Převod videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
quix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Převod videa

Příspěvek od quix »

Zdravím,
Potřeboval bych převést zhruba 600 MB avi na cca 200MB v jakémkoliv formátu a za použití jakéhokoliv kodeku
Zvuk jsem si vyřešil (128kbps), jde mi ale o video, zdá se mi při jakémkoliv nastavení moc nekvalitní. Chci to přehrávat na 1024x768 15 palcovém LCD, takže v rozlišení asi problém nebude.
Jak mám nastavit parametry převodu aby se na video dalo koukat ? (bitrate, kodek)
Špatně vidím, takže mi bohatě stačí 15 snímků za sekundu.
Vadí mi spíše že to video je jakoby rozmazané, nebo jakoby bylo neustále ve VGA rozlišení.
Díky za pomoc
Skim
Začátečník
Začátečník

Re: Převod videa

Příspěvek od Skim »

Ahoj, sice už jsem video delší dobu (3 - 4 roky zpátky) nějak aktivněji nekonvertoval, ale něco málo snad do kupy dám.
První problém je, že už to zdrojové video bude určitou kvalitu (blízkou DVD, ale tolik informací jako v zdrojovém MPEGU už v něm zdaleka tolik není, takže další opětovnou kompresí utrpí více než kdybys převáděl DVDčko na nějaký ten DIVX (o velikosti cca 1 GB).
Druhou věcí je ta snímková frkvence, do toho bych raději moc nešahal z prográmků co to umí, znám snad jen Rad Video Tools (umí udělat např. z 15 fps 25 atd..) a myslím že opačně to také jde.
Co se velikosti týče, bude šikovné použít nějaký bitrate calculator (jeden měl kdysi daavno pro divx třeba gordian knot, ale fungoval dobře i s alternativním kodekem Xvid, který bych Ti pro tento účel doporučil)
Zkomprimuj to ideálně ve virtual dubu (ideálně nějakém novějším + s češtinou) dvouprůchodově (two-pass) a stáhni si nějakou starší verzi xvidu, kde je hodně nastavování, bo mi pošli SZ, pošlu ti ho na maila. Za ta léta jsem si vytvořil profil, který bez ohledu na bitrate dosahuje opravdu (na parametry xvidu) velice dobré kvality (téměř nekostičkuje..) ale fakt že že si u té komprese počkáš (v závislosti na rychlosti CPU) tak 45 min - 2.5 hodiny.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
quix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quix »

Skim píše:Ahoj, sice už jsem video delší dobu (3 - 4 roky zpátky) nějak aktivněji nekonvertoval, ale něco málo snad do kupy dám.
První problém je, že už to zdrojové video bude určitou kvalitu (blízkou DVD, ale tolik informací jako v zdrojovém MPEGU už v něm zdaleka tolik není, takže další opětovnou kompresí utrpí více než kdybys převáděl DVDčko na nějaký ten DIVX (o velikosti cca 1 GB).
Druhou věcí je ta snímková frkvence, do toho bych raději moc nešahal z prográmků co to umí, znám snad jen Rad Video Tools (umí udělat např. z 15 fps 25 atd..) a myslím že opačně to také jde.
Co se velikosti týče, bude šikovné použít nějaký bitrate calculator (jeden měl kdysi daavno pro divx třeba gordian knot, ale fungoval dobře i s alternativním kodekem Xvid, který bych Ti pro tento účel doporučil)
Zkomprimuj to ideálně ve virtual dubu (ideálně nějakém novějším + s češtinou) dvouprůchodově (two-pass) a stáhni si nějakou starší verzi xvidu, kde je hodně nastavování, bo mi pošli SZ, pošlu ti ho na maila. Za ta léta jsem si vytvořil profil, který bez ohledu na bitrate dosahuje opravdu (na parametry xvidu) velice dobré kvality (téměř nekostičkuje..) ale fakt že že si u té komprese počkáš (v závislosti na rychlosti CPU) tak 45 min - 2.5 hodiny.
Tak já jsem koukal na ten virtualdub, a dostal jsem se akorád do konzole.
Věřím že je to mocný nástroj, ale na mě asi až moc složitý.
Nejde mi úplně o proprietální nastavení, chci video které bude alespoň trochu normální.
Jak už jsem říkal, špatně vidím, asi něco dělám špatně.
Nerozeznám rozdál mezi 15 a 150 FPS, na pracovní plochu mi stačí 1024x768 obrázek, a taktéž ho nerozeznám od většího obrázku. Bohužel jsem ale poznal že je to video nekvalitní.
Myslím že 30min video ve 200MB nemusí být tak strašně nekvalitní.
Jedině mě napadá že by to mohlo být konvertorem, mám "Any Video Converter". Nevím :-(
quix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quix »

Tak jsem se ptal kamaráda, a on překlikl na kodek mpeg4 a bylo to hned lepší.
Zbytek jsem nechal na 768 bitrate, 15snímků/sec, 320x240.
Pro dokonalost pak ještě stačilo dát mp3 zvuk a je to skvělé, a navíc, 228MB :-)
Mám "Any Video Convertor"
Doufám že toto vlákno alespoň někomu pomůže.
Ale díky za pomoc
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak delal jsi to teda dost težkopádně, ale já bych to video tak nedegradoval... hlavne zdrojivé video je jaky formát? avi neni nic, to je jen kontajner. škoda že jsi neposlal parametry toho zdrojového videa...
Já bych to delal treba práve ve VirtualDubModu, je to velmi jednoduche, kdybys hledal psal jsem sem dost obsáhlý návod na dvouprůchodové kodování. Stačilo použit bitrate kalkulátor a hodnoty nastavit jak si potreboval. Ale vše by se odvíjelo od formátu a rozlišení toho zdrojového videa. Ale tak když už to máš hotové.. :-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
quix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quix »

Jojo, mě se zase zdá složitej VirtualDub(Mod), i když linux mám rád (mám i svůj server) :-)
Jinak jsem to překonvertoval takhle: http://soubory.pdostal.cz/Screens/2009- ... .59.15.jpg
Ahoj :-)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

quix píše:Jojo, mě se zase zdá složitej VirtualDub(Mod), i když linux mám rád (mám i svůj server) :-)
Jinak jsem to překonvertoval takhle: http://soubory.pdostal.cz/Screens/2009- ... .59.15.jpg
Ahoj :-)
Nechápu moc srovnání s Linuxem... každopádne VDM je jeden s nej. programů na upravu videa co jsou free. Je velmi jednoduchý kdybys hledal mám tu návod krok za krokem :-)
Ted když už to más je to jedno .-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
quix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quix »

Mě ten tvůj návod zajímá, nemůžu jej ale najít.
Na ten virtualdub jsem koukal, ale našel jsem jen sw příkazovou řádku a takovou podivnou klikačku,
nicméně na to ještě kouknu.
S linuxem to má spojitost tu že bych byl ochotnej to dělat i přez tu příkazovou řádku, ale musí to za to stát.
Ještě kouknu na ten virtual dub mod a dam vedet, kdybys obevil ten svuj navod tak dej prosím odkaz, dík
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“