Dell UltraSharp 2408WFP

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Re: Dell UltraSharp 2408WFP

Příspěvek od HrdinaJan »

To souhlasim, barev je opravdu mene. Otazka je ktery z extremu si vybrat (malo barev nebo hodne barev) :)
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Tak som sa stal štastným majiteľom tohto monitoru a spokojnosť je veľká :-)
Od designu, intiutívne polohovanie aj ovládanie až k parádnemu farebnému podaniu, pozorovacím uhlom atď. Od výroby sú farby dosť prepálené, ale mne sa po dlhšiom laborovaní osvedčilo nastavenie od jrk, no uvidím ešte za pár dní ... Za tú cenu, čo sa dal zohnať / dá sa je to jasná voľba :thumbsup:
Jediné mínus (zatiaľ) by som smeroval k inputlagu, ktorý je citeľný už pri práci vo Win, hry som ešte netestoval.
.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Tak už som otestoval aj hry, konkrétne pravé FPS - CS 1.6 & Q3A a inputlag je veľmi veľký. Neviem, niektorý ľudia to nedokážu postrehnúť, ale ja medzi nich určite nepatrím. Zreteľne vidím, ako sa kurzor pohne až krátku dobu po pohnutí myšou. Dokonca sa to dá postrehnúť aj pri písaní textu, písmená na monitore naskakujú opäť s oneskorením. Čiže na hranie FPS na úrovni môžu majitelia zabudnúť, ale ostatne si asi nikto z nás tento monitor nekupoval primárne na hranie, že :-)
Inak som ale spokojný, ostatne ako som spomínal v príspevku nad týmto. Sledovať 1080p na tomto monitore je potešenie ...
Ale ako v podstate večného hráča ma dosť štve zmieňovaný inputlag, trocha som pátral a zistil som, že ho možno trocha zmierňuje použitie redukcie DVI -> HDMI, môže to niekto potvrdiť alebo vyvrátiť ?
.
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Ja som si inputlag všimol hlavne vo Win, kde je pohyb mysi jednoznacne oneskoreny. Pri hrani hier (CoD4 MP, Far Cry 2, Burnout Paradise, Fallout 3) som ho veľmi nepostrehol a aj spomínaný CoD 4 multiplayer je v pohode. Samozrejme to určite nie je úplne dokonalé, ale ja som skôr priemerne, resp. podpriemerne nadaný hráč, takže inputlag nepozorujem, resp. ak tam je, tak mi nevadí...
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
chito
Nováček
Nováček

Příspěvek od chito »

je to asi dost inviduální a také záleží na konkrétním kusu monitoru. Já na tom svém inputlag nepozoruji (a to hraji hlavně fps hry)
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Tak ja ho taky docela poznam, ale na moji "praci" mi to nevadi, takže mam v hlave klid. Za ty prachy slouži velice dobre. :)
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Záleží aj natom, aký monitor bol predtým - ja som vlastnil rýchly TN panel. Mám ho ešte doma, keď bude čas tak vyskúšam Inputlagtest - http://tft.vanity.dk/inputlag.html ...
.
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

no tak sem zkousel merit input lag pomoci toho testu, porovnaval sem to s CRT, a meril sem to takovou pseudometodou :), no vychazlo me cca 43ms zpozdeni oproti CRT ....

/EDIT: jete bych rad dodal, ze osobne ten input lag nepozoruju a nerozeznal sem rozdil mezi CRT co porad doma mam a timhle LCD, asi sem na to slepej ....
Naposledy upravil(a) Luděk dne úte 3. bře 2009, 15:50, celkem upraveno 1 x.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Taky se musím přidat co se týče inputlagu, měl jsem předtím 20" ViewSonic MVA panel, který byl na hraní CSka super a nic takového jako inputlag jsem neznal,ale teď je to bohužel dost znát. Na druhou stranu jsem i přes to s monitorem spokojenej, má super barvy, pozorovací úhly atp. Hold to není na nějaké "profesionálnější" hraní her jako je CS1.6,ale aspon se zbavím gamblerství... Každopádně není to tak, že by se na něm nedaly hrát hry( jen prostě né ty velmi náročné na pohyb). Ještě se chci zeptat, jestli jste installovali nějaké ovladače na monitor? Zatím jsem vždy monitor připojil a víc neřešil,ale přemýšlím, jestli by se třeba nedal inputlag lehce eliminovat driverama pro windows. Ale je to asi nesmysl...
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Inputlag vznika jen neschopnosti LCD spocitat a zobrazit vcas to co mu poslala GK, tam vznika to spozdeni. Jedine reseni je ''pretaktovani monitoru''. :)
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Hehe:) jasný no, pak mi to došlo, že je to nesmysl... Ještě jestli můžu poradit, tak až si seštelujete barvy na monitoru,tak už s tim nic nedelejte. Ja si je teď rozharašil a nemůžu přijít na to jak jsem je měl... Každopádně mám pocit, že tam někde byla možnost nastavení "sytosti" cervené,ale teď nemůžu najít kde. Nevíte kde se to v OSD nachází? Zas tak velký to OSD neni a zaboha to teď nenacházim
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Hlavně když štelujete barvy na monitoru tak ho nechte aspon 15 min. zahřát, protože pak jsou už úplně jiné barvy než hned po zapnuti. :idea:
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Me to prislo ze 15 minut je i malo. Zda se mi, ze se to usadi az po cca pul hodine. Celkove ale urcite nechat zahrat, rozdil opravdu znacnej.Toho si ale vsimne snad kazdej majitel. :)
myope_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od myope_cz »

HrdinaJan píše:Me to prislo ze 15 minut je i malo. Zda se mi, ze se to usadi az po cca pul hodine. Celkove ale urcite nechat zahrat, rozdil opravdu znacnej.Toho si ale vsimne snad kazdej majitel. :)
Hoj, narazil jsem na tento thread a chtěl jsem se zeptat, jak tedy dopadla nakonec ta kalibrace? Taky jsem to kalibroval a výsledek je Contrast 92 a Brightness 8. Dělali jsme to na 3 monitorech a na každém to vyšlo stejně. Díky za odpověď.
ASUS M2N-SLI Deluxe, AMD Athlon X2 5000+ BE, THERMALRIGHT Ultra-120, 4GB RAM (2*GEIL 2048MB DDR II 800MHz Kit 4-4-4-12 (GX22GB6400UDC)), Gigabyte 8800GT SLI, WD Raptor WD1500ADFD 150GB SATA + SILENTMAXX HD Silencer, 3 x SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA II + SILENTMAXX HD Silencer, Corsair HX620, LIAN LI PC-A10A, LIAN LI Thermometer TR-3A, COOLERMASTER Cooldrive 4, DVD-RW SAMSUNG, WD My Book 1TB, DELL 2408WFP, SAMSUNG 795DF
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“