Asus P5Q-VM / P5Q-EM (775, G45 + ICH10 /R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
owoce
Začátečník
Začátečník

Asus P5Q-VM / P5Q-EM (775, G45 + ICH10 /R)

Příspěvek od owoce »

Zdar, mám takovej menší problém, mám P5Q-VM s Intel P45 chipsetem. Zvláštní je, že pokud nastavím fsb na 400 a výš, tak se pcle automaticky nastaví na 103 a nelze s tím hnout níž...A moje gtx280 to nějak nebere:/ tušim že moje p5q dlx tohle nedělala,ale už je to dlouho, máte to někdo taky ? Zkoušel sem různé biosy ale toto dělají všecky..Popřípadně pokud to lze nějak ovlivnit ? třeba mi něco uniklo, diky
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Asus P5Q-VM-problem s taktovánim

Příspěvek od z1d »

Na defaultu jede vše krásně, můžu taktovat jak více méně chci a je to stabilní (E5200 má max 4.16Ghz a maxfsb cca 350) ale ve chvíli kdy počítač vypnu, tak ho zapnu jedině až po vypnutí zdroje na pár vteřin, kdybych to udělal normálně tak se jen rozjedou větráky a ani hdd neseekuje (nic se neděje, žádný rr či tak).
Zkoušel sem PCI-E 100-103, odpojit vše až na VGA kabel, vyndat baterku na 15s+ a nic nepomáha.

Někdo nějaký nápady co zkusit popř čim to může být?
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P5Q-VM-problem s taktovánim

Příspěvek od z1d »

tak je to komplikovanější, na násobiči 12.5x můžu jet 280, na 12x můžu 290.. opravdu nechápu

když vypnu zdroj na chvíli, pak zapnu tak můžu jet stabilně třeba i 320*12.5, ale mám problemy při zapínáni jak sem popisoval, zkoušel sem přídávat napětí na FSB apod=bezvýsledné
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no a zdroj máš jakej?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

zrovna teď Seasonic ET-500W či tak nějak.. furt nechápu proč mi jede orthos na 4Ghz ale musim vypínat zdroj abych to zapnul ale nabootuju normálně jen na 280 popř 290 fsb

EDIT: zkoušel sem AC 550W Fusion, bez změny, bývalému majiteli v tom jelo myslim E7200 na 9.5*399=3790Mhz bez problemu
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Stoo
Nováček
Nováček

asus p5q-em kde se nachazi teplotni cidlo?

Příspěvek od Stoo »

mam desku asus p5q-em a chtel bych se zeptat,kde se nachazi teplotni cidlo na zakladni desce?je to severni mustek nebo jizni?ja jen,ze jsem mel teplotu kolem 50 stupnu (pri kancelarske praci).tak jsem koupil pasivni chladic Thermalright HR-05 IFX.ale kupodivu,teplota je porad stejna.origo chladic,jak jsem na neho sahl,hral docela hodne.tad jak sahnu na novej chladic,je teplota mnohem nizsi.nehreje tak moc.muzete mi poradit,jak srazit teplotu niz a kde je to cidlo?ps...pastu jsem pouzil tu co byla pribalena v baleni s chladicem.dik
decried
Začátečník
Začátečník

Re: kde se nachazi teplotni cidlo?

Příspěvek od decried »

To bude teplota dosky, senzor moze byt niekde v okoli patice CPU alebo v okoli RAM.
Teploty chipsetu okrem dosiek Intel ukazuju len maloktore. Tych 50° je OK ked tam nieje chladic ktory fuka na dosku.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
Odpovědět

Zpět na „Asus“