Manuální objektivy na DSLR - Rady s výběrem

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: M42 a jiné manuální objektivy na DSLR

Příspěvek od Sinpa »

Metrix1 píše:To myslis mna ?
Jo :)

kutilka :o
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

kutilka píše:Jo, je to makroobjektiv z Anaretu 4,5/30. Na rozsah zvětšení 1,8:1 až asi 4:1.
Právě jsme s kámošem dokončili 2 prototypy.
Kresbou se naprosto vyrovná slavným Mikrotarům, na rozdíl od něj nemá téměř chromatickou vadu.
Má M42 závit.
Jeden snímek na hranicích možností :http://www.abload.de/image.php?img=anaretdqgh.jpg
To je super :) Mimochodem, kdybyste se někdy rozhodli udělat kopii Hollywood Distagonu, tak jsem první ve frontě :roll:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Kluci, stala se mi taková nemilá věc a potřebuju pomoct. Ve vlaku cestou na Šumavu nás při výluce v Kostelci (u Jihlavy) nahnali do busu. Bohužel jsem v tom zmatku zapomněl asi na sedačce foťák. V coupe jsem byl sám. Přišel jsem na to asi po 10 minutách, volali jsme do Kostelce, tam prohledali kupéčka, ale našli prd. Pravděpodobně ho někdo čmajznul. V tom stavu, v jakým je je na nic. Je na něm nasazenej černej objektiv Voigtländer Ultragon 19-35 3,5-4,5 (na krytce je napsáno velkým jen Voigtländer). Byl nastavenej na RAW a plnej manuál. Bez nabíječky a dalšího příslušenství je na nic. Kdybyste ho náhodou někdo někde zahlídli, dejte mi prosím vědět. Těhlech Canonů D30 (ne 30D) u nás moc není, takže pokud se objeví někde na aukru, sbazaru nebo někde jinde, tak je to určitě on.
Obrázek
Fotka ze včerejška, ztratilo se "jen" tělo a objektiv.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Trinom - tak to nepotěší... Nicméně se ti určitě bude hodit sériové číslo, pokud ho nemáš nikde napsané, tak D30 ho zaznamenává do fotek v EXIF :wink:
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Jednak, ale na těle je jiný číslo. Mám někde obě.

//Ve windows vlastnostech souboru vidět není. Pravděpodobně bude někde zahrabaný. Navíc mám ve foťáku svý jméno jako majitel. To by se snad mělo taky ukládat někam do exifu, ale taky to není vidět. Pokud můžete, tak to zkuste rozšířit mezi další fotografy. Myslím, že by se mohl někde najít.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Metrix1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Metrix1 »

Mate niekto skusenosti s objektivom Helios 44 M 58 f 2 ?

Obrázek
Naposledy upravil(a) Metrix1 dne pát 17. dub 2009, 22:15, celkem upraveno 1 x.
DSLR ---Sony A 200
AF Sklá ---Voigtländer 19-35 /f3,5 4,5 ,Tokina AT-X pro 270 28-70 / f2,8 ,Minolta 50 f1,7 , Minolta 70-210 (Bercan) f4
MF Sklá ---Pentacon MC electric 29 f2,8 , Pentacon MC eletric 50 f1,8 , Helios 44M 58/f2 Jupiter Optics,Helios 44M-2 58/f2 KMZ ,Helios 44M-5 MC 58/f2 Jupiter Optics ,Meyer Optik Gorlitz - Domiplan, 50/2,8 ,aus Jena DDR T1 50/2,8 , Makinon makro MC 135/2,5 , Meyer Optik Gorlitz - Orestor 135 F2,8
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ano.
Metrix1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Metrix1 »

