zamrzání myši a problikávání monitoru.
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Martas5
- Nováček

-
zamrzání myši a problikávání monitoru.
Dobrý den, mám 2 menší problémy a nevim si s nima rady..
Tak první mám už hodně dlouho a ani nevim čím to začalo - Pokaždé když restartuju počítač tak mi zamrzne myš a musím restartovat znova a potom už de..
Druhý mám odnedávna kdy jsme museli několikrát přeinstalovávat počítač a od té doby mi černě problikává monitor, vždy vše (kromě myši) zamrzne a následně na to příjde černé probliknutí, pak to třeba pár vteřin jde a zase znova. Časem se to uklidní, ale je to různé, někdy 10 min jindy třeba půl hodiny. Taky mi to zasahuje do her, když se jen seknou a následně zase rozběhnou tak to mi tolik nevadí, ale některé hry po chvilce prostě zamrznou a nic nejde (kromě hudby), pak musim zase restart jinak nic nejde. (všechny ty hry mi dříve šli bez problému, jde například o Warcraft 3, Heroes 4, Stronghold Crusader nebo Fable - to nejde téměř vůbec, zamrzne klidně po pár vteřinách hry)
PC: Windows XP profesional, verze 2002 servis pack 3 (teď mě napadlo, že dříve sem míval 2), AMD Athlon(tm) XP 1900+, 1,47GHz, 768 MB RAM
Počítač už mám poměrně dlouho tak nevim jestli mi už neodchází, ale jestli někdo víte co s tím budu vám nesmírně vděčný... díky.
Tak první mám už hodně dlouho a ani nevim čím to začalo - Pokaždé když restartuju počítač tak mi zamrzne myš a musím restartovat znova a potom už de..
Druhý mám odnedávna kdy jsme museli několikrát přeinstalovávat počítač a od té doby mi černě problikává monitor, vždy vše (kromě myši) zamrzne a následně na to příjde černé probliknutí, pak to třeba pár vteřin jde a zase znova. Časem se to uklidní, ale je to různé, někdy 10 min jindy třeba půl hodiny. Taky mi to zasahuje do her, když se jen seknou a následně zase rozběhnou tak to mi tolik nevadí, ale některé hry po chvilce prostě zamrznou a nic nejde (kromě hudby), pak musim zase restart jinak nic nejde. (všechny ty hry mi dříve šli bez problému, jde například o Warcraft 3, Heroes 4, Stronghold Crusader nebo Fable - to nejde téměř vůbec, zamrzne klidně po pár vteřinách hry)
PC: Windows XP profesional, verze 2002 servis pack 3 (teď mě napadlo, že dříve sem míval 2), AMD Athlon(tm) XP 1900+, 1,47GHz, 768 MB RAM
Počítač už mám poměrně dlouho tak nevim jestli mi už neodchází, ale jestli někdo víte co s tím budu vám nesmírně vděčný... díky.
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: zamrzání myši a problikávání monitoru.
Toho může být hafo...
Co máš v prohlížeči událostí?
Neresetoval sis náhodou při tom přeinstalování bios?
Co ovladače grafiky?
Co máš v prohlížeči událostí?
Neresetoval sis náhodou při tom přeinstalování bios?
Co ovladače grafiky?
- Martas5
- Nováček

