Microstuttering GTX 295

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
wlcina
Nováček
Nováček

Microstuttering GTX 295

Příspěvek od wlcina »

Zdravim, chcem len upozornit ze GTX 295 ma nesmierny microstuttering, som velmi nestastny s volbou tej karty :-/
Seka vsetko co je pod 3D, vratane benchmarku, hier ci aplikacii. Hry nie su hratelne prakticky vobec, hram uz len tahove strategie ako HoMaM 5, a pod, tam sa to da vydrzat. Skusal som uz
prakticky vsetko mozne aby som sa stutteringu zbavil, nie je to mozne, stale to tam je.

Povodne som mal GTX 280, a bolo vsetko ovela plynulejsie, ako s tymto "zazrakom techniky", v ziadnom pripade nedoporucujem multi GPU riesenia :-/
--------------
Moja zostava:
i920, Rampage 2 Extreme, 6GB Corsair 1600MHz, Asus ENGTX295, X-Fi Fatal1ty, a Enermax Revolution 1050W.

priklady nahrate s Fraps su na:

http://www.youtube.com/watch?v=RTfwhcQZphw

http://www.youtube.com/watch?v=-ZP_Pd5Z1NU
Naposledy upravil(a) barco dne úte 28. dub 2009, 23:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Presun do správnej sekcie.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: Microstuttering GTX 295

Příspěvek od Kamikadze »

zapni vertikalni synchronizaci, ve vetsine pripadu to pomaha
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

To je divny, me tohle nedela, to co je na tech videich. Podle me bys mel pretaktovat radne procesor (dle tvejch veci tak na 4GHz). Pokud nemas pretaktovano, tak ti to nepojede.

Jo a to co je na tech videich, to jsou spis megalagy nez mikrostutering.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Aby hry - které jinak běhají plynule i na mainstreamových grafikách - šly hratelně na GTX295, musíš mít přetaktovaný procesor? :?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ja si myslim, ze v pripade GTX 295 pokud ma tu 920 na defaultu.

Ja mam E8500@3.8 a nic takovyhleho mi to nedela. Podle me to neni mikrostutering ale megalagy. Uricte ma neco dojebaneho. Mikrostutering jsem pozoroval jen v Mirror's Edge, kdyz jsem mel zapnuty multi-gpu a na nem PhysX kdyz jsem si to testoval - podle me je to ze se zobrazi budouci snimek a pak predchozi takze se to tak jakoby zadrhne, ale na tom videu se to uplne zastavi.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

To su tu zas vyplody. Corei7 aj na defaulte utiahne bez problemov aj quad sli s 295 samozrejme moze tam vsak byt niaky bottleneck, ale rozhodne nema frekvencia CPU vplyv na to ci je/nieje micro-shuttering. A uz rozhodne nie u Nehalemu.

Nenapada ma vsak cim by to mohlo byt, kedze mas top zostavu.... zdroj tiez paradny. Nieco podobne si idem zaobstrarat aj ja, cakam vsak na vydanie 975 EE. Dokonca aj zdroj mam vybraty ten co ty avsak 1.25KW verziu.

Skusil si tu vec 1000x omielanu a kompletne vycistil ovladace pred prehodenim karty? Dalsia vec moze to byt aj kartou samotnou.... skusal si ju v inom kompe?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tomco píše:To su tu zas vyplody.
Tak mi ukaz nejaky recenze GTX 295 bezici na nepretaktovanym i7 920 kde by se tim zaobirali. Neverim tomu, ze to bude peknej vykon.

A stejne by mel pretaktovat tak na ty 4, neverim ze potom bude mit jakejkoliv stutering.
kotasekh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kotasekh »

Trek píše:A stejne by mel pretaktovat tak na ty 4, neverim ze potom bude mit jakejkoliv stutering.
za 1. Není zas tak jednoduché dosáhnout 4GHz na i7 920
za 2. Frekvence procesoru mu microstuttering neovlivní, to je prostě neduh dvou a více jádrových grafik, i kdyby měl 5GHz tak microstuttering stále bude.
PC: CPU Core i7 920 3.8 GHz 1,25V 65°C burn, Noctua NH-U12P, MB GA-EX58-UD4P, 3x2GB Kingston 1450 MHz DDR 3 RAM, GPU Sapphire ATi Radeon HD5870 1GB, Fortron Epsilon 700W. OS: Windows Seven 64-bit, Monitor: LCD LG L246WH 24"
iPhone 4 16GB
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Oki :-)

A tobe to dela na 920@3.4? Me to teda toto nedela a to mam C2D, ja jsem hodne spokojenej.
Normalne jedu treba Crysis 1920x1200 very high 8xAA a jede to krasne plynule (a to disk chrochta jak zjednanej).

