Gigabyte M52L-S3 (AM2, nF520LE)
Moderátor: Eddward
- monthy22
- Začátečník
-
Gigabyte M52L-S3 (AM2, nF520LE)
Mam tuhle desku a kdyz na ni zapojim HDD pres SATA II a DVD pres SATA II tak mi pocitac nenajde HDD. Kdyz vypojim DVD tak disk nabehne. Tahle deska ma jen 2x SATA tak nemam moc moznosti jak to zapojit. Nevite nekdo co s tim??? DIkes za kazdou radu
zákl. deska: MSI Z170A GAMING PRO CARBON, CPU: Core i7-6700K, RAM 2x8192MB Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 , zvuk. karta: SB Z-Series, gr.karta GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix GS, WD Green SSD disk 240GB, HDD Seagate 250 GB + Seagate 2TB + WD 320 GB, Seasonic SSP-650 RT 650W Gold
- Dr. X
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- slipknotman
- Začátečník
-
Piskani, zdrejme civky
Zdar, vzhledem k tomu ze planuju novou desku, tak je mi to celkem jedno. Ale tuhle desku bych chtel dat do sestrinyho PC. De o to ze kdyz nataktuju procesor, tak mi zacnou v nekterych chvilich "piskat","sycet", civky, teda myslim ze sou to civky. Je to neskutecne otravnej zvuk. Skousel sem desku hodit do defaultnich taktu, "piskani"/"syceni" sice znatelne ustalo, ale stejne to obcas slysim. Puvodne sem tomu nevenoval pozornost, ale ted me to zacalo sr....t. Otazka je takova, jak se toho da zbavit. Deska je sice jeste v zaruce, ale nejsem si jistej, jestli tu reklamaci prijmou, kdyz uz sem menil voltage chipsetu a pretaktovaval procesor.
Zakladni deska: http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 2F635.html
Vim, je to low-end. Ale to z nej jeste nedela nekvalitni zbozi.
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i
http://cz.iq-test.eu/#562085i
- JOHNNY
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Piskani, zdrejme civky
Částečně řeší problém noý BIOS. Pak tento problém odstraňovala až další revize desky. Pokud stále přetrvává, pak desku reklamuj. Horší je, že pokud tato věc nemá vliv na funkčnost výrobku, může být reklamace zamítnuta. Ale podle mě vyreklamují.slipknotman píše:Zdar, vzhledem k tomu ze planuju novou desku, tak je mi to celkem jedno. Ale tuhle desku bych chtel dat do sestrinyho PC. De o to ze kdyz nataktuju procesor, tak mi zacnou v nekterych chvilich "piskat","sycet", civky, teda myslim ze sou to civky. Je to neskutecne otravnej zvuk. Skousel sem desku hodit do defaultnich taktu, "piskani"/"syceni" sice znatelne ustalo, ale stejne to obcas slysim. Puvodne sem tomu nevenoval pozornost, ale ted me to zacalo sr....t. Otazka je takova, jak se toho da zbavit. Deska je sice jeste v zaruce, ale nejsem si jistej, jestli tu reklamaci prijmou, kdyz uz sem menil voltage chipsetu a pretaktovaval procesor.
1. Sestava Intel E5200 2.5GHz, HDD Samsung 640GB F1, 2x 1GB DDR2, VGA 4850 512MB DDR5, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
- ketos
- Začátečník
-
Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 problém sloty na oper.pamět
Zdravím,mám problém se zakladní deskou Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520.Tento problém se týká slotů na ramky.Momentálně mi jede pc na 3x1Gb DDR2 800Hz,jakmile tam vložím 4ramku tak mi to jede pouze na 2Gb.Počítač naběhne normálně,ale everest mi ukáže pouze 2Gb.Nevím v čem je problém,zkoušel jsem různé kombinace pořadí.Opravdu nevím co s tím může být,možná že je slot na ramku rozbitý nebo chyba je někde u mě.Děkuji za radu 

- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 problém sloty na oper.pamět
Co ukazuje BIOS? 
EDIT: A co ukazuje CPU-Z? Everest občas kecá blbosti. Případně zkus aktualizovat BIOS na nejnovější

EDIT: A co ukazuje CPU-Z? Everest občas kecá blbosti. Případně zkus aktualizovat BIOS na nejnovější

