Neviditelná data na disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Gimpo
Nováček
Nováček

Neviditelná data na disku

Příspěvek od Gimpo »

Dobrý den, prosím o pomoc. Na externím WD myBook 500 GB FAT32 se mi po připojení přes FireWire k jinému počítači asi nějak narušila integrita. Disk sice lze připojit, ale prezentuje se jako zcela prázdný. Po kliknutí na vlastnosti se ukáže zcela správně, že cca 100 GB je zaplněných, ale nemůžu se dostat na data. Pokoušel jsem se provést chkdsk/f a chkdsk/r, ale výsledek nula. Utilita WD DriveManager mi po 17ti hodinách spadla s nějakou hláškou o chybě. Dalších 15 hodin jsem zkoušel zkušební verze programů jako je GetDataBack. Teď už mi asi 8 hodin vrčí TestDisk 6.10, ale protože tomu moc nerozumím, tak jsme nejprve spustil analýzu a teď jsem ho nechal udělat Rebuild FAT. po asi 4 hodinách je na 24%tech. Disk nemohu někam dát do opravy protože za prvé na to nemám peníze a za druhé tam mám dost choulostivé fotografie přítelkyně, takže servis nepřipadá do úvahy. Bohužel tam je spousta fotek z dovolené také pracovní data. Už jsem z toho docela zoufalý. Je tady někdo, kdo takovému amatérovi dokáže poradit tak aby to pochopil? Budu vděčný za každou použitelnou radu!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Neviditelná data na disku

Příspěvek od Shit »

Provozovat 500GB HDD na FAT32 je sebevražda. :sad:
Gimpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gimpo »

no jo, to už teď vím taky :roll: Ale jak jsem ho koupil, tak jsem ho zapojil a používal
Gimpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gimpo »

Tak testdisk mi našel cca 30 GB, ale vše převedl do chk souborů, ktreé jsou uloženy do 3 adresářů Found.001 až 003 + jeden system Volume. Co proboha sím mám dělat?
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

smazat... .chk soubory se z historických důvodů vytvářejí pro případ, že kdyby v nich byly zbytky nějakých důležitých dat, aby se z toho daly vytáhnout.
Gimpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gimpo »

Tak to nebyla dobrá rada :D Přejmenoval jsem všechny CHK na jpg a zachránil asi 100.000 fotek, i když pomíchaných ve 3 složkách found.00x. Aspoň něco. Lepší radu nedostanu? :cry:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“