problem s bezdratovym routerem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mong
Nováček
Nováček

problem s bezdratovym routerem

Příspěvek od Mong »

Dobry den,
mam problem s sprovoznit bezdratovy router. Abyste byli v obraze: dosud mam wi-fi spojene s pc jen kabelem k te krabicce co vede od anteny a potrebuju k tomu vsemu jeste pripojit bezdratovy router, abych mel pristup k netu i skrze mobil a NB. Takze dnes jsem si koupil bezdratovy router tp-link WR340G, ten jsem kabelem spojil primo s krabickou od anteny a pc jsem zase kabelem pripojl k routeru. Dale dle navodu jsem do iprohlizece zadal ip adresu vyrobce skrze kterou bylo potreba provest jednoduche nastaveni. Dosud vse ok, ale jakmile zkusim zadat jinou adresu napise mi to, ze pozadovana strnaka neexistuje. Stejny problem i s mobilem - k wi-fi se mi podari pripojit, ale jakmile zkusim nejakou stranku, tak to hodi hlasku ze pozadovany hostitel nebyl nalezen. Vi nekdo v cem je problem?
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: problem s bezdratovym routerem

Příspěvek od Weslo »

asi v překladu DNS - zadej DNS tvého poskytovatele do konfigurace TCP/IP
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Mong
Nováček
Nováček

Re: problem s bezdratovym routerem

Příspěvek od Mong »

zkusil jsem zadat DNS od poskytovatele netu do nastaveni pripojeni (jestli jsem spravne pochopil) ale vysledek stejny. Navic v navodu je nepsane, ze mam zaskrtnou Ziskat IP adresu automaticky. Jeste jsem si vsiml, ze vnastaveni toho routeru v sekci WAN jsou vedle sebe dve tlacitka renew a release, na ktery ale nejde kliknout a vedle toho sviti napis Obtaining network parameters...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“