Zhodnocení webu www.x-computers.eu
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zhodnocení webu www.x-computers.eu
Čau,
asi je na fóru celkem známo, že provozuji web X-COMputers.eu
Před rokem vypadal takto http://x-computers.eu/archiv/08-04-24/index.php
Nyní vypadá takto http://www.x-computers.eu (předěláno na čistší grafiku)
A právě se chystám spustit novou verzi stránek s intuitivnější navigací a novým výsuvným horním menu
>> http://www.x-computers.eu/test3 <<
Prosím o veškeré komentáře:
- web jako celek
- grafika
- ovládání
- faktické problémy
- komentáře sestav
- chyby v textech
...
Vím o následujícím:
- proklik logem je na ostrou verzi stránek
- sekce články je oddělená, tak proklik z testovací verze není plně funkční
Byl bych rád, kdybyste mi pomohli vychytat maximum much před ostrým nasazením.
Díky moc.
asi je na fóru celkem známo, že provozuji web X-COMputers.eu
Před rokem vypadal takto http://x-computers.eu/archiv/08-04-24/index.php
Nyní vypadá takto http://www.x-computers.eu (předěláno na čistší grafiku)
A právě se chystám spustit novou verzi stránek s intuitivnější navigací a novým výsuvným horním menu
>> http://www.x-computers.eu/test3 <<
Prosím o veškeré komentáře:
- web jako celek
- grafika
- ovládání
- faktické problémy
- komentáře sestav
- chyby v textech
...
Vím o následujícím:
- proklik logem je na ostrou verzi stránek
- sekce články je oddělená, tak proklik z testovací verze není plně funkční
Byl bych rád, kdybyste mi pomohli vychytat maximum much před ostrým nasazením.
Díky moc.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: Zhodnocení webu www.x-computers.eu
Nový design je o dost lepší než ten původní.
V tom menu vlevo bych použil buď světlejší pozadí nebo světlejší text, teď se to špatně čte.
Roletkové menu je fajn, ale lidi s vypnutým JS (různé paranoické důvody apod.) se nikam nedostanou.
Pro nadpisy použít bold nebo změnit řez písma (font i barvu).
Chybí mi patička (pokud nevadí dodělal bych ji, web bude působit ucelenějším dojmem).
Co se týče kódu:
schovej
Tagy se nepíší velkými písmeny (xhtml - ti určitě něco říká, ale kód tomu neodpovídá
).
A na validitu bych se podíval tak nějak celkově (55 errorů je docela dost)
V tom menu vlevo bych použil buď světlejší pozadí nebo světlejší text, teď se to špatně čte.
Roletkové menu je fajn, ale lidi s vypnutým JS (různé paranoické důvody apod.) se nikam nedostanou.
Pro nadpisy použít bold nebo změnit řez písma (font i barvu).
Chybí mi patička (pokud nevadí dodělal bych ji, web bude působit ucelenějším dojmem).
Co se týče kódu:
schovej
Kód: Vybrat vše
!--[if lte IE 7]>
<style type="text/css">
html .ddsmoothmenu{height: 1%;} /*Holly Hack for IE7 and below*/
</style>
<![endif]-->
A na validitu bych se podíval tak nějak celkově (55 errorů je docela dost)
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Abych objasnil situaci.
Kostru stránek mi udělal kamarád. Navrhnul grafiku a zajistil veškerou funkčnost.
Já jsem v html a podobném opravdu amatér (zvládám základní věci jako odkazy, tabulky, obrázky atd.)
To mi stačí na to, abych si měnil obsah stránek a případně vytvářel nové.
Jinak cokoliv zásadnějšího potřebuji změnit, obracím se na toho kamaráda.
Takže například to horní jezdící menu tam dal on a já jsem mu ho jen naplnil texty a odkazy.
Co se mi z vytýkaných věci podařilo zlepšit:
- Roletkové menu je fajn, ale lidi s vypnutým JS (různé paranoické důvody apod.) se nikam nedostanou.
Udělal jsem jako odkazy i názvy sekcí, po kliknutí se dostanou na primitivní rozcestník sekce.
- Tagy se nepíší velkými písmeny (xhtml - ti určitě něco říká, ale kód tomu neodpovídá).
A jsme u toho, xhtml mi nic neříká... Nicméně jsem tagy převedl na malá písmena.
