě v půlce zasekla a bylo chvíli slyšet divné cvakání(tohoto chování jsem si už u hdd všimla ale šlo jen o drobné zaseknutí a tak jsem si tím nelámala hlavu.TAk jsem hdd vypnula a zapnula a stále nic -po druhém zapnutí se už zasekl hned na začátku-ani nr nestačil pořádně načíst- když jsem na něj v tento pc klikla napsalo to eror-hdd G NENÍ PŘÍSTUPNÝ- PARAMETR NENÍ SPRÁVNÝ - ale přitom tenhle hdd má jinou ikonu a vždy měl písmenko F: ,zkusila jsem ho tedy připojit k notebooku s vistou - připojit se správně se načetl-měl i správnou ikonu atd... šla jsem dovnitř a všechny mé soubory tam byli -ovšem když jsem zkoiušela z něhgo něco zkopírovat samozdřejmě se zase začal sekat -takže nic kopírovat nelze .Poardíte mi prosím co s tím? existuje nějaký program na xp který prozatím opraví hdd (aby se nesekal-neodpojoval) a abych alespon nějaká data z něho mohla přesnunout či vypálit? a pak až ho třeba poslat nějaké firmě ??? prosííím pomooooc ,předem díky moc
- B.P.
- Začátečník

-
Re: Velký problém s externím hdd maxtor 1tb
a tohlo mám v prohlížeči událostí :chyby
Zařízení \Device\Harddisk2\D má chybný blok
a
Struktura systému souborů disku je poškozena a je nepoužitelná. Je nutné na svazek G: spustit nástroj chkdsk.
existuje na to něco ? abych to na chvíli jakoby zpravila? nebo firma ?předem moc děkuju
Zařízení \Device\Harddisk2\D má chybný blok
a
Struktura systému souborů disku je poškozena a je nepoužitelná. Je nutné na svazek G: spustit nástroj chkdsk.
existuje na to něco ? abych to na chvíli jakoby zpravila? nebo firma ?předem moc děkuju
- B.P.
- Začátečník

-
nebo je jen jediné řešení a to poslat to odborné firmě ?
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
dej si vlastnosti teho disku a v nastrojich dej zkontrolovat disk treba pomuze
- B.P.
- Začátečník

-
mám to riskovat(nemůže se to ještě zhoršit)?a půjde to vůbec,když se mi ten disk po chvíli sekne (a v tu chvili je nečitelný)?? díky
- Max Casper
- Začátečník

Nedá se ten disk vymontovat a připojit normálně? Co ukazuje S.M.A.R.T.?
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- B.P.
- Začátečník

-
nedá bohužel-už jsem to zkoušela ale nešlo to -byly tam mřížky,dnes jsem si objednala tu firmu která obnoví data z poškozených hdd
- B.P.
- Začátečník

-
takže dnes mi z té firmy volaly a řekli že z tohoto hdd půjdou data obnovit těžce (že je prý rozdělen na 2x500gb a ře je jedne v háji a je špatné nějaké raid pole a hlavičky u toto jednoho ) a prý by to stálo 26000kč (5 nů) nebo 16000kč 14 dnů - tak jsem jim řekla že to ne a at mi ho pošlou spátky-takhle teda přeplácet určitě nebudu-ted jsem si objednala wd 1tb + box za 3100kč .
Nevíte zda existuje něco jako program který by hdd na chvíli opravil ? třeba na chvíli opravý ty hlavičky nebo to raid pole ,sektory(pokud by to pomohlo) aby se nesekal a šlo z něj třeba něco přesunout ? něco co podobného co nato mají oni a nebo popř. něco co bych mohla udělat z hdd -třeba šoupnout do mrazáku či něco podobného-nevíte co by zabralo????(formát by nepomohl? děkuji
pokud nic není -nedá se nic dělat,ale byla by to škoda
Nevíte zda existuje něco jako program který by hdd na chvíli opravil ? třeba na chvíli opravý ty hlavičky nebo to raid pole ,sektory(pokud by to pomohlo) aby se nesekal a šlo z něj třeba něco přesunout ? něco co podobného co nato mají oni a nebo popř. něco co bych mohla udělat z hdd -třeba šoupnout do mrazáku či něco podobného-nevíte co by zabralo????(formát by nepomohl? děkuji
pokud nic není -nedá se nic dělat,ale byla by to škoda
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi smířený/á s tím, že data nemusí jít získat zpátky, zkus tu mrazákovou metodu, kdy ho strčíš na chvíli (nějak ale předem zvodotěsnit, aby do něj nic nenateklo) do mrazáku. Je velká šance, že pak na chvíli poběží, ale taky možná ne.
Anebo jen kecali a je v háji jen elektronika, ale to se mi moc nezdá.
A pokud ty data chceš, můžeš koupit tentýž ext. box, rozdělat disk, v bezprašném prostředí v rukavičkách přendat plotny z mrtvého na nový a doufat, že to půjde. Anebo si to zaplatit u odborníků.
Anebo jen kecali a je v háji jen elektronika, ale to se mi moc nezdá.
A pokud ty data chceš, můžeš koupit tentýž ext. box, rozdělat disk, v bezprašném prostředí v rukavičkách přendat plotny z mrtvého na nový a doufat, že to půjde. Anebo si to zaplatit u odborníků.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- B.P.
- Začátečník

-
jj právě že s tím smířená jsem -za zkoušku tedy nic nedám -já si také myslím že to zase takhle hodně zlé být nemůže-spíš oni přeháněly-chtěli si vydělat -no uvidíme