CRT Belinea 17" - vypadl modrý kanál
Moderátor: maXXmilian
- Xander
- Začátečník

CRT Belinea 17" - vypadl modrý kanál
Ahoj, mám již delší dobu takový problém. Vždy když zapnu počítač, tak náhodně, nelze určit po jaké době, se mi někam vytratí(přestane fungovat) modrý kanál na monitoru. Jestli tomu rozumím, tak se to tam skládá z RGB, Red Green Blue a mě obraz funguje jenom z Green a Red. Je to pěkně hnusné a nedá se na tom pracovat a ani něco zahrát.
Abych ten problém dočasně vyřešil, vždy sem na ten monitor ze shora nebo z boku trochu praštil a obrazovka se zachvěla malinko - pak to naskočí, ale ne vždy. Je to hrozné, vždy musím dávat takové rány do monitoru, aby fungoval. Myslíte, že by to šlo nějak opravit?
Abych ten problém dočasně vyřešil, vždy sem na ten monitor ze shora nebo z boku trochu praštil a obrazovka se zachvěla malinko - pak to naskočí, ale ne vždy. Je to hrozné, vždy musím dávat takové rány do monitoru, aby fungoval. Myslíte, že by to šlo nějak opravit?
exHackintosh, nyní Win11 | 13700K | TUF Gaming B760M Plus Wifi D4 | TUF Gaming LC II 360 | 64Gb DDR4 @3200/16 | MSI 5070Ti Gaming Trio 16Gb | System SSD EVO 970 | Cache SSD 980 | Data SSD SN850X + 2x 4Tb HDD | BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer | G400s se spínači HUANO brown silent + Lemokey P1 Pro(Wingtree LichiCX Silent Yogurt Linear) + Arctis Nova 5 + 5D Classic + R6ii + M57D30
- zombux
- Odborník PCT

Re: CRT Belinea 17" - vypadl modrý kanál
opravit těžko, a i kdyby tak nevyplatí se to. vyvez to na skládku a kup nějaké superlevné LCD. jinak zkus pomlet s VGA kabelem, tyhle výpadky obvykle nedělá monitor ale vadný kabel
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Xander
- Začátečník

vadný kabel jo, tak to je divný, že to většinou naskočí poté, co dostane pár ran ze shora ten moniš
tedka sem zkoušel mlít kabelem a přepina mi to jen mezi zelenou a červenou, jak s tim kabelem lomcuju. asi ho fakt odepíšu
exHackintosh, nyní Win11 | 13700K | TUF Gaming B760M Plus Wifi D4 | TUF Gaming LC II 360 | 64Gb DDR4 @3200/16 | MSI 5070Ti Gaming Trio 16Gb | System SSD EVO 970 | Cache SSD 980 | Data SSD SN850X + 2x 4Tb HDD | BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer | G400s se spínači HUANO brown silent + Lemokey P1 Pro(Wingtree LichiCX Silent Yogurt Linear) + Arctis Nova 5 + 5D Classic + R6ii + M57D30
- beardie
- Středně pokročilý

skus vymenit kabel, pripadne skontroluj konektor na monitore aj grafike
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Aros
- Začátečník

Jo, mě to dělá taky - teda dělalo, jednu dobu jsem měl na svém sekundárním PC grafiku bez DVI a mě zas pro změnu zůstával jen ten červený... Takže určitě zkus kabel.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Fox_25
- Začátečník

-
Pokud nepomůže kabel odvez to nějakému opraváři elektroniky ať vyčistí patici na obrazovce, bude jen zaoxidovaná. Ty to ani nezkoušej, pokud nevíš kam sáhnout dokope tě hezkých pár kilovolt i když je monitor vypnutý.
PS> Málokdy se takhle poškodí obrazovka.
PS> Málokdy se takhle poškodí obrazovka.
- srna
- Středně pokročilý

spis nez cistit pati obrazovky bych doporucil kontrolu konektoru VGA, resp. pripojeni kabelu na studene spoje...jinak vymenit kabel viz vyse
/a nerejt se v tom, pokud nevis jak velky napeti tam je a co to dela....filtracni kondy nabity na 325V, eventuelne X kV pro obrazovku pekne zaboli(minimalne)....a kondy zustavaj nabity i po vypnuti!
/a nerejt se v tom, pokud nevis jak velky napeti tam je a co to dela....filtracni kondy nabity na 325V, eventuelne X kV pro obrazovku pekne zaboli(minimalne)....a kondy zustavaj nabity i po vypnuti!