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- velkynb
- Nováček
-
USB 2.0 problém
Dobrý den, mám desku Gigabyte GA-M52L-S3 (rev 1.0) a mám problém s front USB porty. Při připojení flash disku a během kopírování dat se flash disk odpojí a znovu připojí s hláškou "Toto zařízení může pracovat rychleji". Někdy to dělá pořád a někdy ani jednou. USB konektory na desce jsou funkční - u nich to nedělá. Flashka je taky funčkní. Drivery na chipset jsou aktuální, v BIOSu jsou USB 2.0 povolené.
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: USB 2.0 problém
To někdy dělají kablíky, kterými jsou propojené USB porty desky a přední USB porty skříně.
Chybí jim stínění nebo něco jiného - třeba se cestou dopředu něčeho dotýkají a odtud je i rušení.
Máš možnost to buď předělat, nebo si na to zvyknout....
Chybí jim stínění nebo něco jiného - třeba se cestou dopředu něčeho dotýkají a odtud je i rušení.
Máš možnost to buď předělat, nebo si na to zvyknout....
- velkynb
- Nováček
-
GA-M52L-S3 a USB
Dobrý den, mám desku Gigabyte GA-M52L-S3 (rev 1.0) a mám problém s USB porty. Při připojení flash disku a během kopírování dat se flash disk odpojí a znovu připojí s hláškou "Toto zařízení může pracovat rychleji". Dělají to jak přední, tak i zadní konektory. Flashka je funčkní - na druhém PC kopírování probíhá OK. Drivery na chipset jsou aktuální, v BIOSu jsou USB 2.0 povolené. Zkoušel jsem kopírování v novém Ubuntu, ale po připojení flashky se párkrát odpojila, pak jsem dal kopírování a zobrazila se černá obrazovka a systém spadl. A sem tam se i na chvíli (1-2s) zasekne myš (připojena přes USB). Projel jsem PC programem Slim Drivers a nenašlo to žádné novější ani chybějící drivery.
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: GA-M52L-S3 a USB
Nový počítač? Starý počítač? Fungovalo to dřív správně?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- velkynb
- Nováček
-
Re: GA-M52L-S3 a USB
Starší PC (ale 100% USB 2.0 má), fungovalo to dřív, nedávno jsem ještě stahoval fotky z mobilu normálně, z ničeho nic to ale přestalo fungovat - ani žádný program jsem neinstaloval. A nevypadá že by to bylo nějak celé odejité, vždycky když připojím flashku tak se jakoby připojí v režimu 2.0, zobrazí se ve Windows 7 automatické spuštění a pak jakoby odpojí a připojí znova v režimu USB 1.0
- Lojza
- Začátečník
Gigabyte GA-M52L-S3 jak nahrát nový BIOS?
Zdar, chtěl bych nahrát nový BIOS na desku Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520. Jenže všechny dostupné cesty selhaly. Důvod - nejde Dual-Channel po přidání druhého modulu DDR2 téměř stejné paměti (je to stejný modul, ale o 3 roky mladší, má paměti už jen na jedné straně, ale to přece musí jet).
Přes Windowsovou utilitu Gigabyte @BIOS se nehnu - pokud dám updatovat z Internetu, nikdy to nový BIOS nenalezne (přitom jich je nejméně 6, jellikož na desce je ten nejstarší). Když si ho stáhnu ručně a v zadám volbu "Použít BIOS from file", tak to napíše, že to není správný BIN file - no není, ten stažený má příponu podle verze, třeba F5 nebo F6, takže co já s tím. Tím končím u této metody definitivně.
Druhá možnost je nahrát BIOS pomocí utility Q-Flash, který spouštím z BIOSu. Nehledě na to, že přes FLASH disk to není téměř možné, se mi to skoro podařilo nahráním BIOSu na starý disk 4 GB ATA - ten Q-Flash najde a i BIOS (soubor s BIOSEM) na něm vidí, ovšem jakmile ho chci otevřít, napíše to "Incorrect size" a je to v loji. To dělá u všech verzí BIOSu. Zkoušel jsem googlit ale nic reálného jsem nenašel.
Díky za každou radu
Přes Windowsovou utilitu Gigabyte @BIOS se nehnu - pokud dám updatovat z Internetu, nikdy to nový BIOS nenalezne (přitom jich je nejméně 6, jellikož na desce je ten nejstarší). Když si ho stáhnu ručně a v zadám volbu "Použít BIOS from file", tak to napíše, že to není správný BIN file - no není, ten stažený má příponu podle verze, třeba F5 nebo F6, takže co já s tím. Tím končím u této metody definitivně.
Druhá možnost je nahrát BIOS pomocí utility Q-Flash, který spouštím z BIOSu. Nehledě na to, že přes FLASH disk to není téměř možné, se mi to skoro podařilo nahráním BIOSu na starý disk 4 GB ATA - ten Q-Flash najde a i BIOS (soubor s BIOSEM) na něm vidí, ovšem jakmile ho chci otevřít, napíše to "Incorrect size" a je to v loji. To dělá u všech verzí BIOSu. Zkoušel jsem googlit ale nic reálného jsem nenašel.
Díky za každou radu
- ToxicTears
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte GA-M52L-S3 jak nahrát nový BIOS?
Napadá mě jedna věc, určitě máte tuhle základní desku? Doporučuji stáhnout program jménem aida64 a kouknout se na přesný název desky, protože zatím to co tady píšete se mi zdá, jako kdyby to byla jiná deska.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- Lojza
- Začátečník
Měla by to být ona, dokonce i revizi znám přesně - 1.0. Na stránkách je ještě 1.x tak nevím, jestli zkusit tuto verzi.
//Tak jsem to riskl a funguje to
Ale ten Dual channel stejně nejde 
//Tak jsem to riskl a funguje to

- zarovka80
- Nováček
Jet to právě nemusí a podle mě ani nepojede. Ideální je koupit si KIT, ve kterém jsou dva identické moduly.
Core i5-750 @ 3,2GHz/GA-P55A-UD5/G.SKILL Ripjaws 2x 2GB DDR3 1600/
GV-N560GOC-1GI/1TB WD/Sharkoon Scorpio/Corsair 850TX 850W
GV-N560GOC-1GI/1TB WD/Sharkoon Scorpio/Corsair 850TX 850W