A kladne lebo mam jeden na ruke a neviem ci ho kupit.
Naposledy upravil(a) Metrix1 dne stř 22. dub 2009, 00:18, celkem upraveno 1 x.
DSLR ---Sony A 200
AF Sklá ---Voigtländer 19-35 /f3,5 4,5 ,Tokina AT-X pro 270 28-70 / f2,8 ,Minolta 50 f1,7 , Minolta 70-210 (Bercan) f4
MF Sklá ---Pentacon MC electric 29 f2,8 , Pentacon MC eletric 50 f1,8 , Helios 44M 58/f2 Jupiter Optics,Helios 44M-2 58/f2 KMZ ,Helios 44M-5 MC 58/f2 Jupiter Optics ,Meyer Optik Gorlitz - Domiplan, 50/2,8 ,aus Jena DDR T1 50/2,8 , Makinon makro MC 135/2,5 , Meyer Optik Gorlitz - Orestor 135 F2,8
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Záleží na kusu. 44M, 44M-4 a celkově všechny z eMkové řady jsou opticky kus od kusu variabilnější, než 44/44-2/44-3. Taky záleží na ceně.
Metrix1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Metrix1 »

Vieš prave preto som sa pytal ak som spravne pochopil tak M rada može byt kazdy kus iny .Nahodou keby som natrafil na " 44/44-2/44-3 " tam je každy kus dobry ? ( po optickej stranke ) Cena tak do 20 €
DSLR ---Sony A 200
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Metrix1:

Na Heliosovi 44M-4 jsem začínal, přijde mi o něco málo lepší než 44-2. Ale mechanicky mám raději ty 44-2... Na série 44M-* se používalo jakési jiné mazivo, že dnes téměř každý 44M-* s původním mazivem má tužší chod ostření. Navíc u 44M často bývá i těžkopádný clonový kroužek.

Já bych teda doporučoval 44-2 nebo 44-3 po mechnické stránce, ale opticky spíše ty 44M či 44M-* (dělají se i verze s MC)

Jinak "44/44-2/44-3 " tam je každy kus dobry?", helios všeobecně se bude lišit kus od kusu, ale není to o moc. Spíš koukat odkud jsou. Z MMZ jsou často vychvalovány ;-)

Trinom:

hh, takže mix. Tim líp při identifikaci, zejm. pro policii. Je dobré mít něčím tělo unikátní nebo označený :wink:

Jinak najdeš to:
IrfanView - Image > Information > EXIF info* > Camera Serial Number
Zoner photo studio - Soubor > Informace o obrázku > Sériové číslo zařízení
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

ještě detail - 44-3 má MC vždycky :)
parizov
Nováček
Nováček

Příspěvek od parizov »

Tady je ještě odkaz na tovární loga, nejen Heliosů: http://cameras.alfredklomp.com/logos/
parizov
Nováček
Nováček

Příspěvek od parizov »

Trinom: Tady něco je (dokonce dvakrát), ale bez objektivu a s nabíječkou... :?:
http://www.3k-foto.cz/ceniky/bazar2.php?ZNACKA=4
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

parizov píše:Tady je ještě odkaz na tovární loga, nejen Heliosů: http://cameras.alfredklomp.com/logos/
Doporučuju si k tomu uložit i tento odkaz:

http://www.zenit.istra.ru/qa/qa-logos.html

S těmito dvěma stránkami dohromady by nemělo být problém identifikovat jakékoli logo. Samostatně ale ani na jedné není vše - na té na cameras.alfredklomp např. chybí staré logo ZOMZ a lidi si pak myslí, že je to jen varianta loga MMZ.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Meogon 60/5.6...

2.5:1
Obrázek

1.3:1
Obrázek
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

parizov píše:Trinom: Tady něco je (dokonce dvakrát), ale bez objektivu a s nabíječkou... :?:
http://www.3k-foto.cz/ceniky/bazar2.php?ZNACKA=4
Můj nemá standardní popruh. ten jsem vyměnil, protože škrabal. je tam starej modročervenej popruh Canon EOS.
kutilka
Nováček
Nováček

Příspěvek od kutilka »

Evitar 2 4,5/56
Objektiv ze čtečky mikrofiší. Výborná kresba na makro, vhodný pro skládané makro.
V současné době pracujeme s kolegou na verzi korigované na makro přes sklo a vodu akvária.
Optická simulace velice nadějná... :)
http://www.abload.de/image.php?img=evit ... ii5rti.jpg
kutilka
Nováček
Nováček

Příspěvek od kutilka »

Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“