Připojení PATA disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- cejnik
- Začátečník

-
Připojení PATA disku
Zdravím,vymontoval sem disk WD 250gb PATA ze stolního přehrávače a chtěl sem na něj z pc nakopírovat nějaké filmy. Ale po zapojení do PC ,zapojil sem ho místo DVD mechaniky a nic jinýho na tom kabelu nemám tak v tento počítač ani v total commanderu se mi disk nezobrazí. Ale ve spráci zařízení je disk správně identifikovanej a podle něj pracuje správně. Ale já protože ho nikde jinde než ve správci nevidím tak na něj nemužu kopírovat. Jinak mám PC 3x sata disk a desku Asus commando.
Jumpery na disku sem skoušel všechny kombinace.
Tak asi něco v biosu změnit? Moh by mi prosím někdo poradit jak se na ten disk dostat? Mám WIN xp
díky moc za radu
Jumpery na disku sem skoušel všechny kombinace.
Tak asi něco v biosu změnit? Moh by mi prosím někdo poradit jak se na ten disk dostat? Mám WIN xp
díky moc za radu
- Atapi
- Začátečník

Re: Připojení PATA disku
Není na něm nějakej zajímavej souborovej systém? Mělo by to bejt napsaný ve správě disků (Ovládací panely\Nástroje pro správu\Správa počítače)
- cejnik
- Začátečník

-
Tam sem ho našel je tam jako disk 0 a nejde načíst asi protože na něm neni vytvořenej svazek. Když na něm vytvořím svazek tak nebude mít přehrávač problém disk načíst?
- cejnik
- Začátečník

-
Při vytváření svazku je tam pak na výběr a)přiřadit písmeno jednotce b)přiřadit do této prázdné složky NTFS (procházet) c) nepřiřazovat písmeno jednotky ani diskovou cestu.
- cejnik
- Začátečník

-
Tak sem mu přiřadil písmeno a už ho vidím v tento počítač i v commanderu ale když ho chci otevřít tak píše že neni naformátovaná a jestli chci naformátovat. Jinak systém souborů je tam RAW.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
vytvor proste partition a sformatuj tebou potrebnym filesystemem. FAT32/NTFS
- cejnik
- Začátečník

-
To bych udělal ,ale mám strach že to pak nevezme ten přehrávač SENCOR SDB 3007T když tam měl puvodně to RAW. Je nějakej jinej způsob jak tam ty soubory dostat bez formátu? A nebo myslíš že mu nebude vadit NTFS?
- zombux
- Odborník PCT

to chce zjistit, novější přehrávače už často s NTFS umějí pracovat, ale rozhodně to není pravidlem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Atapi
- Začátečník

hmm, s tím at ti poradí už někdo jinej, já přehrávac s HDD nemám
(ale je možný že ti to po naformátováni na NTFS přehrávač bez problémů veme, ale je taky dost možný, že bude v hajzlu
... zkus se kouknout do dokumentace, nebo nějaký forum, jestli to tvůj model pobere)
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
myslim ze nejdriv sformatuj ntfs a kdyz prehravac nerozpozna filesystem, sformatuj ho fat32kou. nis ce tim nezkazi 
- Atapi
- Začátečník

jn, při nejhorším bude mít HDD přehrávač bez HDD žejoFlegy píše:myslim ze nejdriv sformatuj ntfs a kdyz prehravac nerozpozna filesystem, sformatuj ho fat32kou. nis ce tim nezkazi
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
proc myslis?