jas nebo kontrast
Moderátor: maXXmilian
- JARDA001
- Nováček

-
jas nebo kontrast
zdravim. chtěl bych se vás zeptat, jestli je lepší mít jas třeba 300cd a kontrast třeba 50000:1 bo mít jas třeba 400cd a kontrast 1000:1? co je lepší a v čem je to lepší? díky za info
- zombux
- Odborník PCT

Re: jas nebo kontrast
v ničem, tyhle čísla jsou abstraktní a výrobci si je rádi nafukujou kdovíkam. dej sem konkrétní modely monitorů které tě zajímají a uvidíme.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- JARDA001
- Nováček

-
no 24":
Samsung SyncMaster 2494HM
Samsung SyncMaster 2494HS
26"
Samsung SyncMaster T260HD
LG W2600HP-BF
některý monitory nesplňují moje požadavky jako třeba HDMI bo "non TN" atd tak nevim ktrej si mam vybrat...
jinak chci na tom dělat běžnej office (net, texty, programování) potom taky filmy... hry nehraju (výjímečně si něco zahraju)...a nevim jaká velikost pro mě bude optimální...přemejšlim o 24" bo 26" chci to mít připojený k notesu d GPU GF9600M GT (bo nějaká taká) moc se mi nechce kupovat TNko. rád bych něco jinýho. jinak jestli někdo víte o něčem jiným než o těhle v limitu do 10k tak sem s tim. nechci moc značky alá acer, asus...z DOBRÝ POVžuju samsung a lg ale jestli máte nějakej jinej nápad...sem s nim:) díky
Samsung SyncMaster 2494HM
Samsung SyncMaster 2494HS
26"
Samsung SyncMaster T260HD
LG W2600HP-BF
některý monitory nesplňují moje požadavky jako třeba HDMI bo "non TN" atd tak nevim ktrej si mam vybrat...
jinak chci na tom dělat běžnej office (net, texty, programování) potom taky filmy... hry nehraju (výjímečně si něco zahraju)...a nevim jaká velikost pro mě bude optimální...přemejšlim o 24" bo 26" chci to mít připojený k notesu d GPU GF9600M GT (bo nějaká taká) moc se mi nechce kupovat TNko. rád bych něco jinýho. jinak jestli někdo víte o něčem jiným než o těhle v limitu do 10k tak sem s tim. nechci moc značky alá acer, asus...z DOBRÝ POVžuju samsung a lg ale jestli máte nějakej jinej nápad...sem s nim:) díky
- JARDA001
- Nováček

-
nikdo neporadí?:(
- zombux
- Odborník PCT

podívej se do threadu o W2600HP-BF a pročti si ho. já ho mám a napsal jsem tam svoje postřehy.
- JARDA001
- Nováček

-
ten sem myslim pročetl asi 2krát...ale jestli se nepletu tak to nemá HDMI takže ten asi padne:(
- beardie
- Středně pokročilý

- zombux
- Odborník PCT

kdyby ten monitor měl repráky, pak by HDMI mělo smysl - třeba by to hrálo líp než ty repra v notebooku. jinak ne.beardie píše:naco ti je hdmi, ak ma dvi?
- JARDA001
- Nováček

-
no problém je v tom že na notesu mam VGA a HDMI výstup a analogem se mi to pouštět nechce....klidně si vezmi i to DVI pokud je nějaká přechodka HDMI->DVI. jinak na monitorech s poměrem 16:10 s rozlišením 1920x1200 asi HDMI nebude viď? tam můu čekat jenom DVI že?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že redukce mezi HDMI a DVI existuje ... obojí je digitální, HDMI je prakticky jen DVI+zvuk v jednom kabelu.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- beardie
- Středně pokročilý

da sa cez HDMI posielat stereo? resp vie si monitor zobrat video, audio a audio pichnut do reprakov? nejake DD alebo DTS urcite nie, s tym stereom si tiez nie som velmi isty...zombux píše:kdyby ten monitor měl repráky, pak by HDMI mělo smysl - třeba by to hrálo líp než ty repra v notebooku. jinak ne.
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- zombux
- Odborník PCT

já taky nevím, ale řekl bych že tyhle formáty HDMI právě umí...beardie píše:da sa cez HDMI posielat stereo? resp vie si monitor zobrat video, audio a audio pichnut do reprakov? nejake DD alebo DTS urcite nie, s tym stereom si tiez nie som velmi isty...
- beardie
- Středně pokročilý

HDMI ano, ale ci ich je schopny monitor dekodovat (o priestorovych zvukoch pochybujem)
podla mna je tam to HDMI len na to, aby sa nemusela kupovat redukcia a ak cez kabel dojde obraz aj zvuk, tak sa obraz zobrazi a zvuk zahodi
podla mna je tam to HDMI len na to, aby sa nemusela kupovat redukcia a ak cez kabel dojde obraz aj zvuk, tak sa obraz zobrazi a zvuk zahodi
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- JARDA001
- Nováček

-
jenom sem se chtěl zeptat jestli teda nemáte ještě nějaký tipy? díky za info