4GB ram
- osoba123
- Nováček

-
4GB ram
mám možná hloupej dotaz ale lamu si s tím hlavu.
předem mám tenhle hardware:
MSI G33m-FI MS 7357 , Pentium Dual-Core E5300 2,6GHZ ,ASUS EN9600GT 512mb, 2x DDR2 Partiot 2GB kit (2 x 1GB Kit) CL5 PC2-5300
měl jsem pouze 2gb ram ale dokoupil jsem další tu samou dvojici (tak že mám 4x 1gb) a deska mi pobere max 8GB
mám v biosu tohle: Physical Memory 4096MB ale Usage Memory pouze 3328MB
poradí mi s tím někdo prosím? když jednu paměť( ať je to jakákoliv ) vyndám tak jsou hodnoty stejné ale jakmile mám těch 4096MB tak to hlásí tohle.
nevím kam se ztratilo tech zbývajících neco přes 700mb? a proč když tam nechám jen 3gb ram tak jsou hodnoty stejné? nekdo mi poradil funkci Memory Remap ale tu v biosu bohužel nemám
http://eu.msi.com/index.php?func=prodde ... od_no=1184
http://www.patriotmemory.com/products/d ... 601&type=1
http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=35300
předem mám tenhle hardware:
MSI G33m-FI MS 7357 , Pentium Dual-Core E5300 2,6GHZ ,ASUS EN9600GT 512mb, 2x DDR2 Partiot 2GB kit (2 x 1GB Kit) CL5 PC2-5300
měl jsem pouze 2gb ram ale dokoupil jsem další tu samou dvojici (tak že mám 4x 1gb) a deska mi pobere max 8GB
mám v biosu tohle: Physical Memory 4096MB ale Usage Memory pouze 3328MB
poradí mi s tím někdo prosím? když jednu paměť( ať je to jakákoliv ) vyndám tak jsou hodnoty stejné ale jakmile mám těch 4096MB tak to hlásí tohle.
nevím kam se ztratilo tech zbývajících neco přes 700mb? a proč když tam nechám jen 3gb ram tak jsou hodnoty stejné? nekdo mi poradil funkci Memory Remap ale tu v biosu bohužel nemám
http://eu.msi.com/index.php?func=prodde ... od_no=1184
http://www.patriotmemory.com/products/d ... 601&type=1
http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=35300
- zombux
- Odborník PCT

Re: 4GB ram
máš 32bit systém, tohle je normální. plné 4GB a víc lze využít jen s 64bit systémem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- osoba123
- Nováček

-
to je mi jasný ale nejde o system ale o bios
to že 32bit neumějí 4gb je mi jasný ale neni mi jasný to co hlásí bios
- zombux
- Odborník PCT

co hlásí bios je irelevantní, ten hlásí kraviny ve více případech než jen při detekci paměti, to vůbec neřeš.
- osoba123
- Nováček

-
no zajímavej názor ale proč to zrovna hlásí jen když tam mám 4gb? že třeba při 3gb je to v pohodě?
- Stano K.
- Středně pokročilý

No ono tá hláška ti hlási že aj keď tam máš fyziky tam máš 4GB RAM máš na využitie iba cca 3GB, ako ti bolo poradené kým nemáš 64bit OS nemá to zmysel nejak riešiť.
- osoba123
- Nováček

-
neruzumim tomu ze kdyz mám resetovanou desku nepřipojené disky tak to hodí tohle, jak by ten bios poznal co mám za system? jedině telepaticky si může myslet že na disku kterej ani neni pripojenej jsou 32bit xp ale setkal jsem se s tím že měl cápek 64bit vistu a stejnej problem.. je mi jasny ze system s 32bit to nedává ale tady jde o bios a ne o system.. to mě na tom dost zaráží
- Stano K.
- Středně pokročilý

