Subwoofer 120W a PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Subwoofer 120W a PC

Příspěvek od myom »

no kdyby mi nekdo rekl, ze jeho auto zere 10l, tak si neco o vykonu dokazu predstavit i bez krouticiho momentu :roll:

ale to neni co jsem rikal. je jedno, jestli ti sub jenom citis, nebo ti zveda hrnky z policek, tomu disku to bude vadit. ja se drzim porad puvodni otazky, vy se tady bavite o vsem moznem :) .

kdyby dotaz znel, jaky "vykon" ma 120W sub, tak by bylo vse v poradku :) . takhle je to pouze no-sense diskuze...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Já měl právě za to, že diskuse jsou od toho, aby se člověk něco přiučil.
Není to jen pro zakladatele vlákna, ale i pro ostatní. Výkon reproduktoru jako samostatný údaj neřekne
o reproduktoru ZHOLA NIC. Kdo se chce dozvědět víc, určitě si rád vyhledá.

Pokud se ale budou zpochybňovat (nebo odsouvat na druhou kolej) fyzikální zákony platné desítky či stovky let, pak se samozřejmě nenaučíme nic.
Už jen zbývá dodat, že uvádět citlivost je zbytečné, protože se všechno dozvíme z wattů, a je vymalováno.
Elektroakustiku shrnem do tří odstavců a můžem se poplácat po zádech.

Edit: 10l brala kamarádovi jeho krásná Škoda 120 a 10l si vezme třeba taková E36 325, výkonově cca +100kW pro E36.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jenze citlivost ti sama taky nic nerekne, ale to vis. tohle jsou vsechno udaje, ktere ti charakterizuji dany reproduktor. proto udaj prikonu je taky dulezity. tohle ale taky vis. jak rikal CrashPC, ozvucnice ti dokaze taky pridat na vybuditelnosti. diskutujici zde to predpokladam vi a konzumnimu navstevnikovi, ktery za vrchol zvuku povazuje logitech z5500 to nerekne nic. a kdyz se bude shanet po citlivosti u teto soustavy, tak se ji stejne nedovi. jeste to reknu jinak. ano zajiste mas pravdu, nepopiram to.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

myom píše:jenze citlivost ti sama taky nic nerekne...proto udaj prikonu je taky dulezity....
Ano, přesně o tohle se snažím. Maximální příkon reproduktoru bez udané citlivosti je stejně k ničemu, jako citlivost bez udaného maximálního příkonu. Jde mi jen o to, aby si (nejen) diskutující uvědomili, že tyto dva parametry spolu úzce souvisí a jeden bez druhého je nicneříkající. Asi jako dotaz "Mám výkonný počítač na hry, když v něm mám C2Q?"

Údaj o citlivosti samozřejmě není stoprocentní, ovlivňuje ho spousta parametrů, někteří výrobci si rádi přidají a modifikuje ho i ozvučnice, ve které pracuje. Ale i např. výrobcem udávaných 88dB/100W nám řekne víc, než 100W.

Tady se prakticky není o čem hádat, všechno tohle už bylo dávno dokázáno, jde jen o to, aby to bylo v širším podvědomí a aby se nedostaly do módy údaje o tisících Wattů PMPO či milisekundové peaky.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“