Zasychani inkoustu u inkoustovek - nejake zmeny?

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
NiX
Začátečník
Začátečník

Zasychani inkoustu u inkoustovek - nejake zmeny?

Příspěvek od NiX »

mozna blby dotaz, ale je uz u inkoustovek nejak vyreseny problem se zasychanim inkoustu? kdyz sem mel inkoustovku, kazdou chvili zasychal inkoust a od te doby k nim mam velkou neduveru a pouzivam radeji laser na CB texty a fotolab na barevne. ale nevadilo by mi mit vse v jednom doma na stole. jen to zasychani je pro mne velkej vykricnik...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Zasychani inkoustu u inkoustovek - nejake zmeny?

Příspěvek od zombux »

ne, už z principu funkce inkoustu se tohle řeší dost blbě, respektive nestojí to za řešení když nová tiskárna stojí pár stovek
ignorelist: kremrole a dezoláti
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Mě se teda ještě nestalo, že by mi na nějaké tiskárně zaschnul inkoust.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Musím říct, že ty novější tiskárny to maj šéfovaný trošku lépe. Staré Epsony řady Cxx SX/UX, to bylo opravdu peklo. Dneska ten inkoust vpořádku vydrží i měsíc. Toner je ale toner. Máme ho v domácí tiskárně, na kterou nekladem nároky určitě přes rok, a nic :razz: tiskne jak pominutá.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Smith píše:Mě se teda ještě nestalo, že by mi na nějaké tiskárně zaschnul inkoust.
no jasně, protože tiskneš pořád, ale když někdo tiskne párkrát za rok, tak má s inkoustem problém.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

U mé bývalé HP 930C z roku 2001 odkapávaly cartridge, nevím jestli to tak mělo být nebo byla vadná. Každopádně po 4 letech pod prostor pro cartridge nakapalo na několik lžiček tuhého inkoustu (HP 930C má v tom prostoru nekrytou hřídel na podávání papíru, která tak byla pěkně zasviněná). Jenom dodám, že u této tiskárny byla tisková hlava součástí cartridge. Tiskárna byla využívaná celkem málo.

zombux: obyčejná nová inkoustová tiskárna stojí málo, ovšem kvalitnější multifunkčka s LAN rozhraním už je o něco dražší
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

zombux píše:no jasně, protože tiskneš pořád, ale když někdo tiskne párkrát za rok, tak má s inkoustem problém.
no, prakticky v té mé zmizí cartridge černého inkoustu do měsíce :-D

Ale pokud někdo tiskne velmi málo, tak si myslím, že není problém jen tak cvičně jednou za měsíc vytisknout jednu A4 a pak tyhle problémy určitě nehrozí.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Smith píše:Ale pokud někdo tiskne velmi málo, tak si myslím, že není problém jen tak cvičně jednou za měsíc vytisknout jednu A4 a pak tyhle problémy určitě nehrozí.
jo, přesně to doporučuju i já.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Tak já používám Canon i550, nevím jestli se řadí mezi staré nebo nové (mám ji asi 5let) a se zasycháním inkoustu jsem problém nikdy neměl... a to tisknu jen velmi málo, klidně půl roku netisknu. Jo používám levný inkoust za 40,-Kč.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“