No tak som trocha zagooglil a dospel som na následovné:
Doska čiže čipset podporuje 8GB RAM takže tu problém nebude. 32bit os má limit tých 3GB.
Tvoja doska správne detekuje 4GB to je tá prvá časť hlásky: "Physical Memory 4096MB" spomínal si že niekto ti radil aby si zapol Memory Remaping čo si nenašiel, a to z dôvodu že to BIOS automaticky spravy za teba akonáhle by nastala situácia keď tých 3GB je obsadená. Tj. u 64bit OS by si nemal mať problém využiť plnú kapacitu RAM.
zdroj informácií: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic ... _next=prev
Doska čiže čipset podporuje 8GB RAM takže tu problém nebude. 32bit os má limit tých 3GB.
Tvoja doska správne detekuje 4GB to je tá prvá časť hlásky: "Physical Memory 4096MB" spomínal si že niekto ti radil aby si zapol Memory Remaping čo si nenašiel, a to z dôvodu že to BIOS automaticky spravy za teba akonáhle by nastala situácia keď tých 3GB je obsadená. Tj. u 64bit OS by si nemal mať problém využiť plnú kapacitu RAM.
zdroj informácií: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic ... _next=prev
- osoba123
- Nováček

-
rozumim tomu teda dobre tak ze pokud si hodim 64bit system tak deska dokaze detekovat ze tam je a automaticky se přenastaví? ..no za pokus to stoji. vyzkouším.. 
- zombux
- Odborník PCT

deska nic nedetekuje, je jí jedno jakej systém tam je, protože systém si paměť spravuje sám, říkám ti to jasně že bios kecá kraviny, a vůbec nezáleží na tom co vypisuje, protože systém si to stejně zařídí po svém. řešíš nesmysly, výpis biosu ignoruj.
- osoba123
- Nováček

-
Tak jsem si hodil 64 bit a v systemu mi to ukazuje 4GB ale v biosu to stale ukazuje Usage Memory 3328MB, no par testu pametí a vsechny mi ukazujou pouzitelnou pamet 4GB tak ze souhlasim se zombuxem ze bios asi ukazuje uplne picoviny...
- zombux
- Odborník PCT

ono by to šlo asi narovnat přepnutím Memory Remap, ale opatrně s tím. tuším že v 32bit systému je záhodno to mít vypnuto, v 64bit zapnuto, ale nekamenujte mě možná to je naopak. navíc to tam asi stejně nemáš. jinak nic si z toho nedělej, já taky čuměl jako puk když mi BIOS ukazoval o 1GB paměti míň, a v systému to bylo v pořádku, někdy to prostě tak je, a když to nijak nevadí tak nemá cenu se v tom šťourat 
- Smithfield
- Začátečník

-
na vistách s 64bit s tím neupěješ. Kondoly to nevydrží při upgradu. 
Naposledy upravil(a) Smithfield dne pát 17. dub 2009, 13:21, celkem upraveno 1 x.
- facility
- Začátečník

-
Smithfield píše:pentium dual-core a 64bit![]()
Doporučuji ti dohledat si informace, který procesor umí pracovat na úrovni 64 bitů
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- zombux
- Odborník PCT

blbá smrtSmithfield píše:pentium dual-core a 64bit![]()
Doporučuji ti dohledat si informace, který procesor umí pracovat na úrovni 64 bitů
Supported Features:
Intel® EM64T
- osoba123
- Nováček

-
Smithfield píše:pentium dual-core a 64bit![]()
spíš doporučuju tobě!
- facility
- Začátečník

-
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- osoba123
- Nováček

-
záludná otázka.. 
- osoba123
- Nováček

-
je celkem sranda že Smithfield nevydřel nátlak reakcí na jeho neznalou odpověď na pentium dual-core, že to raději nenápadně přepsal 
- zombux
- Odborník PCT

kondoly? co to je?Smithfield píše:na vistách s 64bit s tím neupěješ. Kondoly to nevydrží při upgradu.