Propojení PC-LCD TV
Moderátor: maXXmilian
- upm
- Nováček

-
Re: Propojení PC-LCD TV
Ahoj mel bych dotaz kdyz pripojite PC k LCD-TV (zapojuji k Sony 40W4500) tak co vsechno musite nastavit aby byl obraz ostry atd, zapojuji to pres HDMI.
- beardie
- Středně pokročilý

v prvom rade spravne rozlisenie, v tvojom pripade 1920x1080
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Lojza
- Začátečník

K tomu bych se taky rád vyjádřil, při zapojení 32" LG LCD TV FullHD byl při připojení k PC DVI-HDMI kabel 10 metrů obraz docela hrozný (při nižších rozlišeních to šlo, ale při nativním 1920x1080 děs běs, obraz blikal a byl neostrý, nastavení 60 Hz nepomohlo). Na filmy to teda nevadí, ale třeba na Internet hrůza.
- Lojza
- Začátečník

Tak se mi podařilo sehnat redukci od známého, ale jelikož její původ je neznámý,nevím jistě, jestli je to přesně ona. Obraz tedy půjde, to je jasné, ale hlavně, aby to vedlo i zvuk. Nicméně, na redukci je logo ATi Radeon (počet pinů je plný) a tak doufám, že to bude ono. Nepoznáte to někdo z fotek? I když kvalita nic moc.

- zombux
- Odborník PCT

tohle je redukce cosi-DVI, a DVI zvuk NIKDY NEPOVEDE, tečka. vypadá to na HDMI-DVI, v praxi ta redukce jen předá dál digitální signál obrazu, a nepředá digitální zvuk. žádná změna kvality obrazu tam určitě nastat nemůže
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Lojza
- Začátečník

No ale o redukci DVI-HDMI se tu celou dobu bavíme
A u Radeonů 2xxx+ vede DVI i zvuk pro něhož využili volné piny na DVI.
- beardie
- Středně pokročilý

konkretne redukcia od ati dodavana s kartami vedie cez piny 2. linku zvuk a pichne to do spravnych pinov na druhej strane redukcie, cize do HDMI
- Lojza
- Začátečník

Tak to není ono?
- beardie
- Středně pokročilý

ano je, len som potvrdil tvoje slova 
- Lojza
- Začátečník

No tak to jsem rád, díky za rady 
- Lojza
- Začátečník

Tak to opět nefunguje 

- beardie
- Středně pokročilý

ta seda
globalist@pc.sk píše:Ten sedy adapter funguje presne tak ako ma- mam cez jeden kabel zvuk aj video z mojej ATIny.
- Lojza
- Začátečník

A proč mně to teda nejde?
Zkoušel jsem to na ATi 2400 PRO a 2600XT, u obou karet tato hláška. ATI HDMI Audio bylo správně nainstalováno (zkoušel jsem i další HDMI ovladače od Realteku), v Ovládacích panelech -> Zvuk bylo ve výstupu ATI HDMI Audio hlášeno pořád jako odpojené. A navíc nešlo na sekundárním monitoru (TV) nastavít vyšší rozlišení než 1024x768 - tedy nastavit šlo, ale na TV to psalo "No signal" (při režimo rozšířená plocha, zkoušel jsem to v ATI CC i pomocí Windowsovského nastavení. S minulým kabelem DVI-HDMI to rozlišení šlo nastavit v pohodě. Už jsem z toho zoufalý.
- Lojza
- Začátečník

Tak teď budu mít GeForce 8400GS s HDMI konektorem přímo, tak doufám, že už to půjde. A jak je to vlastně s tím zvukem? Ta zvukovka, co je na té grafice, automaticky posílá stejnej zvuk jako primární zvukovka v PC? Nebo to musím nějak propojit?
- beardie
- Středně pokročilý

GeForce zvukovky nemaju, kartu musis pripojit k doske kablikom
- Lojza
- Začátečník

Ajaj, co je to za kabel?
- beardie
- Středně pokročilý

mal by byt dodavany k doske alebo karte
- Lojza
- Začátečník

No to doufám 
- Lojza
- Začátečník

Tak jsem to opět nerozjel. Mám GeForce 8400GS HDMI. Problém je už s připojením k desce (gigabyte ga-m52l-s3p), jelikož jsem tam nenašel žádnej line-out ani tak nic, jen konektor pro front panel, spdif-out a to je vše. Na zvuk v TV nefungoval. Další problém - maximální rozlišení, při kterém naskočí obraz, je 800x600 a níž, nic vyššího nejde ani kdybych se rozkrájel, jenom to hodí na TV hlášku "no signal". 4 hodiny jsem u toho seděl, ale jiné rozlišení jsem tam nedostal, měnil jsem normy HDMI přímo v ovladačích nVidia, ve Windowsu, nic ani ránu. "No signal", nazdar. Už jsem z toho nešťastnej.
- orfeus
- Nováček

-
Dobrý den!
Prosím o pomoc . Propojil jsem LCDTV 32" s PC kabelem VGA a audio. Zvuk je perfektní, problémy s obrazem.Úvodní tapeta byla posunuta na TV doprava a vycentrovat šla jen snížením rozlišení na 1360x768. Přetáhnu přehrávač z monitoruPC na TV spustím přehrávání /na př.DVDfilmu/,ale obraz nepokryje celou plochu TV.Přepnu do úplného zobrazení,ale obraz zmizí z TV a objeví se na monitoru PC.Co nestíhá? Grafická karta/ mám ATI9550128MBDDR DVI TV LR/, nebo paměť/mám 512MBDDR400 Buffalo CL2.5box/.Můžete mi prosím doporučit co udělat, aby vše bylo o.k.? Děkuji
Orfeus
Prosím o pomoc . Propojil jsem LCDTV 32" s PC kabelem VGA a audio. Zvuk je perfektní, problémy s obrazem.Úvodní tapeta byla posunuta na TV doprava a vycentrovat šla jen snížením rozlišení na 1360x768. Přetáhnu přehrávač z monitoruPC na TV spustím přehrávání /na př.DVDfilmu/,ale obraz nepokryje celou plochu TV.Přepnu do úplného zobrazení,ale obraz zmizí z TV a objeví se na monitoru PC.Co nestíhá? Grafická karta/ mám ATI9550128MBDDR DVI TV LR/, nebo paměť/mám 512MBDDR400 Buffalo CL2.5box/.Můžete mi prosím doporučit co udělat, aby vše bylo o.k.? Děkuji
Orfeus