- A na validitu bych se podíval tak nějak celkově (55 errorů je docela dost)
Svými schopnostmi jsem podle návodu validátoru chyby omezil na 26 z původních 55 (a jsem na sebe hrdej, že jsem to dokázal (-: ) Nyní má validátor kecy především na použití <p> v levém menu sestav (18 z 26 errorů). Při pokusech se mi povedlo udělat, aby text vypadal stejně jako nyní, ale "zesvětlení řádku po najetí myší" pak probíhalo jen na ploše textu a ne na celém řádku. Takže tohle by chtělo asi nějak víc překódovat a to už je mimo mne.
Co jsem nedělal nebo se napodařilo:
- V tom menu vlevo bych použil buď světlejší pozadí nebo světlejší text, teď se to špatně čte.
Nechtěljsi napsat světlejší pozdaí, nebo tmavší text?
- Pro nadpisy použít bold nebo změnit řez písma (font i barvu).
Nechce se mi tomu věřit, ale nepovedlo se mi do toho stylu funkčně nacpat, aby byly <H> tučné.
- Chybí mi patička (pokud nevadí dodělal bych ji, web bude působit ucelenějším dojmem).
Co to je patička? Třeba tady dole to ISSN...? Jestli jo, tak na to mám na stránkách připravený nějaký include. Ale chtělo by to nějak inteligentně grafiky vyřešit. Když jsem tam něco zkoušel dát, tak si myslím, že to bylo jen pod pravým bílým "obsahovým" sloupcem. Takže by asi bylo třeba to v kódu nějak přeskládat.
- schovej "kus kódu"
Schovej to jako schovej, nebo smaž? Zkoušel jsem funkci bez toho a stránky vypadaly, že fungují stejně. Na co to tam je?
Kostru stránek mi udělal kamarád. Navrhnul grafiku a zajistil veškerou funkčnost.
Já jsem v html a podobném opravdu amatér (zvládám základní věci jako odkazy, tabulky, obrázky atd.)
To mi stačí na to, abych si měnil obsah stránek a případně vytvářel nové.
Jinak cokoliv zásadnějšího potřebuji změnit, obracím se na toho kamaráda.
Takže například to horní jezdící menu tam dal on a já jsem mu ho jen naplnil texty a odkazy.
Co se mi z vytýkaných věci podařilo zlepšit:
- Roletkové menu je fajn, ale lidi s vypnutým JS (různé paranoické důvody apod.) se nikam nedostanou.
Udělal jsem jako odkazy i názvy sekcí, po kliknutí se dostanou na primitivní rozcestník sekce.
- Tagy se nepíší velkými písmeny (xhtml - ti určitě něco říká, ale kód tomu neodpovídá).
A jsme u toho, xhtml mi nic neříká... Nicméně jsem tagy převedl na malá písmena.
- A na validitu bych se podíval tak nějak celkově (55 errorů je docela dost)
Svými schopnostmi jsem podle návodu validátoru chyby omezil na 26 z původních 55 (a jsem na sebe hrdej, že jsem to dokázal (-: ) Nyní má validátor kecy především na použití <p> v levém menu sestav (18 z 26 errorů). Při pokusech se mi povedlo udělat, aby text vypadal stejně jako nyní, ale "zesvětlení řádku po najetí myší" pak probíhalo jen na ploše textu a ne na celém řádku. Takže tohle by chtělo asi nějak víc překódovat a to už je mimo mne.
Co jsem nedělal nebo se napodařilo:
- V tom menu vlevo bych použil buď světlejší pozadí nebo světlejší text, teď se to špatně čte.
Nechce se mi tomu věřit, ale nepovedlo se mi do toho stylu funkčně nacpat, aby byly <H> tučné.
- Chybí mi patička (pokud nevadí dodělal bych ji, web bude působit ucelenějším dojmem).
Co to je patička? Třeba tady dole to ISSN...? Jestli jo, tak na to mám na stránkách připravený nějaký include. Ale chtělo by to nějak inteligentně grafiky vyřešit. Když jsem tam něco zkoušel dát, tak si myslím, že to bylo jen pod pravým bílým "obsahovým" sloupcem. Takže by asi bylo třeba to v kódu nějak přeskládat.