-
prohlížeč událostí:
Aplikace: 2x chyba WMIAdapter (nezdařilo se otevřiní služby), 1x informace Security Center (aplikace spuštěna)
Zabezpečení: nic
Systém: 24x informace Service Control Manager (většina - spuštěno nebo úspěšně odeslán) až na:
Stav služby Služba modelu COM pro zápis na disk CD (IMAPI) byl změněn na: Zastaveno
Stav služby Adaptér výkonu služby WMI byl změněn na: Zastaveno
6x chyba Service Control Manager
6x informace Application Popup
2x informace eventlog
Antivirus: Avast aktualizace
Internet Explorer: nic
To je zatim za dnešní ráno (asi hodina)
Nevěděl sem co tam konkrétně chceš tak sem to vypsal
Bios:
Ne bios jsme neresetovali
Ovladače grafiky:
tak ty sem ani nenašel
btw. nová chyba, jednou se mi to už opravdu hodně zaseklo a najednou to vyhodilo, že ovladač zobrazení nv4_disp nějak nepracuje (vše bylo téměř černobílé a přepnulo mi to na nízké rozlišení) po restartu už to vypadalo normálně (myslím jen rozlišení a barvy, černé problikávání samozřejmě pokračovalo)
Aplikace: 2x chyba WMIAdapter (nezdařilo se otevřiní služby), 1x informace Security Center (aplikace spuštěna)
Zabezpečení: nic
Systém: 24x informace Service Control Manager (většina - spuštěno nebo úspěšně odeslán) až na:
Stav služby Služba modelu COM pro zápis na disk CD (IMAPI) byl změněn na: Zastaveno
Stav služby Adaptér výkonu služby WMI byl změněn na: Zastaveno
6x chyba Service Control Manager
6x informace Application Popup
2x informace eventlog
Antivirus: Avast aktualizace
Internet Explorer: nic
To je zatim za dnešní ráno (asi hodina)
Nevěděl sem co tam konkrétně chceš tak sem to vypsal
Bios:
Ne bios jsme neresetovali
Ovladače grafiky:
tak ty sem ani nenašel
btw. nová chyba, jednou se mi to už opravdu hodně zaseklo a najednou to vyhodilo, že ovladač zobrazení nv4_disp nějak nepracuje (vše bylo téměř černobílé a přepnulo mi to na nízké rozlišení) po restartu už to vypadalo normálně (myslím jen rozlišení a barvy, černé problikávání samozřejmě pokračovalo)
- xxsawer
- Začátečník

-
Z toho prohlizece udalosti chci chyby a varovani.
kvakrat na to klikni a dej sem eventID ty udalosti a popis atd6x chyba Service Control Manager
- Martas5
- Nováček

-
Tam jsou všechny chyby za dnešek (ale musím říct, že dneska mi to nezamrzlo abych to musel restartovat. Jen problikávání při spouštění)
http://img114.imageshack.us/my.php?image=chybaz.png
http://img114.imageshack.us/my.php?image=chybaz.png
- xxsawer
- Začátečník

-
Nehral sis s nastavenim sluzeb?
Vsechny chyby jsou o tom, ze nejakou sluzbu se nepodarilo spustit. Opakujou se tam dve:
Sluzba brany aplikacniho rozhrani
Adapter vykonu sluzby WMI
Koukal jsem se u sebe a obe mam nastaveny na rucni spusteni a bezi mi jenom ta prvni.
Jestli to tak nemas tak tyhle sluzby nastav taky tak.
Jinak zkusil si preinstalovat ovladace grafiky? Pak bych zkusil na chvili vypnout antivirus i firewall.
Vsechny chyby jsou o tom, ze nejakou sluzbu se nepodarilo spustit. Opakujou se tam dve:
Sluzba brany aplikacniho rozhrani
Adapter vykonu sluzby WMI
Koukal jsem se u sebe a obe mam nastaveny na rucni spusteni a bezi mi jenom ta prvni.
Jestli to tak nemas tak tyhle sluzby nastav taky tak.
Jinak zkusil si preinstalovat ovladace grafiky? Pak bych zkusil na chvili vypnout antivirus i firewall.
- Martas5
- Nováček

-
No jde právě o to, že já s počítačem moc neumim a snažím se dělat takový ty snažší věci jako kde co zapnout nebo vypnout abych tam nic nezničil jinak by mě rodiče zabili. Když ty nepomůžou tak teprve nějaký přeinstalování a s tim mi pomůže kámoš. Takže se službama sem si nehrál (ani nevim co myslíš), ovladače grafiky taky padly v úvahu až jako další možnost.
Tak bych se zeptal, kde najdu: Sluzba brany aplikacniho rozhrani a Adapter vykonu sluzby WMI
Tak bych se zeptal, kde najdu: Sluzba brany aplikacniho rozhrani a Adapter vykonu sluzby WMI
Naposledy oživil Martas5 v stř 22. dub 2009, 18:49