využití 2 ISP ve windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
honza.wirth
Nováček
Nováček

využití 2 ISP ve windows

Příspěvek od honza.wirth »

Ahoj,
nebyl by tu někdo kdo by byl schopný poradit software a nebo jak nastavit windows aby byli schopné používat dvě připojení k internetu zároveň?
Našel jsem že to dokáže sw od MS jménem "Forefront Threat Management Gateway".
Nevíte o něčem jednoúčelovém? Nebo nevíte o nějakém návodu na úpravu registrů nebo něco takového?

Na router zapomeňte, jediné co mám k dispozici je počítač, dvě připojení a windows.

díky
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: využití 2 ISP ve windows

Příspěvek od N@$ty »

Já bych zkusil pořídit dvě síťovky a do každé jednoho ISP. IMHO to musí fungovat.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

N@$ty píše:Já bych zkusil pořídit dvě síťovky a do každé jednoho ISP. IMHO to musí fungovat.
to sice jo, jenže když budou mít obě připojení přidělenou bránu a DNS, které připojení bude primární pro připojení k netu? a ručně to přepisovat je taky o ničem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
honza.wirth
Nováček
Nováček

pry by to melo umet kerio winroute
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

zombux píše:to sice jo, jenže když budou mít obě připojení přidělenou bránu a DNS, které připojení bude primární pro připojení k netu? a ručně to přepisovat je taky o ničem.
On ale nikde nepsal, že by to mělo rozlišovat primární a sekundární. Pokud to má fungovat jako záložní spojení tudíž redundance, tak si myslím, že je i šumák, které je primární a které sekundární. ne? Takhle mi to funguje např. když jsem v LAN a jsem zároveň připojen ještě třeba přes EDGE popř. do VPN.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Bylo to myšleno tak, že pres jedno připojení mu pojede P2P stahování a přes druhé bude hrát online hry/pracovat přes vzdálenou plochu apod.
honza.wirth
Nováček
Nováček

Bylo to mysleno tak, aby kterykoliv program pouzival obe pripojeni zaroven.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

honza.wirth píše:Bylo to mysleno tak, aby kterykoliv program pouzival obe pripojeni zaroven.
nojo, ale to jde dost těžko, vzhledem k tomu jak funguje TCP/IP respektive jeho systém spojení a portů
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Toto je nemožné :)
honza.wirth
Nováček
Nováček

Mastodont píše:Toto je nemožné :)
toto mozne je, ale nejsem si jist jak to udelat pod widlows
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

presne tak. v linuxu mam odskouseno. ve win to co sem po tom patral nejde. leda softem prepinat z jednoho na druhej ale v ten samej okamzik oba nerozchodis
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“