- schovej "kus kódu"
Schovej to jako schovej, nebo smaž? Zkoušel jsem funkci bez toho a stránky vypadaly, že fungují stejně. Na co to tam je?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- bubanek
- Středně pokročilý

Super, to bohatě stačí.Co se mi z vytýkaných věci podařilo zlepšit:
xhtml je kombinace html a xml - resp. html s pravidly xml (malá písmena, každý tag musí být uzavřený atp.). Do xhtml by to chtělo přepsat (upravit).- Tagy se nepíší velkými písmeny (xhtml - ti určitě něco říká, ale kód tomu neodpovídá).
Nechal bych to přepsat někomu, kdo tomu rozumí, protože validní kód se vyhledávačům lépe čte a tím pádem máš vyšší pagerank -> lepší pozice ve vyhledávači -> víc zákazníků -> víc $$$- A na validitu bych se podíval tak nějak celkově (55 errorů je docela dost)
Svými schopnostmi jsem podle návodu validátoru .... Takže tohle by chtělo asi nějak víc překódovat a to už je mimo mne.
Ne nechtěl, teď máš obojí docela tmavé a hůř se to čte. Pokud zesvětlíš text, tak to bude čitelné líp, protože budeš mít světlé na tmavém.- V tom menu vlevo bych použil buď světlejší pozadí nebo světlejší text, teď se to špatně čte.
Nebo pokud zesvětlíš pozadí, tak budeš mít tmavé na světlém a to se taky lépe čte.
css:
h1 {
font-weight: bold;
}Ano, přesně tohle jsem myslel.- Chybí mi patička (pokud nevadí dodělal bych ji, web bude působit ucelenějším dojmem).
Co to je patička? Třeba tady dole to ISSN...? .....
Je to IE hack (konkrétně pro IE7) kvůli menu. Bez toho upravenýho stylu vypadá to menu v IE7 jinak než v jiných prohlížečích.- schovej "kus kódu"
Schovat jsem to myslel tím způsobem, že ten kód na mě působí neprofesionálně když je to tam takhle přímo napsané.
Ten styl bych dal do samostatného souboru nebo bych aspoň odmazal to
/*Holly Hack for IE7 and below*/- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To nové horizontální menu vypadá lépe, ale možná bych sladit barvy s tím menu nalevo, nebo nějak, jedno menu je hranaté, druhé kulaté, tak buď bych obě udělal stejným stylem, nebo stejnou barvou, nebo stejným obojím. A to modré co je pod tím počítačem bych udělal trochu víc s tím přechodem.
A jěště menší chyba, kdybych měl zakázané JS, tak při kliknutí třeba na nákup se mi otevře ten primitivní rozcestník. Nákup: a vypsané OK ale kliknu na Otázky a odpovědi a tam je zase Nákup: a vypasné
A jěště menší chyba, kdybych měl zakázané JS, tak při kliknutí třeba na nákup se mi otevře ten primitivní rozcestník. Nákup: a vypsané OK ale kliknu na Otázky a odpovědi a tam je zase Nákup: a vypasné
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- oneill_sx1
- Začátečník

Není to příliš low-resolution friendly, je to celkově velikostně nadstandardní. Zmenšil bych logo (v 1024x768 zabírá půl stránky) a písmo. Pro slabozraké OK.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Beru na vědomíarxeiss píše:To nové horizontální menu vypadá lépe, ale možná bych sladit barvy s tím menu nalevo, nebo nějak, jedno menu je hranaté, druhé kulaté, tak buď bych obě udělal stejným stylem, nebo stejnou barvou, nebo stejným obojím. A to modré co je pod tím počítačem bych udělal trochu víc s tím přechodem.
Opraveno.arxeiss píše:A jěště menší chyba, kdybych měl zakázané JS, tak při kliknutí třeba na nákup se mi otevře ten primitivní rozcestník. Nákup: a vypsané OK ale kliknu na Otázky a odpovědi a tam je zase Nákup: a vypasné
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Beru na vědomí.oneill_sx1 píše:Není to příliš low-resolution friendly, je to celkově velikostně nadstandardní. Zmenšil bych logo (v 1024x768 zabírá půl stránky) a písmo. Pro slabozraké OK.
A to logo se už proti minulé verzi zmenšilo, ale kvůli pohodlnosti už hlavičku jako celekmnikdo nezmenšoval.
Ale je pravda, že by ji to chtělo ještě trochu zmenšit.
To sice nebrání vypuštění do ostrého provozu, ale zanedlouho to na řadu přijde.