Mozna mu kolidujou nejak ovladace, pac psal, ze to je vzdycky kdyz chrochtne disk. Bych nainstaloval nejnovejsi ovladace chipsetu a pripadne zapnul na disku rozsireny cachovani.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Vsadil bych určitě na to,že tam bude jinej problém než v grafice nebo CPU.
Je to Nehalem a to je uplně jiná kategorie... Vždyt na frekvenci téměř 2.7GHz by s GTX295 zvládl obstojně pracovat i klasický quad core.
Nemám sice křišt'álovou kouli,ale fakt bych zkusil ty klasické pyč*ovinky jako přeinstalaci ovladačů a v neposlední řadě zkontrolovat kartu samotnou zda je bez vady.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ted jsem hral Mass Effect 1920x1200 16xAF 16xQ AA a jede mi to krasne bez zadrhavani.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

No to je sice pěkné, ale jak to wlcinovi pomůže?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Krteq píše:No to je sice pěkné, ale jak to wlcinovi pomůže?
No tady jde o to, ze on vsude mozne pise, ze je to blba karta a k nicemu. Tak ja mu jen rikam, ve kterejch hrach mi to jede pekne.

Mozna to je tema hrama co hraje, chtelo by to zkusit neco novejsiho a mozna preinstalovat system.
Doufam ze nepouziva ovladace ke grafice od Asusu, to by bylo dost lamersky.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Co takhle prostě vypnout v ovladačích SLi? Pokud to je micro-sttutering, tohle jej na 100% eliminuje a pokud ne, je problém někde jinde.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
kotasekh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kotasekh »

Trek píše:A tobe to dela na 920@3.4?
ne, ja se s tim nesetkal ani na 4870X2, ja mám zapnutý V-sync a ten mi to (pokud nejsem slepý) eliminuje :-)

jinak to vypnutí SLI je výborný nápad.
PC: CPU Core i7 920 3.8 GHz 1,25V 65°C burn, Noctua NH-U12P, MB GA-EX58-UD4P, 3x2GB Kingston 1450 MHz DDR 3 RAM, GPU Sapphire ATi Radeon HD5870 1GB, Fortron Epsilon 700W. OS: Windows Seven 64-bit, Monitor: LCD LG L246WH 24"
iPhone 4 16GB
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Musim se omluvit s tim 16xQ AA v Mass Effectu, jsem to mel nastaveny, ale nejak se to neaplikovalo, hratelny to mam se 4xAA a 16xAF (znamena vic jako 60 fps). Coz me zpetne nasejrilo, pac sem si porad rikal, proc jsou ty hrany zubaty a jakoze 16xQ AA (vetsinou v tech mezivideich lode).

Nicmene s 16xQ AA to bezi bez cukatur, sice pomalu kolem 30 fps ale zadny zaseky.
Drago99
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drago99 »

Mám stejný problém, jsem z toho na prášky jednou za čas jsem si koupil koplet nove HW a dělá mi to samé co na tom videu, jelikož mám komplet nove HW, tak je docela dost možností. Můžu se zeptat je to důvod k případné reklamaci. Zbytek sestavy Q9550 4GB DDR2 1066MHz CL5 640GB HDD Wester Caviar Black deska Asus P5Q-E. Prosím o nějakou radu jsme již zoufalý nejenže se mi to takhle zadrbává, ale např. při rozlišeni 1920x1080 kdy má 295 v testech okolo 150fps ja mám jenom 80!! Procík mám bez OC nechci riskovat, ale nemyslim si, že by tomu pomohl o 70FPS.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Zrovna v praci sem dnes cet tenhle topic http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=100 ... age=1&key=

Zakladatel je uz taky na prasky a co je zajimave, ze dalsi uzivatel tam pise, ze si prave poridil dve 295GTXka, jede quad sli a zadny microshuttering nevidi:) Obr v recenzi pise, ze hry sou nehratelne.... takze fakt su z toho v prdeli kdo mluvi tedy pravdu. Hodne rad bych ti pomoh, ale nevim jak jelikoz v tehle pripadech sou bezradni uz i samotni lide z EVGA tech supportu. Nekomu to vali, jinemu ne... a nebo tomu co to vali to chodi tak jak tomu s microshutteringem jen je asi slepy a bere to jako normalni vec.... ja fakt nevim...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“