No Signal na NEC 24WMGX3

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kodijak81
Nováček
Nováček

No Signal na NEC 24WMGX3

Příspěvek od kodijak81 »

Zdravim,

dneska mi privezli LCD NEC 24WMGX3. Novy zabaleny kousek, na kterem je videt, ze ho jeste nikdo nemel v ruce... Jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem jej pripojil k PC pomoci DVI-D (pozdeji i D-SUB) a zapnul. Na cca deset vterin se rozsviti modre tlacitko a blikne hlaska "DVI-D no signal" a monitor se uplne vypne. To same je u D-SUB, jen s tim rozdilem, ze se napise "D-SUB no signal". Pak jiz nejde klasicky zapnout, ale musim ho vypnout vzadu pomoci tlacitka 1/0. Teprve pak je mozne monitor znovu zapnout.

Mam Visty a GTX 260. Po chvili jsem to zkusil na jinem PC s XP a 7800 GT a nasledovalo naprosto to same. Jine monitory pochopitelne jedou na obou PC v poradku...

Zkousel jsem i prepinat pomoci tlacitka "Input" vstup u monitru, jestli neni z tovarny nastaveny na neco jineho a treba se neumi prepnout, ale nic se nestane. Pomerne zvlastni je, ze si za tech 10 vterin, co je zapnuty, ani nemohu zobrazit OSD monitoru...

Tusite jak ho zprovoznit? Volal jsem i na servisni oddeleni do Zlina, ale technik ma udajne dnes dovolenou - aneb tomu se rika pech :(.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: No Signal na NEC 24WMGX3

Příspěvek od Paul »

Mám ho, ale asi ti moc neporadím.Já ho zapojil přes DVI, zapnul jsem komp a najel úplně normálně.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
kodijak81
Nováček
Nováček

Příspěvek od kodijak81 »

Paul píše:Mám ho, ale asi ti moc neporadím.Já ho zapojil přes DVI, zapnul jsem komp a najel úplně normálně.
A to, ze se sam vypne, do cca 10 vterin od zapnuti, kdyz nema signal, je normalni? Dela ti to taky? Zvlastni je, ze pak uz nejde klasicky zapnout. Musim jej bud vypnout ze site, nebo prepnout pomoci 1/0. Teprve pote jde znovu zapnout. Jinak menu jsem jeste ani nezahledl, mackam a nic. To by se dle me melo take zobrazit at uz ma monitor signal nebo ne.

Mohl bych te poprosit abys neco z toho vyzkousel, kdyz monitor odpojis od PC a napsat mi, jestli se to chova stejne?

Moc dekuji.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

je to take divne, ale mne pomohlo na inom monitore to, ze som ho zapojil inak.
Vypol som PC z elektriky, zapol do neho kabel, ktory som predtym dal ako prvy do LCD.
Potom som zapol monitor a az potom PC.

Viem, ta rada je divna, ale skus sa torsku pohrat s postupom, ako sa to zapaja.

Odvtedy som uz taky problem nemal.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
kodijak81
Nováček
Nováček

Příspěvek od kodijak81 »

Dneska jsem mluvil se servismanem NECu a taky nevedel jak mi pomoci z teto svizelne situace. Jedine reseni je pry poslat monitor k nim do servisniho strediska.
Zitra si tedy pro nej prijedou a udajne bych mel mit do peti dnu novy kousek u sebe doma - reseny vymenou kus za kus.

Jsem zvedavy...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pak napiš..
kodijak81 píše:Zitra si tedy pro nej prijedou a udajne bych mel mit do peti dnu novy kousek u sebe doma - reseny vymenou kus za kus.

Jsem zvedavy...

Tohle zní dobře..kam jsi volal? Kdo tady řeší reklamace atd?Má tady NEC zastoupení, kde by takhle vyměňovali monitory? Kupoval jsem ho v anglii (overclockers.co.uk) a o záruku jsem se moc nezajímal, ale našel jsem na tom svojem stucklej pixel (červenej, docela blízko středu, což ve windows při browsení otravuje), tak že bych se zkusil zeptat zda by ho nešlo vyměnit..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
kodijak81
Nováček
Nováček

Příspěvek od kodijak81 »

Paul píše:Pak napiš..
kodijak81 píše:Zitra si tedy pro nej prijedou a udajne bych mel mit do peti dnu novy kousek u sebe doma - reseny vymenou kus za kus.

Jsem zvedavy...

Tohle zní dobře..kam jsi volal? Kdo tady řeší reklamace atd?Má tady NEC zastoupení, kde by takhle vyměňovali monitory? Kupoval jsem ho v anglii (overclockers.co.uk) a o záruku jsem se moc nezajímal, ale našel jsem na tom svojem stucklej pixel (červenej, docela blízko středu, což ve windows při browsení otravuje), tak že bych se zkusil zeptat zda by ho nešlo vyměnit..

Servis monitorů NEC/Mitsubishi

Na všechny monitory NEC/Mitsubishi je poskytována 3 letá záruka.

IMPROMAT - COMPUTERS s.r.o.
Servisní středisko areál SVIT Zlín
34.budova Zlín 762 17

V případě jiných problémů můžete zavolat na telefonní číslo 800 166 366
email: servis.monitory@impromat.cz
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“